Bagi setiap orang, pasti akan ada individu yang menjadi idola serta pembakar semangat buat kita untuk menjadi sepertinya. Mengikut kepada niat masing-masing, ada yang mahu idolakan seseorang itu oleh kerana ingin berubah menjadi seorang yang lebih baik.

Berkongsi di laman media sosial, Oktovia Manrose bersyukur di jemput meski pun pada saat-saat yang terakhir. Pujian di berikan kepada Ustazah Asma’ Harun kerana keperibadiannya yang baik.

Tetap bersyukur walaupun di jemput ‘last minute

Sumber dari instagram Oktovia Manrose

Pelakon, Oktovia Manrose menitipkan rasa syukur yang teramat meski pun mendapat jemputan pada saat yang terakhir. Walaupun begitu, dia tidak mahu melepaskan sesaat kerana majlis tersebut sangat memberikan kesan.

Katanya lagi, majlis Maulid Akhbar yang di anjurkan oleh Ustazah Asma’ Harun itu menjadi satu majlis ilmu yang banyak intipati yang baik. Dia juga tidak melepaskan peluang untuk meluahkan tanda penghargaannya kepada pendakwah bebas itu pada laman sosial media miliknya.

“Alhamdulillah rasa bersyukur atas pertemuan baru-baru ini di majlis Maulid Akhbar yang dianjurkan oleh @ustazahasmaharun,

“Jemputan last minute tapi Allah permudahkan. Majlis yang sangat mengesankan kepada semua yang hadir.” ujarnya.

Artikel berkaitan:

“Ustazah sangat humble dan baik hati…” – Puji Oktovia Manrose

Dalam kesempatan itu juga, Oktovia memuji keperibadian Ustazah Asma’ Harun kerana sikapnya yang baik dan merendah diri. Siapa sahaja tidak menyegani apabila berjumpa dengan seorang ilmuwan yang banyak berikan nasihat kepada orang ramai.

IKLAN

Jelas di ruang kapsyen posting milik Oktovia Manrose, pendakwah bebas itu telah menjadi asbab buat dirinya untuk kekal beristiqamah ke jalan Allah SWT. Bahkan, dia juga mendoakan supaya Ustazah Asma’ Harun dapat membimbingnya dan rakan-rakan ke syurga yang di idamkan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WSPO (@oktoviamanrose)

“MasyaAllah. Ustazah sangat baik, sangat humble, semoga menjadi asbab saya kekal istiqamah,

“Tarik lah saya dan kami semua ke syurga Allah ustazah 🤲🏼,

IKLAN

“Dan kepada sahabat saya , pengikut saya yang selalu meyokong saya dan mendoakan saya agar kekal istiqamah.

Tidak pada itu, Oktovia juga menyelitkan pesanan ringkas buat pengikut-pengikutnya di instagram supaya lebihkan masa untuk ke majlis ilmu. Dengan cara itu juga katanya, dapat kita dekatkan dan tambah ilmu pengetahuan yang lebih banyak tentang agama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WSPO (@oktoviamanrose)

“Marilah kita sama-sama mendekatkan diri dengan majlis2 ilmu yang menceritakan kebesaran Allah SWT dan Rasullullah SAW,

IKLAN

“Saya akan mendoakan agar kita semua dapat berkumpul didalam majlis seperti ini lagi dan lagi,

“Hanya Allah yang dapat memberi hidayah. Tapi usaha kita adalah untuk bersama2 mengajak ramai lagi sahabat muslimat untuk bersama2 berada di dalam perjumpaaan majlis ilmu seperti ini.” tulisnya lagi di ruangan kapsyen.

Kita banyak lihat ramai artis yang mula untuk berhijrah kearah yang lebih baik. Dengan contoh-contoh ini, kita boleh ikuti juga jejak langkah yang sama supaya dapat memperbaiki diri dengan baik.

Sumber: Instagram Oktovia Manrose

Artikel berkaitan:

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI