Bakal ibu yang sedang hamil pasti teruja menantikan kelahiran cahaya mata yang bakal hadir melengkapi hidupnya. Semestinya banyak persediaan yang dilakukan bagi menyambut insan baru itu nanti. Seperti wanita ini iaitu Wany Zabry, dia telah berkongsikan tips dan caranya untuk mengumpul sebanyak RM 13 ribu sejak tahu dirinya hamil!

Sejak dari kecil lagi suka menabung.

View this post on Instagram

Yes yes! Menabung! I orang paling gila menabung dari kecik lg rasanya tak duit syiling 20sen duit syiling 50sen! For those nak tahu apa wany aim semua wany buat tabung,contoh •bayar muka kereta •down payment rumah •buka kedai pagi daisy •travel •shopping (barang2 branded sikit)? (Apa yang wany aim dah cukup barulah wany realisasikan so that tak payah semua benda hentam loan or kita akan rasa tak terbeban dgn banyak benda) Since sedar diri business ada up and down,so kena ada perasaan boleh ke tak ke boleh ?? YES!!! BOLEH! (Ikut kemampuan) And now for my baby day 1 wany tahu wany preggy,wany buat tabung rm50 per day,tak campur dgn duit tabung business. Kadang2 daddy masukkan tapi dlm hati berkobar2 jangan skip menabung sebab nak tgk result! Alhamdulillah harini keluarkan dari vase pineapple kecil comel tu tak sangka banyak juga! Sumbat2 sampai padat sebab kalau bekas besar dan nampak mesti sibuk nak gunakan untuk banyak benda! ? Before dpt baby pun dah simpan sikit2 tapi we all decide guna untuk beli brg baby and untuk bersalin di hospital swasta(mudah mudahan ada rezeki kalau gov pun tak kisah janji selamat) Menabung pun ajar diri jadi disiplin and sabar,harap anak mommy nanti pandai menabung,sikit sikit pun takpe Janji ada nampak hasil. Agak2 berapa total menabung selama almost 6-7bulan ni?? TOTAL MENABUNG 6BULAN (RM13600) omg mommy you did it! ?????? Boleh masukkan dalam buku baby #NM #ajwzjunior #savingisgood #rm50perday #allahisthebestplanner #tipswanyzabry

A post shared by Hello! (@wanyzabry) on

Yes yes! Menabung! I orang paling gila menabung dari kecik lg rasanya tak duit syiling 20sen duit syiling 50sen!
For those nak tahu apa wany aim semua wany buat tabung,contoh •bayar muka kereta
•down payment rumah
•buka kedai pagi daisy
•travel
•shopping (barang2 branded sikit)? (Apa yang wany aim dah cukup barulah wany realisasikan so that tak payah semua benda hentam loan or kita akan rasa tak terbeban dgn banyak benda)

Menabung mengajarnya menjadi disiplin.

Since sedar diri business ada up and down,so kena ada perasaan boleh ke tak ke boleh ?? YES!!! BOLEH! (Ikut kemampuan)

IKLAN

Sikit-sikit pun tak mengapa janji berdisiplin!

And now for my baby day 1 wany tahu wany preggy,wany buat tabung rm50 per day,tak campur dgn duit tabung business. Kadang2 daddy masukkan tapi dlm hati berkobar2 jangan skip menabung sebab nak tgk result! Alhamdulillah harini keluarkan dari vase pineapple kecil comel tu tak sangka banyak juga! Sumbat2 sampai padat sebab kalau bekas besar dan nampak mesti sibuk nak gunakan untuk banyak benda! ?

IKLAN

Before dpt baby pun dah simpan sikit2 tapi we all decide guna untuk beli brg baby and untuk bersalin di hospital swasta(mudah mudahan ada rezeki kalau gov pun tak kisah janji selamat)
Menabung pun ajar diri jadi disiplin and sabar,harap anak mommy nanti pandai menabung,sikit sikit pun takpe Janji ada nampak hasil. Agak2 berapa total menabung selama almost 6-7bulan ni?? TOTAL MENABUNG 6BULAN (RM13600) omg mommy you did it! ?????? Boleh masukkan dalam buku baby #NM#ajwzjunior #savingisgood #rm50perday#allahisthebestplanner #tipswanyzabry

IKLAN

Menarik sekali tips yang dikongsikannya! Bukan bakal ibu sahaja boleh buat, malah sesiapa sahaja pun boleh cuba jika ada usaha dan konsisten. Mari kita sama-sama lakukannya!

kredit: instagram @wanyzabry