Teknik solekan yang betul amat penting untuk dilakukan agar solekan menjadi lebih kemas dan flawless tanpa sebarang cela! Tanpa kaedah solekan yang betul, agak sukar bagi anda untuk mendapatkan kesan flawless yang diinginkan.

Atasi Masalah Solekan Tidak ‘Flawless’ Dengan 5 Cara Mudah Dan Paling Berkesan Ini!
Sumber gambar: Jhong

Oleh itu, team Hijabista kongsikan beberapa tip solekan untuk anda mencapai efek ‘picture perfect!

Atasi Masalah Solekan Tidak ‘Flawless’ Dengan 5 Cara Mudah Dan Paling Berkesan Ini!
Sumber gambar: Laura

1. Aplikasi tatarias perlulah lembut. Sayangi wajah anda, sapuan dan olesan yang dilakukan tidak perlu diikuti dengan memek wajah yang tidak sepatutnya.

2. Hasilkan endless look menggunakan lima rona untuk efek flawless dan natural. Manakala intensiti wet look untuk efek lebih dramatik.

IKLAN
Atasi Masalah Solekan Tidak ‘Flawless’ Dengan 5 Cara Mudah Dan Paling Berkesan Ini!
Sumber gambar: Emma

3. Sapuan bagi menyamar noda disarankan pada bahagian tertentu sahaja. So, there are no embarassing lines on skin. Sapuan berlapis tidak akan tahan lama.

4. Beri definisi buat mata lebih galak. Untuk tidak cepat kering, gariskan eye liner pada korner mata, bukan di tengah-tengah. Dengan tiga layer warna berbeza, anda tampil lebih istimewa.

IKLAN

5. Pipi memberi efek 3D, maka cubalah rona beige pada tulang rahang disusuli ton merah jambu di apple of the cheeks untuk hasil sofistikated dan girly.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

IKLAN

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: ShoppeAtasi Masalah Solekan Tidak ‘Flawless’ Dengan 5 Cara Mudah Dan Paling Berkesan Ini! 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI