Tular baru-baru ini kemunculan buat kali pertamanya Sultanah Kelantan, DYMM Sultanah Nur Diana Petra Abdullah apabila menerima mengadap Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan (PKDK) yang telah di adakan di Istana Negeri Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan.

Unit Media Pejabat Sultan Kelantan telah menaikkan beberapa foto yang memaparkan lagi wajah Sultanah Kelantan selepas di kurniakan gelaran tersebut melalui laman Facebook rasmi. Ramai yang memberikan reaksi yang positif apabila melihat wajah Sultanah Kelantan lagi melalui posting tersebut.

Cantiknya Sultanah Kelantan

Perkongsian foto yang memaparkan Sultanah Nur Diana Petra Abdullah berkenan menerima mengadap Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan (PKDK) pada 13 September 2022, hari Selasa. Menerusi posting dari Unit Media Pejabat Sultan Kelantan menunjukkan rombongan itu di ketuai oleh YM Tengku Ramizan binti Tengku Abdul Aziz, Presiden Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan, juga di hadiri bersama beberapa ahli pertubuhan yang lain.

“Rombongan di ketuai oleh YM Tengku Ramizan binti Tengku Abdul Aziz (Presiden Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan) dan beberapa ahli pertubuhan yang lain,

“Turut sama hadir menyambut DYMM Sultanah Kelantan ialah YM Dato’ Sri Raja Rezza Shah (Tengku Sri Kelana D’Raja Kelantan), YM Dato’ Dr. Tengku Mohamed Faziharudean bin Tengku Feissal (Tengku Kaya Perkasa) dan Pegawai-Pegawai Istana Kelantan.” demikian perkongsian oleh Unit Media Pejabat Sultan Kelantan di Facebook rasmi.

IKLAN

Walaupun begitu, foto yang di kongsikan oleh Unit Media Pejabat Sultan Kelantan itu memaparkan DYMM Sultanah Nur Diana Petra Abdullah memakai topeng pelitup muka, namun, kejelitaan baginda masih lagi terselah. Di fahamkan juga bahawa ini adalah kali pertama wajah baginda Sultanah Kelantan di paparkan selepas di isytiharkan secara rasmi pada 2 Ogos lalu oleh Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V.

Artikel berkaitan: Natasha Hudson Akhirnya Temui Imam Di Kelantan & Sah Jadi Isteri Seorang Usahawan. Moga Bahagia Till Jannah!

Pelbagai reaksi positif dari warganet

Ramai yang memberikan reaksi yang positif apabila melihat gambar perkongsian di Facebook itu. Bahkan, komen-komen yang di berikan juga sangat menggalakkan dan serta rata-rata juga mendoakan atas kesejahteraan Sultanah Kelantan.

“Semoga di permudahkan urusan Tuanku dengan penuh pekerti, tinggi budi mendampingi DYMM Tuanku Sultan Muhammad V, semoga di limpahi rahmat memayungi rakyat Kelantan.

IKLAN

“Alhamdulillah…Semoga di kurniakan taufiq dan hidayah dariNya.

“Allahuakbar! Cantik Tuanku Permaisuri Sultanah Kelate.” antara komen yang di berikan oleh warganet menunjukkan reaksi yang menggalakkan.

Pada ogos lalu, Sultan Kelantan telah mengisytiharkan, Che Puan Nur Diana Petra Abdullah, sebagai isteri baginda. Perlantikan itu secara rasminya membawa gelaran Duli Yang Maha Mulia Sultanah Nur Diana Petra Abdullah.

IKLAN

Pengistiharan tersebut secara rasminya di umumkan oleh Menteri Besar Datuk Ahmad Yakob di Istana Balai Besar. Datuk Ahmad telah membacakan teks pengisyitharan menurut Fasal (1) Perkara 43 Undang-undang Perlembagaan Tubuh Kerajaan Kelantan (Bahagian Yang Kedua).

Sumber info dan gambar: Unit Media Pejabat Sultan Kelantan

Artikel berkaitan: “Sounds Cute When You Kecek Klate” – Netizen Puji Neelofa Comel Buat Tutorial Hijab Loghat Kelantan

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI