Apabila bercakap tentang godam solekan di TikTok, semakin tidak masuk akal, semakin viral semakin ramai cenderung untuk mencuba. Baru-baru ini, pencinta kecantikan aplikasi ini itu terobsesi dengan trend concealer cermin mata, yang terdiri daripada melukis sepasang cermin mata menggunakan concealer,

Kali ini, peminat kecantikan TikTok mencuba kontur pelangi. Dipopularkan oleh TikTokers seperti @rikkisandhu dan @serenalakkiss, teknik ini melibatkan melukis jalur pemerah pipi krim, bronzer dan concealer secara strategik serta menggabungkan dan menyatukan dengan span solekan. Ia bukan hanya pipi, kerana kaedah itu digunakan untuk membentuk kontur keseluruhan muka, termasuk garis rahang, dagu, hidung dan dahi. Hasilnya? Solekan yang digunakan secara pakar, yang menyerlahkan struktur tulang dan menjadikan kulit bersinar di semua tempat yang betul. Wow bukan!

BACA JUGA ARTIKEL INI: ‘Concealer Hack’, Tiktoker Ini Ubah Kebiasaan Sapuan Concealer Juru Solek Pro. Hasilnya Luar Biasa!

Lupakan teknik kontur cara lama

Bosan Aplikasi Foundation Cara Lama, Cuba ‘Kontur Pelangi’ Ini. Trend Inovatif Kecantikan Viral Di Tiktok.

IKLAN

Teknik kontur pelangi dikatakan cukup memukau, video TikTokers ini raih 40k tontonan dan Rikki telah memperoleh 1.5 juta pasang mata. Pelbagai komen-komen, dengan beberapa pengikut bimbang mereka mungkin kelihatan seperti “badut” dan yang lain tanda suka dan setuju cara bagaimana proses pengadunan menarik perhatian.

Bosan cara aplikasi foundation cara lama yang memakan banyak masa jadi, anda boleh cara pengodaman terbaharu ini. Versi krim dan cecair dengan lancar ke dalam kulit dan memberikan kilauan cahaya dari dalam.

@jacquelinekilikita I’ll never wear foundation again tbh #beautyinatik #contouring #makeuphacks ♬ Why Are There Boundaries – Fkj

Caranya cukup mudah mulakan meleret pemerah pipi di sepanjang pipi, diikuti dengan bronzer di bawahnya dan seterusnya concealer. Kesilapan pertama saya ialah kehilangan hidung saya sepenuhnya, jadi saya terpaksa masuk semula dan memohon semula. Jom lihat kontur pelangi diaplikasi beberapa TikTokers, mungkin mengubah cara solekan anda dengan menjimatkan masa.

IKLAN

Ia sedikit berbeza daripada apa yang anda biasa pratikkan selama ini, biasa tetapi anda pasti menyukai getaran yang mudah dan bercahaya jadi selesaikan semuanya dengan sentuhan gincu warna natural, maskara hitam dan kening yang disikat.

@rikkisandhuuby far one of the BEST contouring and highlighting techniques I have everrrr used!! 💗💗 ##beautyhacks ##makeuptips ##contouring101 ##foryou♬ original sound – ꧁𝐒𝐥𝐨𝐰𝐞𝐝 𝐀𝐮𝐝𝐢𝐨𝐬꧂

Walaupun penampilan awal yang tidak bercantum cukup membimbangkan, hack kontur krim ini berfungsi untuk mengekalkan solekan dan memberikan cahaya di wajah.

IKLAN

Untuk tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi hijabista. Klik di sini.

Bosan Aplikasi Foundation Cara Lama, Cuba ‘Kontur Pelangi’ Ini. Trend Inovatif Kecantikan Viral Di Tiktok.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa. Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee