Apabila keperluan bahan basah sudah ada di dapur sudah tentulah kerja-kerja memasak menjadi mudah. Walau bagaimanapun mungkin ada di kalangan kita mengalami masalah untuk menyimpan stok bahan-bahan basah.

Antara masalah yang sering dialami ialah bahan basah berbau hanyir dan tidak fresh. Keadaan ini sudah tentu membantutkan mood untuk memasak.

Berikut perkongsian Dynie Khainudin tentang cara-cara untuk menyimpan stok bahan basah agar kekal fresh dan tidak berbau hanyir.

Hari merestock barang basah ditemani abam bo. Hehee, cukuplah stok untuk seminggu ni.

IKLAN

Rahsia nak kekal segar lauk basah misss taruk lemon dan perah limau skett. Sebab nak elak lauk bauu hanyir bila di masak.

IKLAN

Ni je bahan yang diperlukan oleh mak suri supaya lauk basah kita sentiasa #FRESH dan wangi bak baru beli di pasar.

1- Lemon *susun dalam bekas
2- Asam limau perah *perah
3- Garam * optional

Korang kalau banyak gini tahan bape lamaa agak-agak😁

IKLAN

Note: Selain dari seorang suri bisnes yang sedang membangun ekonomi mak suri, miss juga Leader Team Bungaa, juga seorang chef multi-tasking di rumah untuk keluarga tersayang.

Moga perkongsian ini memberikan manfaat kepada semua. Apa yang penting ketika dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), cuba beli stok bahan basah untuk keperluan seminggu. Dengan cara ini kita dapat mengurangkan kekerapan keluar membeli barang-barang basah untuk dimasak. #stayathome #jomdudukrumah

Sumber kredit: Dynie Khainudin

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI