JomRun, aplikasi larian terkemuka di Asia Tenggara bekerjasama dengan jenama runcit dan perkhidmatan kereta terbesar Malaysia, Wheelcorp Premium untuk menganjurkan satu siri larian dalam tempoh 10 bulan akan datang yang menampilkan jenama automotif premium seperti MINI, BMW.

Acara ini bertujuan untuk menggunakan daya tarikan dan keterujaan jenama automotif premium ini untuk menggalakkan gaya hidup sihat di kalangan rakyat Malaysia.

“Ia telah menjadi misi lama kami untuk membuat perubahan melalui semua acara larian yang kami anjurkan. Kami bukan sahaja menggalakkan komuniti kami untuk membina gaya hidup aktif tetapi dengan BMW Premium Charity Run, kami juga berhasrat untuk memberi inspirasi kepada komuniti larian kami untuk menyertai kami dalam misi ini untuk memberi kesan kepada kehidupan mereka yang memerlukan.

Matlamat kami adalah untuk meninggalkan kesan yang berkekalan dan positif kepada komuniti dengan sokongan Wheelcorp Premium, kami percaya kami benar-benar boleh membuat perubahan itu menjadi nyata,” Chang Yi Hern, Pengasas dan Pengarah Urusan JomRun, mengulas mengenai perkongsian kukuh dengan Wheelcorp Premium,.

Pada tahun 2023, JomRun dan Wheelcorp Premium berbesar hati mempersembahkan dua larian premium MINI Wheelcorp Premium Run 2023 dan BMW Wheelcorp Premium Charity Run 2023.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Sempurna Untuk Pelari Wanita, Fokus Pada Ciri-ciri Ini Sebelum Membeli Sepasang Kasut Larian

Larian Premium Wheelcorp MINI 2023

MINI Wheelcorp Premium Run 2023 ialah yang pertama dikendalikan oleh MINI Wheelcorp Premium di Malaysia, dengan tumpuan pada Tema Larian Elektrik MINI yang menandakan kemunculan pertama menggunakan kereta MINI Electric sebagai tema acara larian. Berlangsung pada 2 Julai 2023 di Eco Sanctuary, peserta, Kota Kemuning, peserta boleh memilih daripada kategori 3km, 6km, atau 12km.

IKLAN

Pendaftaran untuk MINI Wheelcorp Premium Run kini dibuka dan ditutup pada 30 Jun. Pelari yang ingin menyertai boleh menikmati kadar pendaftaran super early bird.

Larian Amal Premium BMW Wheelcorp 2023

Larian Amal Premium BMW Wheelcorp 2023, edisi ketiga larian itu, dijangka berlangsung pada 10 Disember 2023, di Pusat Konvensyen Setia City, Setia Alam.

Bercakap mengenai acara larian kereta, Jayden Liew, Pengarah Urusan Wheelcorp Premium berkata, “Di Wheelcorp Premium, kami berdedikasi untuk menyediakan pengalaman pemanduan terkemuka yang merangkumi kemewahan dan kualiti.

Dengan larian ini, kami teruja untuk melanjutkan pengalaman mewah yang sama untuk tujuan yang berbaloi. Dengan mengambil bahagian, pelari boleh memacu semangat mereka untuk berlari ke arah memberi impak positif dalam komuniti. Kami berbesar hati untuk mengumumkan bahawa semua kutipan yang diperoleh semasa BMW Wheelcorp Premium Charity Run 2023 akan disumbangkan kepada komuniti yang memerlukan.”

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Kecewa & Sedih, Gadis Ini Tak Sangka Lariannya Dibatalkan Hanya Kerana Berhijab

Acara itu akan menawarkan lima kategori berbeza dengan pelbagai masa permulaan dan masa penamat yang dicadangkan untuk peminat larian: pelayaran 5km, kecergasan 5km, riadah 10km, kelajuan 10km, dan 15km dengan bayaran antara RM108 hingga RM148.

Pendaftaran untuk BMW Wheelcorp Premium Charity Run kini dibuka dan ditutup pada 8 Disember. Pelari yang ingin menyertai boleh menikmati kadar pendaftaran super early bird sebanyak RM68 hingga RM108.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/M3rH5ajuvUA

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI