Sejak 2019 demam Sabella melanda rakyat Malaysia. Terpampang wajah Ratu Rock Ella sebagai duta baju Sabella di papan iklan di lebuh raya, Sabella.. Sabella.. Baju tak payah gosok katanya.

Tiba pula giliran si cantik manis Izara Aishah berkerja sama dengan jenama ini. “Lawanya…” Itu antara pujian diterima pelakon Izara Aishah ketika mengenakan busana jenama pakaian tempatan yang sinonim dengan tagline ‘Baju Kurung Tak Tanpa Gosok’, Sabella.

Ada apa Sabella dan Izara Aishah?

Menghiasi kempen terbaharu bersama Sabella, Izara menjadi inspirasi ramai apabila menyarungkan busana tak sendat dan melekat. Menariknya lagi Izara sering menyokong rekaan busana pereka tempatan.

Jarang Izara mengayakan busana bercorak, tampil dengan koleksi ini ramai yang terpesona dengan kecantikannya dan keindahan lukisan batik yang menjadi motif koleksi terbaharu sabella.

ARTIKEL BERKAITAN: Hampir 4 Juta Tontonan, Izara Aishah Kongsi Tutorial Hijab Labuh Lepas Peminat Request

IKLAN

Ketua Pegawai Eksekutif Sabella, Mohd Sufian Sulaiman berkata, pemilihan pelakon popular itu adalah bagi menjayakan kempen koleksi baharu Sabella Royal Batik.

“Selepas sekian lama, Sabella kembali bekerjasama dengan selebriti untuk koleksi terbaharu. Diakui, ada ramai nama artis wanita dalam senarai, tapi akhirnya kami memilih Izara. Tidak dinafikan, sejak dia membuat penghijrahan, penampilan Izara sentiasa menjadi perhatian ramai.

“Jadi, kami berasakan untuk kempen koleksi baharu ini nak bekerjasama dengan dia. Malah, kualiti yang kami ketengahkan selama ini pastinya bertepatan dengan cita rasa Izara seterusnya untuk seluruh masyarakat dan pelangggan setia Sabella khususnya.

Mencari helaian yang mudah

Pernah membuat satu ciapan di laman sosial twitter, sebuah mesej yang sangat ringkas tetapi sangat mendalam. Sentiasalah kita berpakaian sebagaimana kita hendak bertemu tuhan. Nik Izara Aishah bekas finalis dewi remaja ini, penghijrahannya memberi menarik perhatian jenama-jenama terkemuka untuk bekerjasama dengannya.

IKLAN

Ibu kepada puteri tersayang Irisa Alaia, tidak pernah menyerahkan urusan anak kepada sesiapa malah dia sendiri tidak mempunyai pengasuh peribadi. Izara sering dilihat mudah mengendalikan puterinya, bahkan isteri kepada Muhammad Adib ini tamapak selesa dengan helaian yang disarungkan, mudahkan pergerakan.

ARTIKEL BERKAITAN: “Kalau Anda Tidak Boleh Bersembahyang Dalam Pakaian Seperti Itu, Jangan Pakai,” – Cantik Sungguh Hijrah Izara Aishah

“Dalam masa sama, status Izara sebagai ibu dan wanita bekerjaya pastinya bertepatan degan tagline yang kami bawakan iaitu Baju Kurung Tak Tanpa Gosok. Tak perlu ambil masa lama, tentunya ia sangat memudahkan,” katanya.

IKLAN

Menurut Mohd Sufian, bekerjasama dengan Izara satu lagi pengalaman berharga buat jenama Sabella.

“Alhamdulillah, kesudian Izara untuk bekerjasama dengan dalam menjayakan kempen koleksi terbaharu ini sangat kami hargai. Ia satu lagi pengalaman berharga buat pasukan Sabella. Dia sangat profesional, jadi semuanya berjalan lancar,” katanya.

Paling penting, penataan gaya hijab yang dikenakan juga mengikut gaya Izara yang mana hijab menutup dada dan busana yang dipadankan juga longgar dan labuh lengan baju menutup sehingga ke pergelangan tangan.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/0AN0JdTOcaQ

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI