Pada ketika ini kita dinasihatkan untuk mengambil langkah berjaga-jaga dengan wabak yang sedang menular sekarang iaitu influenza di sekitar kawasan negeri Selangor.

Tidak boleh diambil remeh, influenza ini boleh mendatangkan maut jika dibiarkan melarat. Bagi mengelakkan daripada terkena jangkitan, kita bolehlah mengambil langkah mencegah dengan menggunakan semburan Dettol seperti yang telah dikongsikan oleh Enaz Safe ini di laman Facebooknya.

Ambil langkah berjaga-jaga dengan menyemburkannya di kawasan persekitan. Mudahkan?

MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT

Sekarang tengah menular wabak influenza sekitar Selangor. Since vaksin hanya dibekalkan untuk baby berusia 6 bulan ke atas. Jadi mummy nak share 1 benda yang mummy dah guna since Adam lahir lagi. Just untuk protection baby Adam. Masa dlm pantang siap adik yg bongsu pergi ambik spray dlm bilik sbb ingat ridset nak halau nyamuk

IKLAN

Disinfectant Spray Dettol ni berguna kalau ada family demam, batuk atau selsema. Takut kalau jangkit dgn baby, kita spraykan benda ni utk neutralkan udara persekitaran, permukaan dan sekaligus membunuh virus dan kuman. Jangan spray dekat baby pula ye . Spray di persekitaran dalam rumah taw


.

IKLAN

Mummy selalu guna bila ada tetamu yang datang melawat. Selepas je tetamu balik kita spray je persekitaran dalam rumah. Bau pun best je wangi. Mummy pilih warna biru sebab bau dia mcm bau ala² ocean gitu.

Dettol Spray Disinfectant boleh membantu melindungi keluarga anda daripada kuman dengan membantu mencegah penyebaran bakteria dan virus berbahaya. Formula unik Dettol terbukti membunuh 99.9% bakteria dan virus, termasuk E. coli, salmonella dan virus selesema, pada permukaan yang terdapat pada setiap hari, seperti pemegang pintu, tong dapur dan kawasan tandas.

IKLAN

Moga bermanfaat


.

kredit: facebook Enaz Safe

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI