Bercakap mengenai K-Beauty dengan individu yang baru mengenali kosmetik Korea, pasti sering tertanya apa yang menjadikan penjagaan kulit Korea berbeza dengan penjagaan kulit Barat dan mengapa anda harus mempertimbangkan produk Korea dalam rejim kecantikan anda.

Jawapan klasik, variasi yang jauh lebih besar di setiap titik harga, cara yang tidak terbatas untuk menyesuaikan rutin penjagaan kulit anda dengan nilai yang luar biasa. Kini lebih banyak jenama Barat mengambil petunjuk dari K-Beauty, jurang tertentu mula mengecil. Jadi mengapa melihat jenama Korea daripada jenama Barat?

Secara peribadi, anda harus menggunakan produk yang paling sesuai untuk kulit, dan jika melihat produk Korea, cari produk yang setara yang tidak dapat anda temui di pasaran Barat. Seperti pelindung matahari wajah yang cantik ketika menyatu dengan kosmetik. Atau konsep penjagaan kulit Korea yang paling jelas yang ekstrim diperkatakan sekarang penjagaan kulit hanbang.

Apa itu hanbang dan bagaimana peranannya dalam penjagaan kulit?

Memandangkan penekanan di seluruh dunia terhadap kesihatan sejak beberapa tahun sebelumnya, adalah bijak bahawa gelombang penjagaan kulit K-Beauty seterusnya berkaitan dengan ‘hanbang’.

‘Hanbang’ adalah ubat tradisional Korea, yang merangkumi penggunaan ubat herba yang luas untuk merawat penyakit dan menjaga kesihatan secara keseluruhan. Walaupun pada awalnya dipengaruhi oleh perubatan tradisional Korea, ‘hanbang’ telah berkembang di selama berabad-abad. Mempunyai bahan khas dan kaedah penyediaan yang unik. Ramuan dan kaedah penyediaan itu juga dapat meningkatkan kosmetik untuk merawat dan mengekalkan kesihatan kulit.

IKLAN

Esen dan ampul ubat disuntik dengan komponen yang tidak konvensional seperti lendir siput. Rejimen 10 langkah yang teliti dan liang dan kulit “glass”. Rutin keajaiban lebih dari sekadar beberapa kecenderungan penjagaan kulit.

Faktor yang paling penting dalam penjagaan kulit ‘hanbang’ adalah kesan fitokimia,” kata pakar. Merujuk kepada kesan pelbagai sebatian semula jadi yang terdapat pada tanaman yang digunakan. “Bahan ‘hanbang’ berbeza-beza; semuanya mengandungi polifenol, antioksidan berkesan dan agen anti-karsinogenik yang mengubah radikal bebas menjadi bahan yang tidak berbahaya dan membantu menyuburkan kulit yang sihat dan awet muda. Produk penjagaan kulit ‘hanbang’ memaksimumkan kesan dalam setiap agen fitokimia dan menyuburkan kulit agar cantik dan sihat. ”

Memaksimumkan kesan sebatian tumbuhan ini sangat penting untuk memahami penjagaan kulit ‘hanbang’. Banyak produk K-Beauty mengandungi ramuan herba seperti ekstrak ginseng, halia, licorice, dan honeysuckle, tetapi tidak semua produk tersebut adalah hanbang.

IKLAN

Campuran khusus mungkin sangat penting kerana interaksi antara pelbagai ekstrak herba. Gabungan khusus dapat memaksimumkan kesan setiap ramuan dan meningkatkan manfaat keseluruhan pada kulit. Merupakan strategi pemasaran, tetapi demi klasifikasi dan definisi, ideanya formulasi ‘hanbang’ memfokuskan pada campuran khas pelbagai ramuan yang sering diilhamkan secara tradisional.

Kualiti lain yang dapat membezakan penjagaan kulit ‘hanbang’ dari penjagaan kulit yang mengandungi ramuan herba adalah kegunaan herba komplek. Jenama ‘hanbang’ membuat persediaan untuk menyediakan ramuan mereka menggunakan kaedah penuaan atau penapaian tradisional.

Tetapi bagaimana anda akan tahu jika produk yang anda gemari menggunakan resipi herba tradisional atau kaedah penyediaannya?

Biasanya, sangat mudah diketahui, promosi jenama produk melalui bahan pemasaran mereka akan memberitahu anda! Rumusan tradisional yang rumit dan kaedah penyediaan yang panjang dan terperinci boleh jadi produk tersebut mahal. Kualiti ‘hanbang’ tersebut cenderung menonjol dalam pemasaran jenama atau produk hanbang kerana proses produk itu sendiri.

IKLAN

Apakah faedah penjagaan kulit ‘hanbang’?

“Kesan penjagaan kulit hanbang berbeza-beza bergantung pada unsur fitokimia dalam setiap produk,” kata pakar. Sama seperti setiap rutin penjagaan kulit yang lain, kesan produk penjagaan kulit hanbang juga akan berbeza-beza bergantung pada keperluan, tujuan dan kepekaan kulit anda.

Produk Penjagaan Kulit Hanbang

Sulwhasoo Concentrated Ginseng Renewing Cream EX

Sebagai salah satu pelembap terlaris Sulwhasoo, krim ini menjanjikan untuk memulihkan dan meremajakan kulit, tanpa mengira usia seseorang. Senarai ramuan yang penuh dengan ekstrak tumbuhan yang mempunyai sifat antioksidan. Ini termasuk kepekatan akar Panas ginseng yang tinggi, komponen anti-radang yang sangat baik, bersama dengan ekstrak teh hijau yang mempunyai polifenol, bahan aktif untuk mengurangkan keradangan dan meningkatkan penghalang pelindung kulit anda.

Terdapat juga akar mulberry, yang mengandungi arbutin untuk mengatasi masalah hiperpigmentasi. Krim ini hanya meleleh ke kulit anda, memberikan kilauan lembut dan berkhasiat pada kulit yang letih.

History of Whoo Bichup Ja Saeng Essence

History of Whoo adalah barisan penjagaan kulit yang sangat fokus pada hanbang. Bichup Ja Saeng adalah salah satu produk yang paling popular yang mesti diberikan oleh jenama untuk memberi manfaat anti-penuaan. Sesuai digunakan pada waktu malam, esensi kaya dan hampir lengket dirumuskan dengan kompleks Gongjinbidan khas Whoo. Dibuat dengan tanduk rusa, akar angelica, ceri cornelian, kulit akar acanthopanax, thyme liar dan akar asparagus, ini adalah produk untuk meningkatkan pembaikan kerana meningkatkan kelembutan kulit anda.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI