Mata adalah anugerah tidak ternilai yang dikurniakan Allah kepada hambanya. Malah, tahukah anda bahawa mata adalah antara organ manusia yang amat sensitif dan memerlukan penjagaan rapi.

Bak kata pepatah, “Mata adalah tingkap kepada dunia.” Tanpa, mata bagaimana kita mampu melihat dunia? Oleh itu, kesihatan mata haruslah dijaga supaya penglihatan kita juga dapat diperlihara.

Amalkan Beberapa Perkara Ini & Lakukan ‘SPA Mata’ Di Rumah! Agar Penglihatan Kekal Terjamin

Terdapat beberapa aktiviti yang dilakukan oleh kita seharian yang menjadi punca kepada kekeringan dan kerengsaan mata, antaranya adalah aktiviti-aktiviti seperti berikut:

  1. Selepas Berenang: Rohto Cool Eye Wash membantu membasuh segala bahan kimia dan juga klorin yang terdapat di dalam kolam renang.
  2. Pemakaian Solekan: Apabila hijabi tidur tanpa membersihkan solekan seperti celak & maskara dengan betul, sisa yang terkumpul di sekeliling mata bakal membuatkan mata mengalami kerengsaan jadi gunalah Rohto Cool Eye Wash untuk pengalaman membersihkan kesan solekan dengan sempurna!
  3. Pemakaian Kanta Lekap: Penggunaan kanta lekap yang terlalu lama mengakibatkan mata mengalami protein deficit sekaligus mengakibatkan mata menjadi kering. Maka, Rohto Cool Eye Wash melembapkan dan menyegarkan kembali mata Hijabi.
  4. Pencemaran Bandar: Rohto Cool Eye Wash juga mengekang bahan pencemar seperti habuk dan kotoran yang mengakibatkan kerengsaan.

Sensasi Dingin Rohto Cool Eye! Beri Pengalaman ‘Luar Biasa’ Penjagaan Mata

Amalkan Beberapa Perkara Ini & Lakukan ‘SPA Mata’ Di Rumah! Agar Penglihatan Kekal Terjamin

IKLAN

Rohto Cool Eye Wash direka secara khusus untuk memelihara mata hijabi dari masalah kering dan juga kerengsaan yang menjadi punca ketidakselesaan pada mata.

Artikel berkaitan: Awas! Hijabi Yang ‘Workaholic’ Dan Sering Hadap Skrin Terlalu Lama, Jangan Abaikan Simptom ‘Mata Letih’ Jika Tak Nak..

Malah, Rohto Cool Eye Wash, merupakan jenama penjagaan mata No.1 di dunia yang akan melindungi mata anda menggunakan sensasi dingin yang cukup ‘Signature’ sekaligus membantu menyegarkan mata dan menangani masalah kelesuan serta keletihan mata.

IKLAN

Amalkan Beberapa Perkara Ini & Lakukan ‘SPA Mata’ Di Rumah! Agar Penglihatan Kekal Terjamin

Tambahan pula, dengan setiap cucian ia juga akan melindungi mata anda dari sebarang anasir luar seperti habuk, debu dan sisa solekan yang menempel pada kawasan mata serta boleh membuatkan mata rengsa.

Lebih menarik lagi, cawan pencuci Rohto Cool Eye Wash ini, direka secara inovatif sehingga mampu mencuci mata anda pada kedudukan menghadap ke bawah. Kini hijabi tidak perlu lagi menolehkan kepala anda ke belakang untuk mencuci mata! Wow syok bukan?

IKLAN

Jadi anda tunggu apa lagi? Jika Hijabi sayangkan mata anda, jangan bertangguh lagi, segera dapatkan Rohto Cool Eye Wash di farmasi Watson dan kongsikan pengalaman dan perbezaanya bersama kami dengan hashtag #RohtoCoolEyeWash #WorldNo1EyeCareBrand dan jangan lupa tag kami tau!

Artikel berkaitan: Ia Bukan Cuma Kurang Tidur, Ini Antara Punca Kemunculan Mata Panda!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI