Bagi yang belum tahu, Rare Beauty pastinya bukan koleksi solekan lazim. Di samping menggalakkan wanita untuk menerima keunikan mereka sendiri dan tidak menyerah kepada tekanan masyarakat dan piawaian kecantikan yang tidak realistik.

Jenama kecantikan ini juga menjalankan peranannya untuk mempromosikan kepositifan mental dan kesejahteraan bukan sahaja melalui nama produknya tetapi Gomez juga telah menubuhkan Rare Impact Fund, di mana satu peratus daripada semua jualan daripada produk Rare Beauty akan didermakan untuk membantu membawa perkhidmatan kesihatan mental kepada komuniti yang kurang mendapat layanan.

Produk yang mengabungkan bahan kandungan yang menenangkan, selain pelbagai warna dan pigmen mutiara yang unik untuk produk yang berbeza, produk solekan Rare Beauty juga mengandungi campuran botani teratai, gardenia dan ekstrak teratai air putih yang membantu menenangkan dan menyuburkan kulit pada masa yang sama.

7 pilihan Selena dari produk kecantikannya yang selalu di bawa kemana sahaja dan lihat apa yang dia katakan tentang setiap barang ini, untuk dicuba oleh pemula Rare Beauty.

1. Set Mini 4 Selena’s Faves

Dalam satu set, anda mendapat semua yang anda perlukan dalam rutin solekan, termasuk pemerah pipi, maskara, penyerlah dan krim bibir. Ia juga saiz yang sesuai untuk dibawa bersama anda untuk mengubah suai penampilan di man jua.

“Ini adalah keperluan mutlak saya untuk mencipta wajah penuh dan segar dalam sekelip mata,” kata Selena.

2. Lip Soufflé Matte Lip Cream Duo

Kenapa ya, mengambil mana-mana dan semua petua yang Selena ada untuk mencapai bibir yang sempurna, terutamanya jika ia semudah memakai di mana-mana sahaja pada bila-bila masa.

“Kit ini mempunyai duo neutral boleh pakai yang boleh dipakai siang atau malam,” katanya. “ia juga kelihatan cantik apabila disatukan!”

IKLAN

3. Perfect Strokes Universal Volumizing Mascara

Formula tanpa berat dan mudah dibina ini digabungkan dengan berus melengkung berbilang panjangnya dibuat khusus untuk memberikan setiap jenis bulu mata (halus/jarang, penuh/tebal, lurus, kerinting) lebih panjang, lentik dan kelantangan.

“Semasa saya mencipta produk ini, saya mengetahui bahawa mencari maskara yang sesuai untuk anda adalah sama seperti mencari asas yang sesuai untuk anda,” jelas Selena. “Ini benar-benar maskara universal yang berfungsi untuk semua orang.”

Hei, jika ia berkesan untuknya, ia berkesan untuk sis.

ARTIKEL BERKAITAN: Selena Gomez Dedah Rutin Penjagaan Kulit Wajahnya Tak Sampai RM200, Kecuali Krim Mata. Drugstore Sahaja!

4. Perfect Strokes Matte Liquid Liner

Celak cecair matte yang tahan lama, kalis air, dirumus dengan pigmen ultra-hitam untuk definisi dramatik setiap masa. Hujung berus fleksibel pelapik ini menghasilkan garisan nipis atau tebal dengan ketepatan dan kawalan yang melampau.

IKLAN

“Saya suka rupa cat eyes liner tampak berani dan eye liner ini menjadikannya begitu mudah untuk mengariskannya dengan tepat,” katanya. Ia dibuat dengan 1,00 bulu vegan yang dibentuk supaya strok anda kelihatan dibuat secara professional. 

5. Soft Pinch Liquid Blush

Formula cecair ringan digabungkan dengan mudah untuk warna yang lembut. Diselitkan dengan pigmen warna tahan lama untuk pemakaian sepanjang hari.

“Tiada apa-apa seperti sedikit pemerah pipi yang lembut untuk menambah dimensi dan warna pada rupa anda dan saya suka warna baharu ini,” tulisnya.

Ya benar, Simpan satu dalam tas tangan sebagai BFF sis!

6. Liquid Touch Weightless Foundation

IKLAN

Tekstur super cair, seperti serum ini memudahkan untuk membina dan mengadun litupan mengikut cara yang anda suka sambil menyerikan warna kulit dan menghaluskan rupa liang-liang tiada tersumbat atau berkerak. Formula membantu menenangkan dan menyuburkan kulit dengan campuran botani teratai, gardenia dan teratai air putih.

Menurut Selena Gomez, pilihan perlindungan sederhana tanpa berat ini “hanya meleleh pada kulit anda, jadi anda terlupa anda memakai apa-apa.” Wow seperti tidak melapisi apa-apa di wajah.

ARTIKEL BERKAITAN: Selena Gomez Kongsi Rutin Penjagaan Kulit Dan Solekan Segar, Memang Rare!

7. Liquid Touch Brightening Concealer

Concealer yang ringan dan menghidrat dengan liputan bebas ‘cakey’, yang bertahan sambil mencerahkan kulit dengan kemasan yang berseri. Menyembunyikan cela, lingkaran hitam dan kemerahan dengan serta-merta.

Concealer yang mencerahkan ini adalah “cara cepat dan mudah untuk mencerahkan kawasan gelap atau menyembunyikan cela,” kata Selena. Sesungguhnya, tiada yang lebih baik daripada kecekapan dan usaha yang minimum.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI