Perbuatan sihir adalah suatu benda yang sangat keji yang boleh seseorang lakukan atas dasar hasrat dengki dan berniat jahat untuk mengancam orang yang mereka benci. Perbuatan ini sangat di kutuk oleh Allah swt dan di larang sama sekali kita berkait dengan unsur yang berkaitan.

Tular di laman sosial media, perkongsian dari seorang ahli sihir yang berasal dari Rusia mendedahkan pengelamannya melakukan sihir kepada orang. Dia menjelaskan orang Muslim susah untuk di kenakan sihir oleh kerana amalan yang selalu di buat seperti solat.

Sihir bukan penghalang buat orang Islam

Ahli Sihir Rusia Dedah Susah Untuk Sihir Orang Islam, Ada Sesuatu Yang Melindungi

Melalui video temubual bersama projek Shadow Control tetapi di tafsir oleh Ayatuna Ambassador, seorang ahli sihir dari Rusia bernama Zhanna Kushnir telah mendedahkan mengenai kerja-kerja sewaktu menjadi pengamal sihir. Dia juga berkongsi beberapa matlumat yang cukup menarik ketika di temubual dan apa yang menarik adalah apabila dia menyentuh mengenai kesukarannya melakukan sihir kepada orang-orang tertentu.

Zhanna berkata dia telah melakukan sihir terhadapan orang yang berlainan agama tetapi orang yang memegang agama Islam sukar untuk di sentuh. Kaedah yang dia cuba lakukan kepada orang Muslim seolah-olah tidak ada guna dan kurang berkesan.

“Saya berhadapan dengan orang daripada pelbagai jenis agama tetapi susah bagi saya untuk pengaruhi orang Muslim. Mereka di wajibkan beribadah setiap hari. Maka mereka sentiasa di lindingi oleh pelindung dalam ‘kubah’,

“Sihir susah untuk di tembusi kepada mereka kerana orang Muslim sentiasa berdoa kepada pencipta mereka. Orang Muslim juga memiliki iman dan hubungan yang kuat antara pencipta mereka. Pencipta mereka juga sangat melindungi orang Muslim,

“Jadi usaha untuk menyerang orang yang memeluk agama islam ini adalah sangat sukar untuk di laksanakan,” katanya Zhana mengulaskan kesusahan untuk menyihir orang beragama Islam.

IKLAN

Artikel berkaitan: Jika Ada Alami Tanda-Tanda Begini, Ia Simptom Anda Telah Disihir, Segera Rawat Jangan Biarkan

Ahli Sihir Rusia Dedah Susah Untuk Sihir Orang Islam, Ada Sesuatu Yang Melindungi

Zhanna cuba menerangkan bahawa dia bukan tidak mencuba untuk menyihir orang Muslim. Malah, kaedah yang dia lakukan seperti mana yang sering dia lakukan untuk menyihir orang lain ternyata kurang berkesan terhadap orang Muslim seolah-olah ada kuasa yang misteri menghalang.

“Setiap kali saya cuba untuk mengikar seorang individu Muslim dengan sihir, kuasa sihir itu seolah-olah di halang dan di keluarkan oleh sesuatu kuasa asing,

IKLAN

“Biasanya ketika nak menjalankan sihir ke atas orang Muslim, saya akan menggunakan foto mangsa, saya lihat dan cuba bayangkan wajah mereka. Namun, tidak tahu mengapa, bayangan itu hilang dari minda saya,

“Ini bermakna ada sesuatu yang melindungi individu tersebut. Tapi apabila saya mahu menyihir orang bukan Islam, bayangan saya tentang mereka akan menjadi tepat dan dengan semudah itu sahaja mangsa akan di pengaruhi dengan sihir.” jelasnya lagi.

Dalam perkongsian itu, Zhanna menjelaskan cara yang dia gunakan untuk meletakkan sihir kepada mangsanya. Meski pun, masanya sama sahaja bagi orang bukan Islam dan orang Islam, kesukaran berlaku terhadap orang Islam.

Jadi sebagai umat Islam, kita perlu mengelakkan dari bersubahat atau terjerumus dengan unsur sihir yang boleh menyesatkan diri. Walaupun sifat ingin tahu itu sangat tinggi, tetapi kita harus ingat Allah swt adalah Tuhan yang mencipta segala-galanya dan tiada kuasa yang dapat tandingi.

IKLAN

Hadis Rasulullah SAW juga jelas menyenaraikan amalan sihir sebagai salah satu dosa besar. Daripada Abu Hurairah RA, Rasulullah SAW bersabda:

اجْتَنِبُوا السَّبْعَ المُوبِقَاتِ، قَالُوا: يَا رَسُولَ اللَّهِ وَمَا هُنَّ؟ قَالَ: الشِّرْكُ بِاللَّهِ، وَالسِّحْرُ، وَقَتْلُ النَّفْسِ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالحَقِّ، وَأَكْلُ الرِّبَا، وَأَكْلُ مَالِ اليَتِيمِ، وَالتَّوَلِّي يَوْمَ الزَّحْفِ، وَقَذْفُ المُحْصَنَاتِ المُؤْمِنَاتِ الغَافِلاَتِ

Maksudnya: “Jauhilah tujuh jenis dosa besar yang membinasakan. Sahabat bertanya: Wahai Pesuruh Allah? Apakah dosa-dosa itu? Sabda Baginda: Menyekutukan Allah, sihir, membunuh jiwa yang diharamkan melainkan dengan alasan yang benar, makan riba, makan harta anak yatim, lari daripada perang dan menuduh wanita muhsan beriman yang tidak bersalah dengan tuduhan zina.”

Hadis riwayat Imam Bukhari (2766) dalam Sahih-nya

Artikel berkaitan: Doa Pelindung Dari Segala, Terhindar Daripada Sihir & Kemudaratan Makanan

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI