Kini tular video perkongsian yang menunjukkan pelakon Bollywood terkenal, Datuk Shah Rukh Khan, kini sedang berada di Tanah Suci Mekah untuk buat pertama kalinya mengerjakan ibadah umrah.

Alhamdulillah Gembira Lihat Dia Melakukan Ibadan Umrah

 Pada awalnya ramai yang sangsi adakah berita ini benar atau tidak. Ianya sama sekali betul dan jelas terakam di dalam video itu Shah Rukh Khan berada di Mekah sedang membuat umrah.

Di dalam video itu, pelakon berusia 57 tahun itu berpakaian lengkap dalam ihram dan dilihat beberapa lelaki dipercayai pengawal peribadinya. Dia dijaga rapi di sana untuk melakukan ibadah umrahnya.

Shah Rukh Khan juga memakai pelitup muka sama seperti jemaah umrah dan haji yang lain disitu. Namun, ramai dapat mengecam rupa paras pelakon terkenal itu.

IKLAN

 Menurut laporan Hindustan Times, pelakon itu baru sahaja habis penggambaran di Arab Saudi bagi sebuah filem–Dunki. Seusai tamat sesi penggambaran itu, dia difahamkan terus membuat ibadah umrah.

Melalui perkongsian video itu juga, ramai yang terharu melihat pelakon itu mengerjakan umrah. Ramai yang menitipkan doa agar dia terus istiqamah dalam mengerjakan ibadah itu.

“Saya merasa terlalu emosional pada saat ini. Semoga Allah menjaga dia dan keluarganya,

IKLAN

“Gembira sekali melihat dia (SRK) memenuhi keinginan mengunjungi tempat suci ini.” komen warganet tentang perkara itu.

Sebagai info tambahan, Shah Rukh Khan merupakan seorang lelaki Muslim dan dia mendirikan rumah tangga bersama wanita bergama Hindu, Gauri Khan. Mereka dikurniakan sebanyak tiga cahaya mata iaitu Aryan, Suhana, dan AbRam Khan.

IKLAN

Sumber: Harian Metro

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI