Majalah Nona sekali lagi mencetus fenomena dengan menganjurkan acara pertunjukan fesyen Glam Lebaran Nona yang dibawakan oleh MINAZ dan diserikan oleh Sabihah Gold.

Bersempena ketibaan Syawal tidak lama lagi, acara ini bukan sahaja mengimbau kenangan raya yang menyentuh jiwa bahkan turut menampilkan koleksi baju Aidilfitri yang menggamit nostalgia.

Bertemakan Arabic dan Melayu klasik ̧ para tetamu yang hadir terdiri daripada peminat fesyen serta pempengaruh terkenal.

Lebih bermakna, Timbalan Menteri Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat iaitu Yang Berhormat Datuk Seri Dr Noraini Ahmad serta Ketua Setiausaha Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP), Yang Berbahagia Dato’ Sri Suriani Dato’ Ahmad turut hadir.

Terus meneraju trend dan menjadi rujukan wanita Malaysia, Majalah Nona sekali lagi menjalin kolaborasi dengan jenama fesyen tempatan seperti MINAZ.

Selama 14 tahun di pasaran, MINAZ mengukuhkan kedudukannya dalam industri fesyen melalui pelbagai himpunan yang elegan termasuk koleksi raya yang menjadi pilihan wanita dan seisi keluarga.

Tahun ini MINAZ mempersembahkan koleksi Aidilfitrinya, Lebaran Kita “Sempurna” yang lebih sopan, longgar dan elegan.

Seni floral batik dan blossom disuntik dalam edisi “printed” bagi menghidupkan nostalgia dan kemodenan tradisional.

MINAZ yang terkenal dengan rekaan bersahaja tetapi mewah, sekali lagi memberikan sentuhan ajaibnya dalam line up produk baharu iaitu “Abaya Series” dengan perincian mewah diinspirasikan dari Timur Tengah.

IKLAN

Istimewanya tahun ini, pecahan koleksi raya terbahagi kepada dua iaitu Arab dan klasik. Setiap helaian pakaiannya direka dengan teliti, menggabungkan unsur-unsur tradisional dan moden.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif MINAZ, Hajah Hafiza Dato’ Abdul Hamid atau Pija MINAZ berkata “Lebaran Kita” mempersembahkan gabungan unik antara seni floral batik dan blossom dalam edisi ‘printed’ yang menggabungkan elemen tradisional dengan sentuhan moden.

“Kami berharap koleksi ini tidak hanya memikat hati pelanggan tetap MINAZ, tetapi juga dapat menarik minat pelanggan baru yang mencari pakaian raya eksklusif dan istimewa.”

Tambahnya lagi, “MINAZ memberikan penekanan terhadap potongan longgar dan bercorak, yang melambangkan keanggunan serta kemewahan sesuai dengan identiti MINAZ yang terkenal dengan rekaan elegan di samping penggunaan material berkualiti tinggi dan rekaan yang teliti.

“Kami sangat berbesar hati untuk memperkenalkan koleksi terbaharu kami “Abaya Series” dihasilkan dengan perician mewah, penuh dedikasi dan cinta kepada fesyen inspirasi dari Timur Tengah.

IKLAN

“Kami yakin koleksi ini bakal menjadi pilihan utama para pencinta fesyen yang menghargai nilai tradisi dan keindahan rekaan moden. Kami percaya, tahun ini Lebaran Kita “Sempurna” lebih sempurna dengan memakai koleksi memukau daripada MINAZ”.

Ketua Pegawai Eksekutif Nu Ideaktiv, Syamil Fahim berkata, “Kami sangat berbesar hati atas kerjasama yang terjalin dengan MINAZ yang menghasilkan koleksi yang memukau ini. Kerjasama ini memperlihatkan komitmen kami untuk terus mengangkat dan mempromosikan bakat-bakat tempatan serta mendorong pertumbuhan industri fesyen Malaysia.”

Tambah Syamil lagi, “Kami percaya, fesyen adalah salah satu medium yang kuat untuk menyampaikan identiti budaya dan kreativiti negara kita kepada dunia. Dengan mempersembahkan koleksi ini, kami berharap dapat memberi inspirasi kepada generasi muda agar berani mengekspresikan diri melalui fesyen sekaligus menyemarakkan kepelbagaian fesyen tempatan.”

Menurut Kiffy Razak, Head of Business (Women Segment), “Kami sangat gembira dapat berkolaborasi dengan MINAZ. Ia satu penghormatan buat kami kerana dapat menyumbang kepada pembangunan industri fesyen tempatan sambil memaparkan kecantikan dan keunikan fesyen Malaysia kepada dunia.

“Kolaborasi ini bukan sahaja mencerminkan kebanggaan terhadap warisan fesyen lebaran tetapi juga menunjukkan komitmen kami untuk terus memperkukuhkan industri fesyen tempatan.”

IKLAN

Peragaan Koleksi Lebaran Kita “Sempurna” diserikan lagi dengan kilauan emas eksklusif daripada Sabihah Gold menambahkan kegemilangan barisan model pada malam itu.

Selain peragaan fesyen runway, MINAZ juga turut menampilkan selebriti Nora Danish sebagai muse yang memperagakan koleksi Lebaran Kita “Sempurna”.

Majlis eksklusif ini dihoskan oleh Fiza Frizzy. Manakala penyanyi Adira Suhaimi dan Amylea Azizan turut menghiburkan tetamu.

MINAZ kini dalam rangka mengembangkan pasaran ke negara jiran Indonesia. Justeru, pempengaruh terkenal Indonesia Aghnia Punjabi dan Nadzira Shafa diterbangkan khas ke acara tersebut.

Koleksi ini tersedia untuk pembelian mulai 1 Mac 2024 di butik dan laman web rasmi MINAZ. Jangan lepaskan peluang untuk memiliki koleksi memukau ini. Untuk maklumat lanjut layari laman web rasmi MINAZ di www.minaz.com.my

HASHTAG RASMI
#Glamlebarannona
#majalahnona
#ideaktiv
#LebaranKitaSempurna

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI