Aplikasi media sosial kegemaran semua orang bukan sahaja bagus untuk jenaka dan gerak tari. Oh, tidak! Godam rambut TikTok adalah sebab anda juga terobsesi dengan aplikasi itu sejak hari pertama.

Mempelajari banyak helah rambut baharu daripada apl itu, sehingga hijabista rasa tidak wajar menyimpannya untuk diri kami sendiri. Teruskan membaca untuk beberapa hack rambut TikTok yang benar-benar mengubah hidup yang patut dicuba pada helaian anda sendiri!

‘Hair Hacks’ popular di TikTok untuk anda cuba

1. Cara menggulung rambut dengan stokin.

@nadia_selene_ortiz Reply to @gasparag ♬ original sound – DJ Fortune

Ini adalah penggodaman rambut pertama yang menarik perhatian, memandangkan ia benar-benar ada di mana-mana. Anda boleh juga mencubanya sendiri dan boleh mengesahkan ia berkesan. Apa yang anda perlukan hanyalah sepasang stoking tiub dan beberapa ikatan rambut, maka anda boleh lakukan!

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Slugging Rambut’ Trend Kecantikan TikTok Rambut Lembut Bersinar Dan Melambatkan Uban

2. Bagaimana untuk menenangkan rambut statik.

@rebeccazamolo Did u think it would work? Try it and let me know your results! #hacks #diy #rebeccazamolo #homeproject #hairhacks ♬ original sound – rebecca zamolo

Godam ini memerlukan beberapa alat yang tidak konvensional, seperti belon dan kerajang aluminium, tetapi ia boleh membantu anda menyingkirkan lalat sekali dan untuk semua.

3. Cara mudah mengeluarkan ikatan rambut anjal dari rambut.

@courtthecolorist Dude life changing!! #cartooncharacter #finalsathome #hairtutorial #hairtips #hairhacks #hairstylist #beachwaves #fyp #foryoupage ♬ original sound – Courtney casale

Daripada godam rambut TikTok yang anda lihat, yang ini pasti membuatkan anda tercengang. Ia adalah cara yang mudah untuk mengeluarkan ikatan rambut elastik kecil dari rambut anda tanpa memutuskan rambut semasa proses itu.

IKLAN

4. Cara menggulung rambut bayi.

@kaylaxbbyy if you’ve ever had trouble curling your baby hairs try this hack & thank my later 🥰 #tiktokforyou #foryoupage #fyp #viral #hairhacks ♬ Ride It – Regard

Siapa sangka bahawa q-tip adalah alat untuk digunakan apabila ia datang untuk melentikkan rambut bayi? Bukan kami, jadi kami gembira pengguna TikTok ini menunjukkannya untuk kami.

5. Cara membahagikan rambut anda dengan betul.

@uberzoot 😁 #fyp #hair #hairtutorials #hairtutorial #beautyroutine #hairstyle ♬ Happier – Marshmello & Bastille

Sesetengah daripada anda mungkin sudah mempunyai cara yang cuba dan benar untuk membelah rambut, tetapi bagi mendapati ia berubah setiap hari, menonton penggodaman rambut ini memudahkan anda mengetahui cara yang betul untuk memisahkannya.

ARTIKEL BERKAITAN: Tanggal Tudung Rambut Leper & Penyet, ‘Hack 15 Saat’ Rambut Jadi Kepok Dan Subur Segera.

IKLAN

6. Bagaimana untuk membuat syampu kering berfungsi dengan lebih baik.

@makeupmolly1 DRY SHAMPOO TIP 👌🏼 #howto #hairhack #hairhacks #dryshampoo #style #beauty #hairtutorial #hairtips #hairvideos ♬ original sound – makeupmolly

Anda sentiasa menggunakan syampu kering pada waktu pagi kerana terfikir itulah cara untuk melakukannya. Ternyata, menggunakannya pada waktu malam sebelum tidur sebenarnya adalah cara yang sepatutnya dilakukan.

7. Bagaimana untuk mendapatkan rambut beralun tanpa haba.

@lenamaiah I got u #hairhacks #wavyhair #beachwaves #selfcare #beautyhacks #beautytips #haircaretips #InTheHouseparty #tiktokgraduation #fyp #viral #hairtutorial ♬ original sound – &lt3

Walaupun cekap menggunakan alat penggayaan pada rambut, terlalu banyak haba pasti boleh menjadi perkara yang buruk. Pastinya anda menyukai penggodaman ini, yang akan membantu anda mencapai alunan rambut tanpa panas.

8. Bagaimana untuk melawan ‘flyaways’.

@jenatkinhair FRIZZ x FLYAWAYS 🤬 #hairstyles #hair #hairhacks #tutorial #hairtutorials #learnontiktok ♬ original sound – JEN ATKIN

Dapatkan berus pemerah pipi, penyembur rambut, dan bersiaplah untuk menjinakkan ‘flyaways’ itu dengan helah mudah ini.

IKLAN

9. Cara membuat syampu kering.

@mmantua no dry shampoo? here you go 🤙🏻 #fyp #hairhack ♬ Lottery – K CAMP

Jika kami kehabisan syampu kering, hack ini akan membantu anda, hanya dengan menggabungkan serbuk koko dan serbuk bayi untuk campuran syampu kering sementara yang akan menyerap minyak.

10. Bagaimana untuk menjadikan rambut kerinting kelihatan lebih panjang dalam ikatan ‘pony tail’.

@manesbymell My secret trick is revealed. A long high pony in curly hair, we call it the #ManeTaill . #curlyhairstyles #hairhacks ♬ original sound – Manes by Mell

Rambut lurus agak mudah untuk kelihatan lebih panjang, tetapi ia boleh menyusahkan mereka yang mempunyai helaian rambut kerinting. Penggodaman ini hanya memerlukan rambut yang slinky dan kira-kira 10 saat untuk diselesaikan. Teruskan dan cuba sendiri!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/rToMaEYOBAE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI