Sejak Rihanna kongsi rejim kecantikan dengan mengumumkan rangkaian produk terbaharu Fenty Skin, ramai yang tertanya-tanya kunci sebenar bahan yang terkandung dan betapa hebatnya produk ini.

Garis perawatan kulit yang diproses dalam dua tahun pembuatannya sebelum berkongsi koleksi penuh secara umum, yang merangkumi tiga produk: Total Cleans’r Remove-It-All Cleanser, Fat Water Pore-Refining Toner Serum dan pelindung matahari Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30.

Bahan Dari Seluruh Dunia Kekuatan Produk Kecantikan Rihana, Hasilnya Kulit Kembali Bersih Dan Segar

Semua produk bersih, bebas minyak, vegan, bebas gluten, dan dibuat dengan bahan-bahan dari seluruh dunia, termasuk Barbados yang berasal dari negara asal Rihanna. Beberapa bahan Fenty Skin yang mungkin sudah anda ketahui, ramuan utama dalam produk Fenty Skin baru dan manfaat yang sepenuhnya untuk hasil kulit yang maksima:

Kehebatan Bahan Kandungan

Ceri Barbados

Bahan Dari Seluruh Dunia Kekuatan Produk Kecantikan Rihana, Hasilnya Kulit Kembali Bersih Dan Segar

Ceri Barbados dari tanah air Rihanna, dipenuhi dengan vitamin C. Sebenarnya, ceri tropika ini mengandungi lebih banyak vitamin C daripada oren yang berfungsi untuk mencerahkan kulit. Anda boleh mendapatkan ramuan ini dalam Total Cleans’r Remove-It-All Cleanser dan Fat Water Pore-Refining Toner Serum.

Teh hijau

Bahan Dari Seluruh Dunia Kekuatan Produk Kecantikan Rihana, Hasilnya Kulit Kembali Bersih Dan Segar
Sumber gambar: Tea shop

Manfaat teh hijau bukan rahsia lagi sebab itulah the hijau manfaat dalam minuman dan makanan juga digunakan dalam produk penjagaan kulit. Kaya dengan antioksidan, yang membantu melindungi kulit daripada penyerang persekitaran seperti pencemaran atau radikal bebas. Anda boleh menemuinya di Cleans’r Remove-It-All Cleanser dan Fat Water Pore-Refining Toner Serum.

Niacinamide

Niacinamide adalah ramuan do-it-all yang terdapat dalam pelbagai produk penjagaan kulit. Membantu mengurangkan penampilan bintik-bintik gelap dan mempromosikan warna kulit yang lebih sekata. Terdapat di dalam Serum Toner Fat Water Pore-Refining dan Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen.

Gingko Biloba

Gingko biloba adalah pohon yang berasal dari China, dan dijumpai sebagai ramuan dalam Fenty Skin Cleans’r Remove-It-All Cleanser. Bahan ini sering digunakan dalam teknik penyembuhan Cina kuno untuk merawat pelbagai masalah kesihatan. Dalam penjagaan kulit, gingko biloba membantu mengawal minyak dan membersihkan kulit.

IKLAN

Asid hyaluronik

Sekiranya anda pecinta kecantikan, kemungkinan anda pernah mendengar tentang kehebatan bahan ini dalam penjagaan kulit. Asid hyaluronik boleh didapati dalam banyak produk di pasaran, kemampuannya menahan kelembapan dan menghidrat kulit secara mendalam. Anda boleh menemuinya di Pelindung Matahari Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30.

Avobenzone, Octisalate, dan Homosalate

Bahan Dari Seluruh Dunia Kekuatan Produk Kecantikan Rihana, Hasilnya Kulit Kembali Bersih Dan Segar

Sekiranya anda tertanya-tanya adakah Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen adalah pelindung matahari kimia atau fizikal. Krim ini menyerap ke dalam kulit untuk melindungi dari sinar UV daripada menyekatnya secara fizikal. Rihanna memastikan produk tersebut diformulasikan tanpa bahan kimia oxybenzone atau octinoxate, menjadikannya selamat untuk terumbu karang.

Quince

Quince adalah buah langka yang tumbuh di pohon yang berasal dari iklim kering dan kasar seperti Asia Barat, Azerbaijan, Turki, Georgia, Iran utara, dan Afghanistan. Menyerupai pir, dan diselitkan dengan mineral untuk membantu menghidrat. Bahan ini terdapat di dalam Cleans’r Remove-It-All Cleanser.

Witch Hazel

Bahan Dari Seluruh Dunia Kekuatan Produk Kecantikan Rihana, Hasilnya Kulit Kembali Bersih Dan Segar

IKLAN

Witch hazel telah menjadi bahan buzz selama bertahun-tahun, yang dikenal dapat membantu memperbaiki liang pori dan mengurangkan minyak di kulit dan juga terdapat dalam Fat Water Pore-Refining Toner Serum.

Baobab

Baobab adalah pokok Afrika yang menanam buah super kaya nutrien. Bahan ini membantu menghidrat kulit dan terdapat di Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen.

Pokok Kismis Jepun

Pokok kismis Jepun telah digunakan di Asia selama lebih dari 1,000 tahun dan sarat dengan manfaat detoksifikasi semula jadi. Anda boleh mendapatkannya di dalam Fat Water Pore-Refining Toner Serum.

Bunga Kaktus

Untuk meningkatkan penghidratan, anda akan menemui bunga kaktus di dalam Fat Water Pore-Refining Toner Serum. Tumbuhan ini tumbuh subur di padang pasir yang menjadikan bahan tersebut menghidrat kulit.

Melon Kalahari

Melon Kalahari adalah sejenis tembikai liar yang boleh didapati di seluruh dunia. Kaya dengan antioksidan dan vitamin yang membantu memulihkan dan melindungi kulit serta hidrat. Anda boleh menemuinya di Pelindung Matahari Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen.

IKLAN

Rangkaian Produk Bukan Untuk Wanita Sahaja

Bahan Dari Seluruh Dunia Kekuatan Produk Kecantikan Rihana, Hasilnya Kulit Kembali Bersih Dan Segar

Melalui sidang media, baru-baru ini, perkongsian Sean Garrette sebagai duta global Fenty Skin bagaimana dia boleh tampil dalam bidang kecantikan. Sebagai pakar estetika lelaki kulit hitam, karya Garrette bermaksud mengganggu norma kecantikan jantina di dalam dan di luar talian, terutama di bilik rawatannya. Dia menjelaskan bagaimana dia sering mengesyorkan produk pelanggan wanita yang berfungsi pada kulitnya sendiri,

“Memiliki rutin penjagaan kulit yang sihat benar-benar universal tanpa mengira jantina,” katanya. Ini lebih berkaitan dengan keperluan penjagaan kulit atau keadaan kulit khusus anda ia tidak ada kaitan dengan jantina anda. ”

Bahan Dari Seluruh Dunia Kekuatan Produk Kecantikan Rihana, Hasilnya Kulit Kembali Bersih Dan Segar
Sean Garrette

Kesungguhannya yang tegas untuk tampil di ruang kecantikan sebagai dirinya yang asli menunjukkan bahawa tidak lain adalah Rihanna yang mendorongnya untuk menjadi duta global jenama penjagaan kulitnya, Fenty Skin.

Kami bertemu dengan “terapis kulit” yang diisytiharkan sendiri untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perjalanannya bekerja dengan superstar global, serta hubungannya dengan kecantikan dan rawatan diri dan tujuannya untuk memecahkan lebih banyak halangan budaya dalam kulit dalam industri ini.

Bahan Dari Seluruh Dunia Kekuatan Produk Kecantikan Rihana, Hasilnya Kulit Kembali Bersih Dan Segar

Bagi Garrette, catatan ini adalah kaedahnya untuk mengisi kekosongan selama berabad-abad dalam industri kecantikan dan merapatkan jurang akses kesihatan dan penjagaan kulit di komuniti. Dengan setiap pos, dia bertujuan untuk mendidik pengikutnya bukan hanya tentang cara mencapai kulit yang sihat dan bersinar, tetapi juga untuk memecahkan rantaian budaya dan masyarakat yang memberi kesalahpahaman, meletakkan jantina pada kecantikan, dan seterusnya mendorong terjadinya hubungan dalam hubungan lelaki kulit hitam dengan kecantikan.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI