Seperti yang kita maklum, Adira Suhaimi merupakan antara artis yang memiliki kulit putih melepak tanpa perlu bersolek tebal untuk menyerlahkan kejelitaan sebenar ibu kepada seorang empat orang cahaya mata ini.

Adira percaya dengan quote ‘you are what you eat’. Malah, Adira sangat cerewet dalam memilih makanan serta mengamalkan diet yang betul.

Jom kita intai regim penjagaan wajah Adira yang cukup sinonim dengan jolokan ‘Snow White Malaysia’. Ini lima rahsia Adira kongsikan untuk kekalkan kulit putih dan cantik!

1. WAJIB Pakai Krim Pelembap Kulit


Tidak dinafikan krim pelembap sangat penting untuk kulit sama ada untuk wajah dan tubuh. Kulit kita sentiasa memerlukan lembapan. Jika kulit kekal lembap, sekali gus kulit anda akan kekal cantik.

IKLAN

Jangan sesekali biarkan kulit kering kerana akan menyebabkan masalah menggelupas. Carilah krim bersesuaian untuk disapu sama ada sebelum ke tempat kerja atau ketika mahu tidur.

2. Amalkan Diet Seimbang

Jangan terlalu rakus memilih makanan yang digemari tanpa mengetahui khasiat di sebaliknya. Sebaliknya pilih pemakanan yang sihat. Lebih elok amalkan pengambilan makanan yang direbus, kurang minyak dan juga bakar. Sangat baik untuk kesihatan kulit anda.

IKLAN

3. ‘Consume’ Air Kosong Untuk Kulit Bercahaya

Sangat penting mengambil air yang cukup setiap hari. Pengambilan ai boleh mengelakkan masalah dehidrasi dan juga penting untuk kelempaban kulit.  Jika tubuh anda cukup air, kulit akan jadi lebih sihat dan bercahaya. Pastikan ada botol berisi air kosong yang dibawa ke mana-mana sahaja.

4. Amalkan Diet Sihat & Makan Buah-buahan

IKLAN

Selain pemakanan yang sihat, pengambilan buah-buahan kaya dengan serat dan antioksidan yang ternyata baik untuk tubuh dan kesihatan kulit. Buah-buahan yang kaya dengan vitamin C misalnya oren memang menjadikan kulit anda cantik sekali gus mencerahkan kulit. Seeloknya makan buah sebelum mengambil pemakanan berat.

5. Rajin Buat Rawatan Badan & Wajah

Jika mampu tidak salah rawatan kecantikan ‘top to toe’ di salun. Jika tidak boleh anda lakukan sendiri di rumah menggunakan bahan alami semula jadi. Carian di internet akan memberi pelbagai informasi atau petua alami yang diamalkan orang dulu-dulu. Misalnya membuat masker daripada ketulan kiub tomato.

Sumber Foto : Instagram Adira Suhaimi

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI