Pagi ini seluruh rakyat Malaysia digemparkan dengan berita duka pemergian ibu kepada chef selebriti tersohor negara, Datuk Redzuan Ismail atau lebuh mesra disapa Chef Wan.

Khabar duka berkenaan diumumkan sendiri oleh Chef Wan untuk berkongsi berita duka kehilangan ibu tercinta, Noraini Abdullah atau lebih dikenali Cik Ani kira-kira pada jam 5 pagi tadi.

Mesej Diterima Kenalan Rapat Menerusi Aplikasi Whatsapp

Berikut merupakan hantaran mesej yang diterima kenalan rapat daripada Chef Wan menerusi aplikasi Whatsapp.

“Ibu sudah meninggal dunia, pada pukul 5 pagi tadi,” katanya.

Allahyarham telah menghembuskan nafas terakhirnya, setelah 10 hari dimasukkan ke Hospital Gleneagles, Ampang, Kuala Lumpur di usia 93 tahun.

IKLAN

Sebelum ini, Chef Wan, 64, memaklumkan di laman Instagram bahawa belia telah versepakat bersama ahli keluarga yang lain untuk membawa pulang ibunya ke rumah atas selepas mendengar penjelasan dan nasihat doktor berhubung kondisi ibunya.

Bagaimanapun, dia tidak yakin dapat menjaga ibunya dengan baik kerana bimbang rawatan yang diberikan di rumah tidak sebaik di hospital.

Artikel berkaitan: “Duit Boleh Di Cari, Ibu Tiada Ganti” – Chef Wan Tolak Tawaran Travelog Luar Negara, Fokus Jaga Kesihatan Cik Ani

“Doktor memberitahu saya dengan membawa ibu pulang ke rumah, dia boleh mendapatkan penjagaan yang lebih berkualiti dengan keselesaan di rumah saya.

IKLAN

“Tapi kan, jauh di dalam sudut hati saya masih bimbang untuk membawanya pulang dan kami tidak boleh memberikannya penjagaan paliatif dengan baik,” ujarnya.

Malah, pada 4 Januari lalu, Chef Wan juga telah berkongsikan perancangan mahu mengebumikan jenazah ibunya di Cyberjaya, apabila insan tersayang itu sudah kembali ke rahmatullah.

Keputusan itu menerima kata sepakat dan persetujuan bersama ahli keluarga, bertujuan memudahkan urusan pengurusan jenazah kelak.

IKLAN

Untuk rekod terdahulu, Chef Wan memaklumkan bahawa ibunya merupakan penghidap kanser payudara tahap empat dan beberapa komplikasi penyakit lain.

Selain menderita kanser, Cik Ani juga berdepan beberapa penyakit lain seperti Alzheimer dan Dementia.

Artikel berkaitan: ‘Saya Mahu Buat Dia Ketawa Siang & Malam’-Ibu Hidap Kanser, Chef Wan Nekad Jaganya Hingga Nafas Akhir

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI