Memiliki kulit yang lembut seperti kain sutera tanpa sebarang cela merupakan impian setiap wanita. Saat anda tidur di malam hari, kulit wajah akan meregenerasi sel kulit yang rosak akibat sinar UV, polusi, kelelahan, dan lainnya. Untuk itu, kulit wajah memerlukan nutrisi ekstra. 

Hijabista temui 5 langkah kecantikan ini akan beri kesegaran dan manfaat ketika anda bangun keesokan harinya.

1. Pengunaan krim malam hindar penuaan

Aplikasi krim malam jangan diabaikan kerana ia sama penting dengan krim siang, bezanya krim malam tidak perlu kandungan SPF. Bentuk krim dikatakan sebagai bentuk yang tepat untuk membuat kandungan yang ada pada produk kecantikan bekerja lebih baik pada kulit. Khususnya untuk krim malam yang banyak mengandung bahan kecantikan yang dapat menyihatkan kulit. Krim malam dicadangkan tidak hanya untuk anda yang memiliki masalah kulit kering, tetapi juga untuk yang menginginkan efek anti-aging.

PRODUK DISARANKAN: Tatcha – Luminous Dewy Skin Night Concentrate

Kepekatan minyak botani yang sangat berkhasiat untuk muka bercahaya dan kelihatan muda. Pekatan krim malam ini dikuasai oleh alga merah dari perairan Jepun yang kaya mineral yang berfungsi semalaman untuk menghidrat dan memancarkan kulit. Alga bukanlah satu-satunya bahan aktif, namun buah zaitun, teh hijau, thyme liar, akar ginseng, akar liquorice, sweet marjoram dan buah jujube aktif menyuburkan kulit dengan sifatnya yang berbeza. Bahan ini berfungsi semasa anda berehat untuk anda kulit berminyak pada waktu pagi.

2. Penggunaan masker ketika tidur

Sememangnya anda lebih selesa memakai face mask ketika tidur agar segera lena. Pengguna face mask sehingga tidur adalah salah dari segi penggunaan, ia akan mengurangkan khasiat yang terdapat di dalam kandungan face mask. Anda di sarankan memakai masker yang bertindak seperti krim malam di mana anda tidak perlu membasuhnya.

IKLAN

PRODUK DISARANKAN: F-Balm Electrolyte Waterfacial Masque Hydratant – Drunk Elephant

Produk ini memberi pembaikan dan penjanaan semula dengan kesan penyembuhan yang luar biasa melalui ujian klinikal. Terbukti bahawa produk ini memulihkan imbangan penghidratan dan kelembapan dalam kulit, F-Balm ™ Waterfacial Elektrolisis dapat memperbaiki tanda-tanda kerosakan, nada dan tekstur yang tidak sekata.

Dengan gabungan bahan penghalang-penghalang, termasuk niacinamide, sodium PCA, squalane tumbuhan, lima bentuk ceramida, asid lemak omega dan antioksidan yang kuat, F-Balm ™ berkesan menghidupkan semula kulit yang mati, kulit terlalu kering, menjadikannya lembut. Manik-manik kecil yang dimuatkan dengan vitamin F pecah ketika mengaplikasi di permukaan muka yang berfungsi untuk menghantar emollience tambahan dan penghidratan yang menenangkan.

3. Wajah lebih cerah dan bebas kedutan

Face oil merupakan salah satu skin care yang sedang banyak diganderungi. Bahan face oil berasal dari minyak alami tumbuhan yang dipercaya bermanfaat untuk berbagai jenis kulit. Asam lemak esensial dalam face oil berfungsi menjaga sel-sel dari kerusakan dan dehidrasi serta menjaga elastisitas kulit. Selain asam lemak, face oil juga mengandung nutrisi serta antioksidan yang baik untuk kulit.

IKLAN

PRODUK DISARANKAN: Biossance Squalene + Vitamin C Rose Oil

Kulit wajah Anda terlihat kusam? Tingkatkan warna kulit wajah Anda dengan produk yang satu ini. Biossance mengandung vitamin C yang lebih stabil dan larut dalam lemak. Vitamin C ini lebih cepat menyerap ke dalam kulit wajah serta membantu mempercepat meratakan warna kulit Anda.

Squalene memiliki tekstur yang ringan dan dapat mengunci kelembapan di dalam kulit anda dalam jangka waktu lama. Selain itu, ada juga kandungan chios chrystal oil yang berfungsi untuk merevitalisasi dan meningkatkan kekenyalan kulit. Lengkapi perawatan wajah seri squalene lainnya dari Biossance untuk tampilan lebih muda.

4. Eye cream merawat kulit di sekitar mata anda

Berbeza dengan kulit pipi dan dahi yang memiliki ketebalan 2 mm, kulit di sekitar mata hanya memiliki ketebalan kurang dari 1 mm. Selain sangat tipis, kulit mata juga mudah lelah kerana mata berkedip setidaknya 20.000 kali sehari. Hal itulah yang menyebabkan area di sekitar mata menjadi kendur dan kerutan mudah muncul seiring bertambahnya usia.

IKLAN

PRODUK DISARANKAN: PIXI BEAUTIFEYE EYE PATCHES

Terbaharu dari PIXI eye patches ini mengandungi vitamin C yang berfungsi mencerahkan area bawah mata. Malah mengurangkan bengkak di bawah mata dan lingkaran hitam sambil melembapkan dan menenangkan kulit anda dengan patch mata hidrogel DetoxifEYE Pixi.

5. Pulih minda dengan kebaikan satu semburan

Agak sukar melelapkan mata apabila bekerja di rumah. Seumpama anda bekerja 24 jam kerana segala aktiviti tertumpu di dalam rumah. Bagi mereka yang sukar untuk tidur cara ini terbaik dan memudahkan anda lena dan kembali segar keesokan paginya.

PRODUK DISARANKAN: This works Love Sleep Pillow Spray 50ml

 

Dirumuskan dengan gabungan Ylang Ylang dan Patchouli, yang terbukti mengaktifkan bidang otak yang berkaitan dengan kelonggaran dan kesenangan, semburan bantal ini akan memberi inspirasi kepada anda untuk meletakkan telefon pintar dan lena dengan orang yang anda sayangi, membuka jalan untuk tidur dengan lebih baik. Minyak pati Ylang Ylang dan Patchouli digabungkan untuk membuatkan anda dalam suasana hati, sementara bau tidur yang terendam sedar menggalakkan lebih banyak pemulihan ketika tidur.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI