Miss Trivago atau nama sebenarnya Dahlia Shazwan Mohd Amin 32, yang terkenal dengan iklan komersial trivago cukup sinonim dengannya. Suaranya melalui iklan berkenaan ternyata memberikan kesan kepada orang ramai tidak kira orang dewasa mahupun kanak-kanak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dahlia Shazwan (@dahliashazwan) on

Menjadi perhatian warganet Dalia Shazwan berhijab, penampilan yang cukup ayu dan manis. Walau bagaimanapun, apa yang menjadi perhatian tentangnya pada Mac lalu apabila dia mengambil keputusan untuk berhijab dimana dia pernah memberitahu ia disebabkan dirinya merasakan itu merupakan petunjuk diberikan Allah SWT.

BACA JUGA ARTIKEL INI: ‘Hati Saya Rasa Macam Berhutang…’- Gadis Trivago, Dahlia Shazwan Kini Manis Berhijab

IKLAN

Dari free hair kepada gaya tudung

Terbaru satu posting Dahlia Shazwan ada berkongsikan caranya pula untuk mengubah almari pakaiannya daripada ‘freehair’ kepada gaya bertudung. Melalui muat turun di satu post instagram miliknya ramai yang memuji penampilan barunya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dahlia Shazwan (@dahliashazwan) on

Tidak mudah untuk membuat penghijrahan, menjenguk kelaman YouTube miliknya pula, dia bersama suami turut berkongsikan saat-saat diawal penghijrahannya. Dalam pada masa yang sama, dia dilihat cuba untuk terus istiqomah dengan menukar pakaiannya dalam almari bagi mengelak daripada memakai pakaiannya yang sebelum ini.

IKLAN

Tukar almari non-muslimah

Dahlia Shazwan juga memberikan beberapa tips yang dilakukan olehnya dalam menukar cara-cara pemakaiannya yang menutup aurat dan sesuai dengan penampilannya terkini. Perkongsian Dahlia ini ternyata terbaik untuk hijabi yang baru berhijab untuk kekal istiqomah.

IKLAN

DAPATKAN MAJALAH HIJABISTA EMAGAZINE DENGAN MUAT TURUN APLIKASI EMALL

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI