Peminat WHATSAPP sedang menerima kemas kini besar daripada firma milik Meta dengan sembang kumpulan yang lebih besar, pilihan untuk menghantar fail yang lebih besar dan lebih mudah untuk membalas kepada rakan.

Pengguna WhatsApp di seluruh dunia sedang dilayan dengan pelbagai ciri baharu. Apl sembang popular, yang dimiliki oleh Meta Facebook, baru sahaja mengumumkan keluaran baharu blockbuster yang termasuk dapat membuat kumpulan yang lebih besar bersama-sama dengan menghantar fail yang lebih besar kepada rakan dan keluarga. Apabila mencipta salah satu ‘group chat’ yang, pengguna kini boleh menambah lebih 500 orang dalam kumpulan chat.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Mengandakan saiz

Had semasa untuk Sembang Kumpulan ialah 256 pengguna yang bermakna WhatsApp kini telah menggandakan saiz ini. Satu lagi perubahan besar akan menggembirakan sesiapa sahaja yang suka menghantar foto resolusi tinggi yang tajam atau video 4K mereka kepada rakan dengan WhatsApp. Meningkatkan saiz fail yang boleh dihantar merentasi platform daripada 100MB yang sangat kecil kepada 2GB yang sangat besar. Itu adalah peningkatan yang besar dan sepatutnya menamatkan mimpi ngeri untuk memampatkan sesuatu sebelum menghantarnya ke seluruh web.

IKLAN

Untuk membantu orang ramai mengurus data mudah alih mereka yang berharga, WhatsApp menasihatkan berbilion-bilion penggunanya untuk menghantar dan menerima fail yang lebih besar ini apabila disambungkan ke Wi-Fi dengan firma itu menambahkan paparan pada kaunter semasa memuat naik atau memuat turun untuk memberitahu pengguna berapa lama pemindahan anda akan ambil.

Menjelaskan lebih lanjut, WhatsApp berkata: “Kini anda boleh menghantar fail dalam WhatsApp sehingga saiz 2GB pada satu-satu masa, dilindungi oleh penyulitan hujung ke hujung. Ini adalah peningkatan daripada had sebelumnya 100MB dan kami fikir akan membantu untuk kerjasama .”

IKLAN

BACA JUGA ARTIKEL INI: Elak Gangguan Mesej Masuk, Ini Cara Sembunyikan Status ‘Online’ Di Aplikasi WhatsAap. Mudah Jer!

Kemas kini besar ini ialah reaksi emoji.

Perubahan ini serupa dengan apa yang ditawarkan oleh Apple melalui platform iMessagenya dengan pengguna WhatsApp kini boleh menindih emoji dengan cepat pada setiap gelembung sembang. Ini bermakna anda boleh menambah ibu jari pantas atau suka hati pada mesej dan bukannya menaip balasan.

IKLAN

“Kami teruja untuk berkongsi bahawa reaksi emoji kini tersedia pada versi terbaharu apl itu,” tambah firma itu.

“Reaksi adalah menyeronokkan, pantas, dan ia juga mengurangkan beban berlebihan dalam kumpulan. Kami akan terus menambah baiknya dengan menambah julat ungkapan yang lebih luas pada masa hadapan. Kami berharap orang ramai menikmati kemas kini ini dan berharap untuk berkongsi lebih banyak lagi sepanjang tahun.”

Tidak jelas bila semua orang akan mendapat peningkatan WhatsApp ini tetapi anda patut menyemak peranti anda sekarang untuk melihat sama ada ia tiba dalam sekelip mata. Selamat menikmati!

https://youtu.be/A-vPYWAxtDA

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI