Sepanjang tahun 2018, nama personaliti ini begitu popular. Bukan sahaja dengan berita perceraian, tetapi juga pelbagai perkara dilakukan pasti menjadi perhatian netzien. Tidak terkesan dengan cerita tidak enak didengar ini, pemilik nama Intan Liana Saleh terus berusaha untuk menjadi yang terbaik bagi tahun 2019.

Ditanya ketika bertemu dengannya ketika sesi fotografi bersama majalah Nona, Intan memberitahu dia memasang impian untuk menjadi yang lebih baik di tahun depan. Semuanya dilakukan demi melihat kebahagiaan dirinya dan juga masa depan anak-anak-anak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by doubleA?‍?‍? (@__iiiintan.saleh) on

Ibu kepada dua cahaya mata ini berkata tahun 2019 menjadi pemangkin untuknya terus kuat bekerja dan memajukan diri sendiri.

“Saya perlu jadi lebih kuat seperti hari ini. Mungkin kena kerja dua kali ganda bagi memastikan keperluan diri dan anak-anak terjamin. Insya-Allah berkat anak-anak saya akan berusaha mencari rezeki yang lebih,” ujarnya sambil ketawa.

Menurut Intan, tahun 2018 menyimpan memori tersendiri pada dirinya. Tidak mahu lagi menoleh ke belakang kerana jika dia tidak berusaha, siapalah yang akan memberi rezeki pada dia dan dua anaknya itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by doubleA?‍?‍? (@__iiiintan.saleh) on

Walau bagaimanapun wanita tinggi lampai ini tidak terfikir untuk mencari pengganti dalam masa terdekat kerana Intan mahukan ciri-ciri yang terbaik untuk dijadikan Imamnya.

IKLAN

“Tak berani nak cakap untuk cari pengganti. Setakat kawan-kawan adalah. Kalau boleh saya mahukan kriteria Imam yang memahami diri Intan, terima Intan dan anak-anak seadanya.

“Sebenarnya Intan tidak begitu memilih, janji sedap mata memandang,” jelasnya lagi yang turut menyaksikan perubahan drastik pada dirinya sebelum dan selepas perpisahan dengan bekas suaminya awal tahun ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by doubleA?‍?‍? (@__iiiintan.saleh) on

Jika dilihat, penampilan Intan sering di tunggu dalam setiap majlis dihadiri. Walaupun bukan bertaraf selebriti, tetapi dia yang mempunyai lebih setengah juta follower ini punya aura tersendiri.

Intan dilihat semakin cantik dan penampilannya juga semakin outstanding. Dia yang berkata life must go on dan apa yang dilakukannya adalah demi memastikan dia sudah boleh ‘move on’ dari cerita pahitnya sebelum ini.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by doubleA?‍?‍? (@__iiiintan.saleh) on

Menurutnya dia kena fikir diri sendiri dan bagaimana untuk bahagiakan dirnya sebelum memikirkan orang lain.

“Sebenarnya dari dulu lagi Intan memang pandai bermekap. Tetapi lebih kepada untuk diri sendiri dan tak pandai nak mekapkan orang. Intan juga tidak ada bakat kalau nak cuba cari rezeki di bidang ini (menjadi jurusolek),” tambahnya yang turut terpalit dengan cerita kontroversi beberapa bulan lalu apabila gambarnya tidak berhijab jadi viral ketika menyertai satu pertandingan tarian di Johor.

Menurut Intan dia tidak mahu komen mengenai perkara itu kerana setiap manusia itu tidak terkecuali dari melakukan kekhilafan.

IKLAN

“Bagi Intan apa yang penting terus istiqomah dengan kuatkan iman. Maklumlah iman seseorang itu ada kalanya turun naik dan penting kekuatan diri kita untuk menghadapinya. Insya-Allah Intan akan terus kekal berhijab sampai bila-bila.

“Apa yang salah itu memang salah dan tiada guna kita pertahankan diri kerana nanti akan terus terusan dikecam netizen. Lagipun Intan hanya mahu lepas rindu pada dunia tarian dan buat itu pun secara suka-suka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by doubleA?‍?‍? (@__iiiintan.saleh) on

“Tak terfikir perbuatan akan jadi perhatian netizen. Sebenarnya Intan rindu untuk menari dan lepak bersama kawan-kawan. Itu sahaja dan tiada niat lain. Intan hanya mahu happykan diri setelah pelbagai dugaan yang dihadapi,” jelasnya yang mengambil ikhtibar atas setiap kejadian yang berlaku.

Walaupun berita perceraiannya antara kisah paling hangat tahun ini, namun Intan kembali bangkit bagi meneruskan kehidupan. Dan dia turut mengharapkan tahun 2019 akan terus memberi sinar kebahagiaan buat dirinya.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM INTAN LIANA

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI