Wanita dan dunia kecantikan memang tak dapat dipisahkan. Malah dek kerana obses dengan kecantikan menyebabkan kita sanggup lakukan apa sahaja untuk pastikan penampilan sentiasa menarik dan cantik. Ada yang menggunakan petua tradisional dan ada juga mendapatkan servis spa secara mobile dengan pusat kecantikan. Tetapi tidak semua pusat kecantikan menawarkan servis yang bagus. Perkongsian wanita ini Nur Narquiyah Halil di facebook menceritakan bagaimana kawannya mengalami melecur tahap 3 di bahagian wajah setelah mendapatkan rawatan spa bergerak.

Wanita Ini Alami Melecur Teruk Di Wajah & Leher Hingga Sebabkan Kecacatan Lepas Guna Khidmat Spa Bergerak
Wajah sebelum.

Apa yang mengecewakan pihak terbabit di pusat kecantikan berkenaan bersikap sambil lewa dan tidak memohon maaf atas kesilapan yang tidak disengajakan itu.

Kesan kecederaan itu telah menyebabkan wajah kawannya itu mengambil masa cukup lama untuk pulih seperti sedia kala.

Wanita Ini Alami Melecur Teruk Di Wajah & Leher Hingga Sebabkan Kecacatan Lepas Guna Khidmat Spa Bergerak
Kecederaan yang dialami.

Malah menurutnya juga kecacatan berkenaan di wajah juga menyebabkan anak mangsa takut untuk melihat dirinya.

Pada hari Ahad, kawan saya inazalina mendapatkan servis facial dgn mobile spa The Walking Beauty Project, dengan pakar kecantikan Joji.june.

IKLAN

Apa yg mengecewakan adalah, yg kononnya pakar kecantikan ini telah tidak sengaja menumpahkan air panas steamer yg menggelegak ke atas muka, mata dan leher kawan saya. Dahla dia tak dengar ckp kawan sy yg risaukan steamer tu terlalu dekat, sudahnya mmg betul2 tumpah.

Wanita Ini Alami Melecur Teruk Di Wajah & Leher Hingga Sebabkan Kecacatan Lepas Guna Khidmat Spa Bergerak
Ambil masa lama untuk pulih seperti sedia kala.

Ko rasa? Kawan saya pon pergi ke hospital utk mendapatkan rawatan dan pakar bedah sendiri telah mengatakan bahagian melanin kulit kawan saya sudah rosak, kawasan yg terbakar adalah peringkat ke-2 dan ke-3. Jadi, ini dikira sebagai kecacatan dan apa yg lebih mengecewakan kawan saya ini bekerja sebagai customer servis yg perlu berjumpa org setiap hari.

Kawan saya menghubungi pakar krcantikan tersebut utk mendapatkan penjelasan, dan hanya hari ke-3 kawan saya di dalam ward, barulah pakar kecantikan ini kunjung tiba dan memberikan vitamin c shaklee sebagai “pampasan”.

IKLAN

Kawan saya juga menghubungi founder The Walking Beauty Project tersebut tetapi alangkah kecewanya kawan saya apabila founder bertindak melepaskan tgn dan sambil lewa, juga tidak mahu bertanggungjawab ke atas kejadian yg menimpa kawan saya itu.

Oleh itu, saya disini membantu mencoretkan post ini utk berkongsi dengan anda semua supaya tiada lagi kejadian yg tidak beretika ini berulang lagi. Diharapkan anda semua dpt panjangkan kisah ini ke saudara mara, rakan taulan anda supaya tidak lagi mengambil servis daripada pihak The Walking Beauty Project lg. Kita tidak mahu kejadian sebegini menimpa kepada anda.

Tiada apa lagi yg boleh kembalikan muka beliau seperti dlu, telanla berkotak-kotak supplement ataupun buat segala rawatan muka, ia akan mengambil masa yg sgt panjang utk kembali pulih. Itu hanya di luaran, bagaimana perasaan beliau?

IKLAN

Bagaimana nak jumpa client? Anak dia sendiri pon takut nak tgk muka ibunya. Kesian. Jadi, panjang-panjangkanla post ini ya supaya tiada lagi mangsa seperti kawan saya ini lagi.

‌Sekian,

‌Nukilan ikhlas dari saya, Quiyah.

Perkembangan terkini, mangsa juga telah membuat report polis dan akan bertemu dengan pihak peguam bagi menyelesaikan kes ini.