Hari ini merupakan ulang tahun kelahiran yang ke-57 Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah.

Disayangi seluruh rakyat Malaysia, ramai netizen di laman sosial yang memberikan ucapan dan menitipkan doa buat dirinya agar terus berjaya dalam hidup.

Walau bagaimanapun, ucapan ‘Selamat Hari Jadi’ oleh seorang kanak-kanak berbangsa Cina di laman sosial menjadi tumpuan dan mengujakan seluruh rakyat Malaysia apabila dia mendedikasikan sebuah video khas buat beliau yang dianggap sebagai hero negara.

IKLAN

Comelnya Shanice!

IKLAN

Hari ni harijadi Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia. Video ni mencuit. Pada masa yang sama kita boleh lihat adik ni masih guna dialek cina dalam gelaran kepada atok dan nenek dia. Sama juga bagi diri kita semua. Jangan tinggal dialek masing masing. Hangpa cakap saja lagu mana pun. Biaq kekai sebagai bahasa lisan sehari hari.

Posted by Wa Azrin on Monday, 20 April 2020

Menggunakan aplikasi TikTok menerusi akaun @jackielim2828, kanak-kanak tersebut yang dikenali sebagai Shanice Lim,4, bertutur dalam bahasa melayu dan turut mendidik ahli keluarganya supaya sentiasa memakai topeng muka, mencuci tangan dan tidak keluar dari rumah.

IKLAN
Selamat Hari Jadi Dr. Hisham! kredit foto: BERNAMA

Video yang dihasilkan ini memang memberikan mesej yang positif buat seluruh rakyat Malaysia. InsyaAllah jika kita bersatu padu melawan covid-19, negara kita pasti boleh bebas daripada wabak tersebut dengan secepat mungkin. Kita pasti boleh!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI