Tular wanita warga asing bakar kulit muka demi menegangkan dan melicinkan kulit di wajah, Regina Sganzeria 67 tahun menjalani kaedah invasif untuk menghapuskan kesan penuaan.

Merealisasikan impian melihat wajahnya muda, wanita ini sanggup merisikokan diri dengan rawatan pengelupasan kulit fenol. Walaubagaimanapun adakah ianya berbahaya dan terjamin berkesan untuk semua orang.

ARTIKEL BERKAITAN: Penting Bezakan Antara Klinik Estetik Atau Spa Estetik Sebelum Menjalani Rawatan Muka Secara Estetik

Fahami Teknik Pengelupasan Phenol

Bakar Kulit Wajah Demi Hilangkan Kedutan, Fahami Rawatan Pengelupasan Phenol. Ada Berani Ke?

Adakah anda sedang mencari rawatan untuk mengurangkan kedutan muka anda? Jika terdapat rawatan yang boleh memperbaiki kedutan muka dan bintik matahari anda secara mendadak dan mempunyai masa rehat yang agak singkat, mungkin ini jawapan kepada soalan di atas. Pengelupasan kulit fenol mungkin penyelesaian untuk anda.

Fenol ialah pengelupasan kimia paling berkuasa yang ada dan bagus untuk merawat pelbagai kedutan halus, bintik matahari dan tompok yang berubah warna. Kekuatan kulit terletak pada bahan utamanya, iaitu fenol (juga dikenali sebagai asid karbolik) dan minyak croton. Kulitnya meresap jauh ke dalam kulit dan menanggalkan lapisan luar yang digantikan oleh kulit baharu. Ia juga menyebabkan lebih banyak pengeluaran kolagen dan kedua-dua kesan ini mempunyai kesan yang mendalam terhadap kedutan.

IKLAN

Bakar Kulit Wajah Demi Hilangkan Kedutan, Fahami Rawatan Pengelupasan Phenol. Ada Berani Ke?

Kesan kulit fenol adalah terkumpul. Sesi berulang, dijarakkan antara bulan, disyorkan untuk hasil yang optimum. Pengelupasan fenol hanya perlu dilakukan oleh doktor perubatan seperti Pakar Kulit atau Pakar Bedah Plastik di kemudahan perubatan.

ARTIKEL BERKAITAN: Ops! Aku Cantik, Tapi Aku Plastik! ‘Overhaul’ Muka, Adakah Memuaskan?

IKLAN

Apa yang diharapkan semasa dan selepas pengelupasan fenol

Pengelupasan kulit fenol  penuh dilakukan di bawah sedasi intravena ringan. Sejurus selepas itu muka ditutup dengan topeng pita yang dikeluarkan pada hari berikutnya. Untuk minggu seterusnya, muka kekal lembap dengan kerap menyapu flanel basah dan krim Aquaphor. Proses mengelupas agak cepat dan biasanya selesai dalam 7-10 hari.

Selepas masa ini, solekan boleh digunakan pada muka tanpa sebarang masalah. Kulit muka akan menjadi merah jambu pada mulanya tetapi mendap dalam tempoh 6-8 minggu akan datang. Salah satu kelebihan hebat kulit fenol berbanding rawatan laser ialah dalam kebanyakan kes hanya satu rawatan diperlukan untuk mencapai peningkatan dramatik. Namun rawatan ini, tidak sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit yang lebih gelap atau mereka yang mempunyai kulit sensitif yang terdedah kepada keradangan.

Risiko rawatan pengelupasan kulit fenol

Bakar Kulit Wajah Demi Hilangkan Kedutan, Fahami Rawatan Pengelupasan Phenol. Ada Berani Ke?

IKLAN

Setiap pengelupasan kimia dikaitkan dengan risiko tertentu dan yang dikaitkan dengan pengelupasan fenol termasuk jangkitan, parut, hipo/hiperpigmentasi, milia (cysta kecil seperti benjolan ditemui di bawah kulit), ketidakupayaan untuk menyamak dan ketoksikan jantung. Adalah sangat penting untuk mengikuti arahan selepas mengelupas untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

Tontonan lebih dari 1.2 M, rata-rata komen kagum dengan usaha wanita ini untuk cantik. Walaubagaimanpun untuk anda yang tidak pasti dengan keberkesanan rawatan ini, disarankan untuk aplikasikan krim anti penuaan seawal yang boleh.

ARTIKEL BERKAITAN: Hilangkan Kedutan Pada Kulit Wajah Untuk Nampak Muda, Ini Rahsia Krim Siang Yang Wajib Anda Tahu!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/FLHfiNnAArs

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI