Nama instafamous atau influencer ini menjadi viral kerana aksi dalam video dimuat turut mempromosikan produk makanan yang agak keterlaluan sehingga mengudang kemarahan setengah netizen. Walaupun tidak kisah dikecam, tetapi Atireah Zulfatie yang menggunakan nama @Beby_toratora tidak kisah asalkan dapat mencari rezeki untuk keluarga. Dia juga sebenarnya turut pernah dihina kerana saiz badannya yang ketika itu bersaiz 4 XL. Menceritakan pengalaman di laman sosial, dia tidak akan melupakan saat berdepan saat sukar itu.

Dulu pakai baju sampai saiz 4Xl

ok nak crita ni hampa oii.dulu kan aku pakai baju saiz 4xl tau no joke mmg knyataan beb.tapi skrang saiz xl tau wey

Mulut orang kita ni jahat

bayangkan susahnya nak ubah smpai mcmni skali .kdang2 kan pkiq juga knapa la orang cakap tak pkiq perasaan kita kan?knapa la mlot orang ni jahat sangat .orang mcm kita ni mmg tak layak nak bahagia ka mcmna.buat apapun smua ada ja orang nak mngata itu ini

Tak berdosa jadi orang gemuk

tak brdosa pun kan jadi orang gemuk ni mentaliti orang skarang sapa yg gemuk ni bnyak penyakit tapi tu laa.apapun aku brsyukur.kerana mlot jahat sstengah manusia yang mnjadikan aku yng skrang..mereka yg merasakan diri mereka trlalu sempurna untuk mencaci orang lain

ok nak crita ni hampa oii.dulu kan aku pakai baju saiz 4xl tau ?no joke mmg knyataan beb.tapi skrang saiz xl tau wey ?bayangkan susahnya nak ubah smpai mcmni skali .kdang2 kan pkiq juga knapa la orang cakap tak pkiq perasaan kita kan?knapa la mlot orang ni jahat sangat .orang mcm kita ni mmg tak layak nak bahagia ka mcmna.buat apapun smua ada ja orang nak mngata itu ini ?tak brdosa pun kan jadi orang gemuk ni ?mentaliti orang skarang sapa yg gemuk ni bnyak penyakit ☺tapi tu laa.apapun aku brsyukur.kerana mlot jahat sstengah manusia yang mnjadikan aku yng skrang..mereka yg merasakan diri mereka trlalu sempurna untuk mencaci orang lain ☺trima kasih smua.kerana awak smua ,aku bljar bnyak benda ?belajar apa itu sabar dan brsyukur ?aku tak kata gemuk tu tak cantik.tapi aku nak sihat sbenaqnya .biaq la apapun orng nak kata aku ja tau diri aku mcmna .ok lpasni nak tukaq dari saiz xl ke saiz m atau l pulak yee .doakan laa yee ❤btw bangga dngn perubahan diri sndiri!maybe orang rasa mcm snang kot.tapi bagi aku untuk turun berpuluh kg mmg mmerlukan ksabaran yg tinggi.ditambah pulak dngn mlot jahat orng skeliling kita.smoga atierah zulfatie trus tabah dlam menjalankan misinya ?

A post shared by atierah zulfatie (@beby_toratora) on

Tak kata gemuk tu tak cantik

trima kasih smua.kerana awak smua ,aku bljar bnyak benda belajar apa itu sabar dan brsyukur aku tak kata gemuk tu tak cantik.tapi aku nak sihat sbenaqnya .biaq la apapun orng nak kata aku ja tau diri aku mcmna .ok lpasni nak tukaq dari saiz xl ke saiz m atau l pulak yee .doakan laa yee

Perlukan kesabaran tinggi untuk turunkan berat badan

btw bangga dngn perubahan diri sndiri!maybe orang rasa mcm snang kot.tapi bagi aku untuk turun berpuluh kg mmg mmerlukan ksabaran yg tinggi.ditambah pulak dngn mlot jahat orng skeliling kita.smoga atierah zulfatie trus tabah dlam menjalankan misinya

IKLAN

Dalam perkongsian sebelum ini, Beby Toratora juga turut meluahkan perasaan yang sama yang dilalui ketika

Pernah kena reject, hina dan dikata orang

yap kena reject,kena hina,kena mngata adalah satu prasaan yg tak bole diluah dngn kata2 ?kdang2 bole nangis sndiri beb and kita sndiri tak prcaya diri kita dan tak yakin dngn diri sndiri ..orng skrang ckap mana pkiq hati dan prasaan orng lain ?mereka dilahirkan untuk mengkritik manusia lain !jadi kita la yg kena jadi kuat ..jangn ubah diri kita untuk orng lain tapi ubah untuk diri sndiri guys

Sudah turun 20 kilogram

yg dok mngata kita masih di tempat yg sama tapi kita yg kena kritik ni dh makin lompat ke tahap yg lebih tinggi siapa sangka kita dh brapa di tahap ni?siapa sangka tirah dh turun 20kg yap alhamdulillah tira dh brubah bnyak dari dlu eh biaq la apa oqng nak kata!depa bagi kita duit ka?dak kan?so knapa perlu kisah dngn mulut orng.cantikkan diri,kejaq masa depan ,sbb apa tau?kejayaan sdang menanti kita di hadapan..yaa impian tira nak kurus tahun 2019 pasti trlaksana eh orng lain boleh,awat kita takboleh kan??prcaya diri sndiri tu penting guys!! Alhamdulillah ..nak tips boleh tngok highlight story tira yaa

yap kena reject,kena hina,kena mngata adalah satu prasaan yg tak bole diluah dngn kata2 ?kdang2 bole nangis sndiri beb ?and kita sndiri tak prcaya diri kita dan tak yakin dngn diri sndiri ..orng skrang ckap mana pkiq hati dan prasaan orng lain ?mereka dilahirkan untuk mengkritik manusia lain !jadi kita la yg kena jadi kuat ..jangn ubah diri kita untuk orng lain tapi ubah untuk diri sndiri guys ?yg dok mngata kita masih di tempat yg sama tapi kita yg kena kritik ni dh makin lompat ke tahap yg lebih tinggi ?siapa sangka kita dh brapa di tahap ni?siapa sangka tirah dh turun 20kg ?yap alhamdulillah tira dh brubah bnyak dari dlu ?eh biaq la apa oqng nak kata!depa bagi kita duit ka?dak kan?so knapa perlu kisah dngn mulut orng.cantikkan diri,kejaq masa depan ,sbb apa tau?kejayaan sdang menanti kita di hadapan..yaa impian tira nak kurus tahun 2019 pasti trlaksana ❤eh orng lain boleh,awat kita takboleh kan??prcaya diri sndiri tu penting guys!! ?Alhamdulillah ..??nak tips boleh tngok highlight story tira yaa ❤❤

A post shared by atierah zulfatie (@beby_toratora) on

IKLAN

Dia yang mempunyai follower seramai 338 pengikut ini turut berkongsi tip dia menurunkan berat badannya sehingga 20 kilogram walaupun Beby Toratora ini sering membuat review produk makanan.

Tip 1 – Makan oat sahaja

Tip 2 – Jarang minum ais

Tip 3 – Makan nasi sekali sahaja

IKLAN

Sebenarnya semangat wanita ini cukup dikagumi. Walaupun menyedari diri sedikit kekurangan, tetapi dia seorang yang kuat bekerja demi menyara keluarga terutama ibunya yang juga seorang ibu tunggal.

Melalui paid review makanan yang dibuat di laman instagramnya, pendapatan BebyToratora dikatakan mencecah 10 ribu sebulan. Dia sering memuat turut video dengan aksi menyelerakan ketika sedang menjamu selera.

Menggunakan loghat utara lagi membuatkan video yang dimuat turut sering mendapat view tinggi kerana sikapnya yang bersahaja dan tidak control cun hingga digelar ‘queen of food’.

Semoga dengan perkongsian ini dapat memberi inspirasi kepada wanita di luar sana yang juga mempunyai berat badan berlebihan.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM BEBY TORATORA