Sebelum ini ramai netizen yang tidak sabar untuk melihat wajah sebenar anak kepada pasangan Amyra Rosli dan Amar Baharin yang selamat dilahirkan pada Oktober lalu. Walaupun si kecil sudah mempunyai laman instagram sendiri, tetapi hanya bahagian tertentu sahaja yang dipaparkan di situ. Bukan niat sebenar mereka untuk menyorokkan wajah anak sulung, tetapi menurut mereka masanya belum sesuai untuk memperkenalkan si kecil ini.

Dan minggu lepas keduanya telah memahkotakan janji dengan memperkenalkan anak mereka, Aqeef Anaqi sempena majlis Aqiqah yang diadakan di Rosa Event Space. Majlis ini cukup meriah apabila turut dihadiri sanak saudara terdekat kedua buah keluarga. Kemeriahan sepanjang majlis ini dapat dilihat pada foto-foto yang dimuat turun di laman instagram kedua-dua pasangan ini.

A post shared by EVENT DECORATOR (@melur.putih) on

Majlis yang bertemakan ‘prince’ dengan gabungan putih biru itu seperti majlis akad nikah dengan kedua-dua ibu bapa putera yang diraikan turut berpakaian baju Melayu rona sedondon.

Sejak melahirkan anak sulungnya, penampilan Amyra Rosli semakin cantik dan jelita. Malah senyuman manis sentiasa terukir di bibirnya. Malam itu, Amyra begitu menawan berpakaian kurung moden warna putih disertakan sekali dengan layah bak ratu sehari. Begitu juga dengan solekan ‘sweet glow dan clean makeup’ menyerlahkan dan menaikkan lagi seri wajah Amyra malam itu. Netizen juga turut memuji kecantikan pelakon ini.

@ khai.emallnicee

@ shaa.beautyscantik sis !

@hannah_gunaU look so preety

@hanimusaSweeet

IKLAN

Amar juga tampak cukup segak tampil berbaju Melayu cekak musang. Lagak keduanya sepanjang majlis itu bagaikan raja sehari sempena perkahwinan mereka setahun yang lalu. Masih terbayang kemeriahan majlis perkahwinan pasangan ini yang turut mendapat jolokan ‘wedding of the year’ tahun lalu.

A post shared by EVENT DECORATOR (@melur.putih) on

Bukan ibu bapanya sahaja yang tampil menawan, malah anak mereka yang baru berusia dua bulan juga turut bergaya sedondon dengan baju dengan warna yang sama. Betapa Amyra dan Amar begitu mengasihi si kecil yang menjadi lambing cinta mereka.  Keduanya dilihat seperti tak berenggang dengan si kecil mereka sepanjang majlis berlangsung.

A post shared by Madam Amar (@aamyrarosli) on

Persiapan rapi yang diadakan memperlihatkan ruang dekorasi cukup menarik. Dengan singgahsana yang dihias indah memperlihatkan gaya seperti raja sehari. Memang tak puas mata memandang melihat betapa segak dan jelitanya pasangan yang cukup romantik ini.

Jom kita lihat beberapa gambar menarik sepanjang majlis berkenaan.

IKLAN

#1. Majlis kesyukuran & aqiqah

#2. So sweet

#3. Macam princess

#4. Terpancar kebahagiaan

#5. Persalinan kurung moden

IKLAN

#6. Merpati dua sejoli

#7. Bergaya sedondon

#8. Gorgeous

#9. Love

#10. Prince

KREDIT FOTO: INSTAGRAM AMYRA ROSLI

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI