Susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilanjutkan sehingga bulan Ramadan, status bazar makanan menjadi tanda tanya bagi semua pihak, tidak mengira kepercayaan yang menantikan acara tahunan ini tetapi, kerajaan telah memutuskan bahawa bazar Ramadan pada tahun ini dibatalkan.

Namun sebagai rakyat Malaysia, yang sangat mencintai juadah-juadah yang sinonim dengan bulan Ramadan, ini bukanlah satu halangan untuk kita merasai lemang dan rendang. Ini merupakan sesuatu yang FashionValet akan cuba capai untuk mengekalkan semangat dan kegembiraan bulan Ramadan.

FashionValet, atau lebih dikenali sebagai FV, sebuah platform e-dagang dengan fokus terhadap modest fashion, bukan sahaja akan menengahkan koleksi busana raya yang cantik pada tahun ini, malahan akan memperkenalkan bazar atas talian iaitu FVBazaar. Ia merupakan satu inisiatif untuk membantu peniaga tempatan berhubung dengan lebih ramai pelanggan, dengan harapan, para peniaga akan terus berpeluang untuk menawarkan juadah mereka sama seperti di bazar Ramadan secara fizikal.

Ini Langkah Mudah

1. Layari laman web rasmi FashionValet (www.fashionvalet.com/fvbazaar/register)
2. Senaraikan menu serta butiran untuk pelanggan memesan terus dari mereka.
Cth: sate, ayam percik, kuih-muih Melayu atau air tebu

IKLAN

NOTA: FVBazaar secara percuma dan tanpa komisen

3. Pelanggan akan dibawa ke mircosite dari laman web FashionValet, di situ, semua peniaga di seluruh negara akan disenaraikan dan boleh ditapis mengikut lokasi pelanggan sama ada Kuala Lumpur, Sabah atau Sarawak.

Penghubung antara peniaga dan pelanggan

FashionValet hanya bertindak sebagai penghubung untuk memberi pendedahan kepada penjual dan tidak akan terlibat dalam transaksi serta penghantaran kerana pelanggan akan menghubungi penjual secara langsung.

FashionValet berharap ia akan dapat membantu meluaskan lagi penontonnya dan ini adalah satu inisiatif untuk membantu peniaga makanan dan minuman tempatan sebagai alternatif lain yang boleh menjana pendapatan mereka. Walaupun tidak dikenali dengan industri makanan, platform e-dagang ini berharap, peniaga dapat mengambil peluang lalu lintas tinggi harian mereka sebagai satu kelebihan untuk menjual.

IKLAN

“Saya terima banyak pesanan dari peniaga makanan dan minuman yang tidak dapat menjana pendapatan yang cukup dan mahukan bantuan saya di media sosial”, kata Vivy Yusof, Ketua Kreatif Kumpulan dan Pengasas bersama FashionValet yang mempunyai pengikut sebanyak 1.8 juta di Instagram. “Saya mungkin tak dapat untuk mengulas beratus-ratus peniaga satu hari, jadi idea ini timbul supaya mereka dapat dibantu sekali gus,” katanya.

Bergabung mengumpul dana membeli dan menjahit PPE

IKLAN

Pada peringkat awal Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), FashionValet telah melancarkan tabung Covid-19 dengan kerjasama IMARET dan MODA untuk membantu komuniti pereka dan kreatif membeli dan menjahit Peralatan Perlindungan Diri (PPE) untuk kegunaan barisan hadapan kita, dan sekarang dengan adanya FVBazaar untuk membantu peniaga tempatan. Dana Covid-19 mereka sudah mengumpulkan sebanyak RM1.5 juta, manakala dana untuk pakaian PPE pula berjumlah lebih dari RM300,000. Pautan untuk menderma boleh didapati di laman web FashionValet dan orang ramai dialu-alukan untuk terus menyumbang.

Pereka terkenal bergabung menjahit baju PPE

BACA JUGA ARTIKEL INI: Pereka Fesyen Terkenal Bergabung Tenaga Membantu Frontliners. Ini Yang Patut Kita Contohi!

FVBazaar akan dilancarkan secara atas talian pada 17 April 2020 dan akan terus beroperasi sepanjang bulan Ramadhan kerana permintaan servis penghantaran ke rumah telah meningkat. FashionValet menggunakan sumbernya untuk memasarkan kempen ini kesemua saluran mereka untuk memastikan ia berjalan dengan jayanya serta membantu peniagaan tempatan menjadi lebih mesra dalam bidang e-dagang.

Hebahkan berita ini dan pastikan rakan dan ahli keluarga anda tahu mengenai FVBazaar! Layari www.fashionvalet.com untuk maklumat lanjut mengenai cara pendaftaran. Pendaftaran dibuka mulai hari ini!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI