Sempena bulan merai Hari Wanita Sedunia, seronok kita melihat kejayaan wanita di semua golongan umur. Kejayaan yang dikecapi pelajar yang menduduki peperiksaan SPM pada tahun 2019, keputusan cemerlang juga turut dirasai oleh rakyat Malaysia yang melihatnya. Ramai yang sudah mula mendedahkan dan berkongsikan kejayaan keputusan SPM yang di akaun media sosial.

Tidak kurang juga baru-baru ini tular 5 sekawan merai 9A, apabila keputusan Sijil Pelajaran Malaysia yang telah diumumkan pada 5 Mac lalu.

4 tahun ikat tali persahabatan

Lima sekawan terdiri dari Nuraisyah, Alia Nadira, Syafira Zulaika, Siti Nurfatimah dan Syafiqa Ishak yang gadis-gadis yang berusia 18 tahun ini, berjaya meraih perhatian warga netizen apabila kelima-lima mereka menerima keputusan 9A dalam SPM 2019. Sudah pastinya, ramai yang memberikan pujian terhadap ikatan persahatan dan kejayaan yang dikecapi bersama 5 sekawan ini.

Beauty With Brain

Punyai pakej yang lengkap, rata-rata netizen memuji 5 sekawan ini mempunyai kecantikan seiring dengan kejayaan.

IKLAN

Kejayaan cerminan ibu bapa

Kejayaan luar biasa ini pasti ada tunjang belakang yang sentiasa mendokong 5 sekawan ini terus berjaya. Pastinya ibu bapa dan guru adalah pembimbing terbaik.

IKLAN

Duduk satu asrama dan selalu adakan study grup

Sahabat baik tidak pernah biarkan sahabatnya yang lain ketinggalan dalam pelajaran. Menurut Aisyah menerusi temebual bersama zayan radio, mereka sering mengadakan ‘study grup’ di mana di dalam kumpulan itu sekiranya ada yang tidak faham mengenai sesuatu subjek mereka akan terbuka untuk menerangkan sehingga tiada sesiapapun ketinggalan. Ini barulah di namakan “bestie rise together’.

IKLAN

Member tolong member barulah “dakdak A”

Setiap orang ada tekanan yang mereka hadapi, tekanannya pasti berbeza. Pada mereka pula apabila ada di antara mereka rasa ‘down’, mereka tidak akan menampakkan perasaan itu pada orang lain. Perasaan itu mereka lepaskan pada ‘mentor’ (mereka yang mempunyai keputusan yang lebih baik) hanya seketika dan terus bangkit dan tidak mengalah.

Belum terlambat untuk min ucapkan tahniah dan semoga persahabatan dan kejayaan yang diraih akan berlanjutan hingga kejannah. Insyallah! ni baru kita panggil girl gang bijak!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI