Pencarian foundation yang sempurna boleh memakan masa berbulan-bulan dan ratusan ringgit. Formula yang kelihatan hebat di kedai mungkin tidak tahan dengan perubahan cuaca. Jangan sekali-kali biarkan drama yang tidak berkesudahan untuk mencari warna yang tepat terutamanya kerana kulit anda berubah warna sepanjang tahun.

Oleh itu, jika asas yang sempurna menjadikan warna jingga pada kulit anda sepanjang hari, anda mungkin tergoda untuk membuang botol ke luar tingkap dan pasrah sepenuhnya. Terdapat beberapa sebab solekan menjadi gelap dan anda harus memahami faktor-faktor ini boleh jadi dapat membantu anda merancang apa yang perlu dilakukan seterusnya.

Bermula dengan pilihan warna asas yang salah

Tidak cukup dengan meletakkan sebotol foundation ke wajah anda dan berharap itu pilihan yang terbaik. Walaupun warna kelihatan hilang di kulit anda di kaunter solekan, ia mungkin kelihatan agak terang dalam cahaya semula jadi.

Kadang-kadang masalahnya bukan kerana asasnya berubah warna. Produk mungkin merupakan warna yang salah sejak awal, mewujudkan ilusi perubahan warna dalam cahaya yang berbeza. Sentiasa periksa landasan anda dengan cahaya semula jadi, kerana sinar matahari yang terang sering kali menunjukkan warna oren.

Kulit Berminyak

Sekiranya kulit berminyak, asas mungkin meluncur di wajah anda, mewujudkan gumpalan warna gelap di sebelah warna kulit semula jadi yang lebih terang. Kadang-kadang, sebum sebenarnya mengubah formula kimia asas, menjadikannya kelihatan oren bahkan kelabu.

Untuk mengelakkan senario ini, pilih foundation yang dibuat khusus untuk kulit berminyak. Gunakan kertas pelindung sepanjang hari dan sapukan serbuk yang ditekan ke kawasan berminyak untuk mendapatkan sentuhan cepat. Primer yang betul juga dapat membantu asas anda melekat pada kulit malah dapat mengatasi minyak berlebihan.

IKLAN

Foundation mengoksidakan kulit anda

Sebab yang paling biasa untuk asas menjadi oren ialah solekan teroksidasi pada kulit anda. Reaksi kimia ini berlaku apabila pH berubah sedikit sebagai tindak balas terhadap perubahan cuaca, kelembapan, atau pH kulit anda.

Tidak ada cara untuk memberitahu asas mana yang akan mengoksidasi, jadi anda perlu bijak untuk menguji sampel selama satu atau dua hari sebelum melabur wang dalam formula baru yang mahal. Pastikan memakai produk dalam keadaan yang sama seperti yang anda lakukan dalam kehidupan seharian. Asas mungkin kelihatan normal dalam iklim dalaman yang terkawal tetapi mula mengoksidasi ketika anda berada di bawah terik matahari.

Penjagaan kulit terbaik untuk generasi seterusnya

IKLAN

SEPHORA COLLECTION, penjagaan kulit-kulit generasi berikutnya yang difokuskan untuk membantu anda mencapai kulit terbaik dengan serta-merta, sepanjang hari dan hari-hari yang mendatang!

Capai kulit wajah yang halus dan sempurna dengan SEPHORA COLLECTION Best Skin Ever Foundation. Cecair memperbaiki kulit anda dari hari ke hari, berkat ekstrak alga coklat dan asid hyaluronik dari alga merah yang memberikan penghidratan 12 jam dan melindungi kulit dengan sifat anti-pencemaran. Dicipta dengan formulasi vegan, fondation cair ini akan menjadikan asas anda dengan bahan-bahan yang terbaik dan bersih yang tidak hanya akan menjadikan kulit anda bersih tetapi hati nurani anda juga!

Boleh juga aplikasikan Sephora Ultra Glow Serum untuk capai warna yang sempura menyatu.

Multitasker hebat ini menggabungkan solekan dan penjagaan kulit yang terbaik, anda boleh menantikan warna kulit yang lebih sekata dan cahaya yang terang dari dalam walaupun tanpa sedikit solekan kerana 31% wanita mempunyai kulit yang lebih sekata sementara 38% daripada mereka mempunyai cahaya bersinar hanya selepas 28 hari.

100% wanita bersetuju bahawa SEPHORA COLLECTION Best Skin Ever Foundation memberikan anda hasil kulit terbaik kerana ia selesa untuk dipakai seharian dengan kemasan semula jadi.

IKLAN

Sempurnakan penampilan dan rasakan perbezaan

Sekiranya eyebag larut malam membunuh alur anda, anda pastinya dengan SEPHORA COLLECTION Best Skin Ever Concealer menjadi teman baik anda. Rumusan hibrida yang sama menjadikan mata anda agar kelihatan tenang dan tidak keletihan dan kulit kelihatan sempurna sehingga anda dapat menampilkan kecantikan semula jadi anda.

Inginkan solekan anda menghasilkan kesan kulit yang mulus? Pasangkan SEPHORA COLLECTION Best Skin Ever Foundation atau Concealer dengan berus klasik SEPHORA COLLECTION. Semasa menyapu di kulit anda, berus yang mempunyai kualiti terbaik ini memastikan anda mencapai kulit tanpa cela dengan mudah. Untuk menggunakan asas cecair dengan ketepatan ultra, SEPHORA COLLECTION Classic Foundation Brush 01 adalah pertaruhan terbaik anda. Kepala berbentuk lidah kucing yang sempit rata dan melicinkan asas tanpa berat.

Manakala bulu pendek dan padat dari SEPHORA COLLECTION Classic Concealer Brush 02 dapat menangani semua tekstur concealer dan corrector untuk membantu menyamarkan kemerahan, lingkaran hitam dan banyak lagi tanpa kesan seperti topeng yang tidak diingini.

Jadi tiada lagi kesan yang menggelapkan muka anda setelah aplikasi asas di muka, kerana SEPHORA COLLECTION Best Skin Ever Foundation mempunyai 48 bayangan tona warna. Pangkalnya anda perlu tahu cara memilih warna tepat untuk wajah anda. Selamat Mencuba!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI