Mata boleh jadi lesu dan kurang bermaya tanpa rehat yang cukup ini boleh menyebabkan anda nampak lebih tua dari usia sebenar ,Namun ada beberapa beberapa perkara lain jua mendorong anda kelihatan lesu dan tidak bermaya seperti tidur lambat atau mendapati tidur yang tidak mencukupi akan membuatkan mata kelihatan sembap serta menimbulkan masalah lingkaran hitam dibawah mata.

Jika tidak atasi masalah ini sekarang, anda mungkin mengalami kedutan kekal dibawah mata sehingga membuatkan penampilan tampil kurang menarik. Oleh sebab itu, krim mata amat penting untuk dipakai sebagai rutin penjagaan kulit untuk menghilangkan atau mengurangkan masalah lingkaran hitam. Ini adalah senarai krim mata pilihan kami.

Kebaikan Penggunaan Krim Mata

Rejimen kecantikan yang sempurna adalah melakukan penjagaan kulit wajah dengan terbaik dan ikuti langkah yang betul. Semua wanita di dunia ini mahukan kulit wajah yang cantik dan segar serta tampil awet muda sepanjang masa. Tetapi tahukah anda bahagian wajah yang manakah seringkali membuatkan penampilan kita tampak kusut dan kelihatan tua sebelum usia? Ya, mata. Kesan penuaan yang paling ketara akan timbul adalah pada sekeliling kawasan mata.

Oleh itu, penggunaan krim dibawah mata adalah sangat digalakkan dan direkomendasi oleh pakar kecantikan. Ianya sangat penting untuk mengelakkan wajah anda kelihatan lesu dan tidak bermaya serta menghapuskan kesan lingkaran gelap dibawah mata. Antara kebaikan menggunakan krim mata;

  • Baiki tekstur di bahagian kawasan sekeliling mata
  • Kulit menjadi lebih cantik dan halus
  • Menghapuskan kesan kedutan dan garis halus (penuaan)
  • Menghilangkan lingkaran gelap dibawah mata
  • Memberi penghidratan dan lembapan pada kulit di sekeliling kawasan mata
  • Tiada lagi masalah kulit kusam atau keletihan yang tampil ketara pada wajah

Gunakan Krim Mata Dengan Cara Yang Tepat!

Cream, Skin Care, Cream Colors, Eye Cream

Bukan sahaja pemilihan krim mata bersesuaian dengan kulit tetapi juga cara penggunaan harus bertepatan agar bahan kandungan di dalam krim tersebut dapat bergerak aktif dalam membaikpulih dan mmberi kesan lumayan buat kulit wajah anda. Ada langkah-langkah yang tepat untuk anda amal dan jadikan rutin harian. Krim mata ini seharusnya digunapakai secara konsisten.

Pastikan juga urutan pemakaian skincare anda bertepatan dengan langkahnya. Cara yang tepat untuk penggunaan krim mata adalah;
Gunakan krim mata ini sedikit demi sedikit untuk setiap sapuan. Jika krim mata anda jenis roll-on, pastikan anda mengoles pada kulit wajah dengan lembut. Jangan terlalu kasar. Nanti kulit akan cepat teriritasi.

Guna jari manis anda untuk menyapu krim tersebut ke seluruh kawasan mata. Ini kerana jari ini mempunyai tekanan yang lembut dan tidak akan menyakitkan bawah mata anda. Elakkan dari menarik kulit bawah mata semasa mengaplikasikannya.
Elakkan sapuan krim pada betul-betul lid mata. Ini kerana bahan yang terdapat di dalam krim ini akan membuatkan mata anda cepat pedih. Krim ini juga dapat menyerap dalam jarak seinci dari mata.

Jangan menggosok krim tersebut pada kulit terus. Tepukkan secara perlahan agar penyerapan krim ini maksima pada kulit anda.
Jangan salah faham pula ya. Krim mata ini bukan menghapus kedutan tetapi mencegah daripada terjadi. Selamat mencuba!

Berikut senarai krim mata terbaik:

1. Simple Kind To Eyes Revitalising Eye Roll-On

Roll-on mata sesuai untuk remaja – murah dan mampu dimiliki

Krim mata ini dilengkapi dengan roller ball untuk memberi kelegaan dan ketenangan pada kulit bawah mata sebaik sahaja anda mengaplikasikannya. Ianya dapat mengurut kawasan bawah mata anda dengan lembut. Diformulasi dengan ekstrak timun, Lupin, Pro-Vitamin B5 dan Glycerin tiada lagi masalah mata keletihan atau kusam sebaik sahaja bangun dari tidur.

Sesuai untuk kulit sensitif, krim ini tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya untuk kulit wajah. Dilengkapi dengan sensasi dingin, anda akan terasa nyaman sahaja setiap pagi.

2. Sulwhasoo Essential Rejuvenating Eye Cream EX

Kandungan herbal sesuai untuk kulit berminyak

IKLAN

Krim bawah mata ini yang diperkaya dengan ramuan herba semulajadi seperti Red Ginseng Saponin, Yai Jiu Hua dan ekstrak madu melancarkan peredaran darah dibawah mata agar tidak lagi timbul lingkaran gelap atau kedutan dengan ketara. Ianya mengurangkan cela pada bawah mata anda dan mengembalikan kesegaran pada kulit agar anda tampil berseri serta bermaya sepanjang hari.

Sesuai untuk kulit berminyak, krim ini jenis tidak melekit pada kulit wajah. Tiada lagi masalah dark circle atau puffy eyes dengan krim bawah mata ini!

3. POND’S Age Miracle Eye Cream

Terbaik untuk wanita berusia 30an – hilangkan kerutan dalam sekelip mata

Kemunculan kedutan dan garis halus adalah disebabkan oleh kulit yang sering terdedah dibawah sinaran UV. Nah, gunakan Pond’s Age Miracle Eye Cream ini. Dengan mengandungi Retinol-C Complex dan Instant Blurring Technology, krim ini mampu melindungi cela diwajah dan tidak lagi kelihatan penampilan kedutan di kulit wajah anda.

Ianya dapat mengekalkan lembapan dan memberi hidrasi kepada wajah anda sepanjang masa. Bahan kandungan aktif dalam krim ini pula mampu berkerja selama 24 jam untuk membaikpulih keadaan kulit wajah anda. Tampil awet muda dengan krim bawah mata ini!

4. Nano White Eye Brightener

Krim mata terbaik dan berkualiti tinggi

IKLAN

Ini adalah krim mata yang mengandungi bahan herba organik dan semulajadi untuk meningkatkan keanjalan di kawasan mata. Ia merupakan krim jenis gel tanpa wangian untuk mengurangkan bengkak dibawah mata akibat tidak cukup tidur. Krim ini juga sangat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.

5. DR. ERIS Lirene Intensive Anti-Aging Eye Cream

Krim mata anti-aging – berkesan menghapus kedutan dan garis halus

Krim mata ini diterbangkan khas daripada Poland, berkesan untuk membantu menghapuskan kedutan dan garis halus yang timbul pada kulit wajah akibat tidak melakukan penjagaannya dengan baik. Ianya dapat mengurangkan lingkaran hitam dibawah mata dan puffy eyes.

Krim mata ini bukan sahaja berkesan untuk menghapus kedutan, malahan ianya mengekalkan lembapan pada kulit wajah anda agar sentiasa kekal dan tampil segar sepanjang hari. Gunakannya secara konsisten untuk mendapatkan hasil yang terbaik buat kulit wajah anda.

6. AVENE Soothing Eye Contour Cream

Sesuai untuk kulit sensitif dan kegunaan wanita 20an

Krim ini diformulasi untuk kulit kering terutamanya di bahagian kawasan bawah mata agar tidak terjadi iritasi. Kaya dengan Avene Thermal Spring Water dan Soothing Alpha Bisabolol, krim mata ini mengurangkan kerengsaan dan kemerahan pada sekeliling kawasan mata. Sesuai buat kulit sensitif, krim ini juga tidak mengandungi alkohol, paraben dan bebas wangian tiruan.

7. L’Oreal Dermo Expertise Revitalift Laser X3 Eye Cream

Wanita berusia 50an, krim mata ini terbaik dari drugstore

IKLAN

Krim ini memulihkan kulit disekitar mata kerana ianya mengandungi kolagen dan kulit juga akan berasa dingin selepas memakainya. Krim ini bukan sahaja mampu menghapuskan lingkaran gelap dibawah mata tetapi juga dapat mengembalikan keserian pada kulit. Dengan mengandungi SPF50, krim ini dapat melindungi kulit wajah anda daripada terkena sinaran UV.

Perlindungan selama 12 jam, tiada lagi masalah kulit terjadinya pembentukan melanin dan terhapus daripada kekusaman.

8. G9 Skin White In Milk Capsule Eye Cream

Krim mata dari Korea yang terbaik untuk merawat mata panda

Yang ini khas untuk yang mempunyai masalah lingkaran hitam. Diterbangkan khas daripada Korea, ianya merupakan kapsul diperbuat daripada 50% susu dan ceramide bagi memberi kelembapan supaya dapat meresap pada kulit di bawah mata. Diperkaya dengan bahan organik seperti brokoli, Niacinamide dan Glutathione untuk mencerahkan kulit akibat lingkaran gelap bawah mata yang serius.

Juga mengandungi 9 kompleks nutrien yang melindungi kulit wajah anda daripada pencemaran udara serta krim ini juga bebas daripada paraben dan phenoxyethanol.

9. KIEHL’S Youth Dose Eye Treatment

Mengandungi retinol, khas untuk wanita berusia 40an

Dengan mengandungi formulasi Pro-Retinol, Vitamin C dan ekstrak Grape Seed, krim ini mampu mencerahkan lingkaran gelap di bawah mata serta membantu mengurangkan kedutan dan garis halus di sekeliling kawasan mata. Krim ini mengekalkan hidrasi pada kulit di sekitar kawasan mata anda agar sentiasa tampil segar dan bermaya sepanjang masa.
Teksturnya berkrim dan ringan menyerap masuk ke dalam lapisan kulit wajah anda dan memberi hasil serta-merta. Yang penting, anda harus menggunakannya secara konsisten setiap hari.

10. Alpha H Liquid Gold Firming Eye Cream

Roll-on emas mengandungi mulberi lebih lembut dari serum

Dengan hujung emas yang mengalir dan menyejukkan, krim mata ini mengandungi mulberi putih untuk mencerahkan mata di bawah masa. Zarah berlian juga dengan serta-merta merangsang sinar dan mengurangkan lingkaran gelap pesky. Krim mata ini mampu menghilangkan lingkaran gelap dan sesuai untuk anda yang mempunyai kulit sensitif kerana teksturnya lembut daripada serum.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI