Kata orang untuk berkahwin atau mencari imam kena piih yang serasi. Barulah rumahtangga aman damai dan bahagia hingga ke jannah. Tetapi soal jodoh dan rezeki seta maut adalah di tangan Tuhan. Siapa kita nak menolak takdir Tuhan jika ditemukan jodoh dengan mereka yang kontra sikapnya. Seperti perkongsian pengacara Aidid Marcello yang memberitahu bahawa dia dan isterinya tidak begitu berbeza pendapat. Namun sudah 12 tahun berkahwin, pasangan ini tetap kelihatan bahagia dan romantik.

Baginya sepanjang tempoh itu sudah bermacam-macam pengalaman pahit manis diharungi bersama mereka berdua. Isterinya itu telah melakukan pelbagai pengorbanan dan dia menganggap wanita ini sebagai permata hatinya. Dia turut berharap hubungan yang dibina akan kekal diberkati duniawi akhirat. 

 

Menurut Aidid, dia dan isterinya yang juga bekas pengacara Majalah Tiga, Norzie Pak Wan Chek cukup berbeza karaktor masing-masing. Tetapi hingga kini rumahtangga yang dibina sudah memasuki tahun ke 12 dan mereka turut dikurniakan 4 orang cahayamata.

Aidid menulis posting dilaman instagramnya dan mendapat respon baik dari followernya. Ternyata Aidid mendedahkan sikapnya agak berbeza dengan isterinya itu.

IKLAN

Siapa kata CINTA perlukan persamaan? Meh aku cerita apa bezanya kitorang selain dia pompuan dan aku jantan… Dia suka CNN
Aku suka Raja Lawak

Dia suka dengar news podcast
Aku dengar radio melayu

Dia layan country music
Aku layan newboys

Dia suka ikan keli masak sambal
Aku suka spaghetti
Dia suka bebel
Aku suka buat dia bebel

Dia suka sushi
Aku buat2 suka sushi

IKLAN

Dia suka suka shopping
Aku suka garu kepala

Bagi aku… yang paling penting antara aku dan dia;

Aku faham dia
Dia faham aku

So, korang macamana? Cube share sikit?

IKLAN

Untuk pengetahuan, setelah 15 tahun dalam bidang pengacaraan bersama stesyen TV3, Aidid mengambil keputusan untuk berhenti dan membuka syarikat produksi sendiri, Mindquest Productions. Walaupun sibuk, tetapi bapa muda ini tetap menjalankan tanggungjawab sebagai seorang ayah kepada 4 cahayamata.

Jika ditinjau di laman instagramnya, Aidid dilihat seorang yang cukup aktif bersukan. Malah dia turut memperuntukan masa mengajak anak-anak ke gim untuk melakukan aktiviti bersama.

Bagi Aidid, anak-anak dan isterinya adalah harta dan keindahan dunia yang Tuhan kurniakan kepadanya. Merekalah jadi penmen kala sunyi dan juga tempat jadu luahan hati jika ada masalah. Dan ingatannya kepada ibu bapa di luar sana agar jagalah harta Allah ini sebaik mungkin.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM AIDID MARCELLO

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI