Meskipun sudah membersihkan wajah dengan pencuci muka, terkadang masih ada sisa-sisa kotoran di wajah. Jika hal itu terus dibiarkan, sisa kotoran pada wajah akan menyumbat pori-pori sehingga membuat wajah terlihat kusam dan mengundang timbul jerawat.

Lantas bagaimana cara membersihkan wajah hingga bersih namun tidak memakan waktu yang lama? Hijabista senaraikan gajet kecantikan terkini untuk hijabi yang padat dengan jadual aktiviti harian.

1. FOREO – Kotoran terhakis dengan gerakan mesin tangan

Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Untuk memastikan kulit bersih secara optimum dengan hanya memanfaatkan berus comel yang diilhamkan jenama FOREO ini! Didatangkan dalam pelbagai bentuk dan warna menarik, bilah-bilah berus pencuci wajah ini juga bertekstur lembut pada kulit kerana diperbuat daripada material silikon. Gajet canggih pencuci muka ini, memastikan kotoran muka anda terhakis bersih dengan gerakan mesin serta sensasi getaran yang dilengkapi oleh setiap berus pencuci FOREO.

Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Foreo dengan pelbagai saiz untuk memudahkan hijabi bawa ke mana sahaja.

Berus-berus pencuci wajah keluaran FOREO ini sememangnya berkualiti dan diiktiraf oleh ramai pengguna. FOREO pernah menerima pelbagai penganugerahan terhadap hasil inovasinya.

2. DYSON – Stailkan rambut dengan cara terkini yang lebih beralun.

Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Rambut yang lembut selepas diberus sering nampak halus dan nipis. Namun, dengan menggunakan pengering rambut hebat Dyson, ianya mengeringkan rambut dengan baik tanpa merosakkan. Dengan pengudaraan yang lancar, ianya memudahkan hijabi untuk mengeringkan sambal menggayakan rambut pada waktu yang sama.

IKLAN

Tidak dinafikan, apabila bertudung rambut kita akan mudah menjadi kusut memandangkan ianya berada di dalam tudung pada waktu yang lama. Di samping itu, rambut kita juga akan kelihatan leper setelah terperap untuk sekian lama. Namun, tiada masalah yang tidak boleh diatasi.

Dengan bantuan pengering rambut Dyson, ianya membantu memudahkan proses pengeringan rambut secara semula jadi sekaligus mengurangkan kekusutan rambut dan membaik pulih rambut. Senangkan?

Menggunakan teknologi Heat Shield dimana udara panas itu dilapisi dengan udara panas di atasnya. Pengering rambut Dyson Supersonic ada empat mod tetapan suhu, tiga tetapan pengaliran udara dan juga mod sejuk. Oleh itu, ianya akan memberikan sensasi hebat buat rambut anda dan membuatkannya tampak memukau tanpa sebarang kerisauan!

IKLAN

3. Nu Skin’s ageLOC LumiSpa – Membuang sisa solekan dan toksin.

Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Gandakan kesan pembersihan wajah dengan gajet Nu Skin ageLOC LumiSpa yang bertindak membersihkan wajah secara optimum serta menguatkan kulit daripada dalam. Dengan frekuensi dan putaran yang tepat, ia menyentuh kulit wajah dengan lembut untuk menanggalkan kotoran, minyak, sisa solekan dan toksin agar kulit lebih halus, bersih dan bebas cela. Hadir dengan tiga pilihan kepala rawatan silikon iaitu Gentle, Normal dan Firm yang boleh dipilih mengikut kesesuaian jenis kulit anda, ia sangat lembut dan tidak menyakitkan. Cukup mudah, hanya perlukan dua minit dua kali sehari untuk membersihkan wajah agar kulit lebih sihat, dan kekal muda. Sesuai untuk hijabi yang padat dengan jadual aktiviti harian.

4. GHD Air Professional Performance Hairdryer – Elak rambut leper setelah buka hijab

Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Pengering rambut Profesional ini membawa pengalaman salun ke rumah melalui reka bentuk yang canggih dan prestasi yang hebat. Dibangunkan dengan kerjasama stylists, GHD Air menyediakan sehingga dua kali lebih cepat pengeringan dengan keriting dikurangkan untuk blowout salun yang sempurna. Ia mempunyai teknologi ionik maju yang membolehkan penjana perindustrian mengunci kelembapan, dan dikuasakan oleh kekuatan profesional, motor 1600-watt AC yang dibina untuk bertahan lama.
Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Reka bentuk yang anggun dan ergonomik menjadikannya mudah untuk digunakan sama ada anda pengguna tangan kanan atau kiri. Ia mempunyai tetapan haba yang berubah-ubah, dua kelajuan untuk kawalan disesuaikan untuk setiap jenis rambut, dan butang pukulan sejuk untuk menetapkan gaya. Jaring pengering yang halus, berkilauan, hasilnya tahan lama dengan kurang kesan rambut keriting.Hijabi boleh Merapi rambut dan mengayakannya dengan sentuhan wow walaupun berhijab, rambut tidak kelihatan leper ketika hijab di buka. Wow bukan!

5. Sigma Beauty – 2X Sigma Spa Brush Cleaning – Sarung tangan pembersih berus solekan

Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Sigma Beauty 2X Sigma Spa Brush Cleaning Glove direka bentuk sebagai peningkatan daripada sarung tangan asal yang memaparkan bukan sahaja satu, tetapi DUA JUTA untuk keselesaan tambahan dan peralihan mudah dari mata ke muka.

IKLAN

Bersihkan berus solekan anda lebih cepat dengan sarung tangan asal dengan 8 tekstur pembersihan yang canggih termasuk 2 tekstur baru – Refined Plus Eyes & Refined Plus Face. Semua tekstur yang dinaik taraf mempunyai prestasi tinggi, peningkatan silikon untuk lebih berkesan dan lebih bersih.

6. Scholl Velvet Smooth Express Pedi – Tiada lagi rekahan dan kematu pada kaki

Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Gajet elektronik penjagaan kecantikan yang perlahan-lahan menyingkirkan kulit keras pada kaki dengan mudah dan serta-merta. Kulit keras itu adalah kalus, penebalan kulit di dasar kaki. Ramai orang tidak suka kaki kematu dengan kesan rekahan yang boleh mencacatkan apabila menyarungkan sandal. Walau bagaimanapun, terlalu banyak juga boleh menyakitkan. Jika kematu kaki menjadi terlalu besar atau retak, anda boleh menjadi tidak selesa dan terdedah kepada jangkitan.

Oleh itu, Scholl Velvet Smooth Express Pedi berperanan untuk menarik keseimbangan. Sekiranya gaya hidup anda memerlukan membuat aktiviti lebih mudah, pastikan ia tetapi trim jika terlalu tebal dan menyebabkan kesakitan.
Scholl Velvet Smooth Express Pedi mempunyai kepala roller yang unik dengan kristal berlian, yang perlahan-lahan menghilangkan kulit keras dan membuat kaki terasa licin. Dilengkapi dengan ciri keselamatan yang kunci penggelek di kaki yang terlalu banyak tekanan dikenakan juga mencegah sebarang kecederaan. Untuk mengekalkan kelembapan kulit kaki disarankan mengguna losyen kaki atau badan.

7. GingerChi Chi Roller Anti Aging Jade Therapy – Batu terapi menganjalkan kulit wajah.

Gajet Kecantikan Terbaik Yang Harus Hijabi Miliki, No. 3 Mampu Buang Toksin Di Muka
Penggelek Jade bukanlah baharu, sebenarnya roller jed ini telah digunakan selama berabad-abad dahulu untuk meningkatkan keanjalan kulit dan anti-penuaan. Batu berharga ini mempunyai sifat yang membolehkannya menjadi sejuk pada sentuhan, yang menutup liang-liang yang besar, mengencangkan kulit dan bahkan meningkatkan kesesakan sinus. Apabila suhu itu benar-benar panas dan melekit, simpan roller di dalam peti sejuk dan boleh juga untuk mengurangkan lagi bengkak mata. Gajet ini pasti tidak akan mengecewakan pada hijabi yang memiliki.