Dalam keadaan Perintah Kawalan Pergerakan ini adalah lebih baik kita duduk di rumah sahaja. Usahlah berdegil. Kita harungi bersama-sama agar usaha memutuskan jaringan Covid-19 ini tercapai. Usahlah ‘keras hati’ dengan mengaitkannya wabak ini dengan isu agama.

Berikut perkongsian Ustaz Abdullah Bukhari Abdul Rahim

MANUSIA JAHIL BICARA TENTANG AGAMA DI KALA COVID 19

Pagi ini hati sebak menonton rayuan petugas KKM yang disebarkan melalui sebuah video. Besar sungguh pahala dan pengorbanan mereka. Terus saya teringat gambar yang dihantar oleh adik beradik di kg saya pada 21 Mac lalu memaparkan sekumpulan ORANG BERAGAMA JAHIL BODOH yang berdegil untuk terus solat berjemaah di Masjid. Apabila ditegur, selamba mereka kata:

“KAMI CUMA TAKUTKAN ALLAH!”

IKLAN

Masalahnya kalau kamu sakit atau bawa jangkitan, kamu akan susahkan orang lain…! Simpan sikit jahil dan bodoh tu. Jangan sampai menyusahkan orang. Pastinya kamu semua tak lebih alim atau takutkan Allah pun berbanding PARA SAHABAT NABI dalam kisah penularan wabak pada zaman Sayyidina Umar.

MANUSIA JAHIL BICARA TENTANG AGAMA DI KALA COVID 19Pagi ini hati sebak menonton rayuan petugas KKM yang disebarkan melalui sebuah video. Besar sungguh pahala dan pengorbanan mereka. Terus saya teringat gambar yang dihantar oleh adik beradik di kg saya pada 21 Mac lalu memaparkan sekumpulan ORANG BERAGAMA JAHIL BODOH yang berdegil untuk terus solat berjemaah di Masjid. Apabila ditegur, selamba mereka kata: "KAMI CUMA TAKUTKAN ALLAH!" Masalahnya kalau kamu sakit atau bawa jangkitan, kamu akan susahkan orang lain…! Simpan sikit jahil dan bodoh tu. Jangan sampai menyusahkan orang. Pastinya kamu semua tak lebih alim atau takutkan Allah pun berbanding PARA SAHABAT NABI dalam kisah penularan wabak pada zaman Sayyidina Umar. Elok benar kalau manusia sebegini ditangkap dan diletakkan di Hospital bersama para petugas..biar mereka lihat sendiri bagaimana LETIH DAN KRITIKALNYA SITUASI para petugas KKM. Setelah melihat kebodohan dan kedegilan sebegini saya sangat sokong penglibatan pihak polis dan tentera. Benarlah firman Allah yang mengatakan PENGUATKUASAAN UNDANG-UNDANG SANGAT PENTING BAGI MENYEKAT KEJAHATAN DAN KEBODOHAN SESETENGAH PIHAK:وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ Ertinya: Dan kalaulah Allah tidak menolak setengah manusia (yang ingkar dan derhaka) dengan setengahnya yang lain (yang beriman, PUNYAI KUASA dan setia) nescaya rosak binasalah bumi ini; akan tetapi Allah sentiasa melimpah kurnia-Nya kepada sekalian alam (al-Baqarah 2:251).Jangan marah saya kerana status ini…kerana saya sedang marah!! Marah kepada orang beragama yang jahil agama sehingga mengundang bencana kepada orang lain.Abdullah Bukhari bin Abdul Rahim.23 Mac 2020.

Posted by Abdullah Bukhari Abdul Rahim on Sunday, 22 March 2020

Elok benar kalau manusia sebegini ditangkap dan diletakkan di Hospital bersama para petugas..biar mereka lihat sendiri bagaimana LETIH DAN KRITIKALNYA SITUASI para petugas KKM.

IKLAN

Setelah melihat kebodohan dan kedegilan sebegini saya sangat sokong penglibatan pihak polis dan tentera. Benarlah firman Allah yang mengatakan PENGUATKUASAAN UNDANG-UNDANG SANGAT PENTING BAGI MENYEKAT KEJAHATAN DAN KEBODOHAN SESETENGAH PIHAK:

وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ

IKLAN

Ertinya: Dan kalaulah Allah tidak menolak setengah manusia (yang ingkar dan derhaka) dengan setengahnya yang lain (yang beriman, PUNYAI KUASA dan setia) nescaya rosak binasalah bumi ini; akan tetapi Allah sentiasa melimpah kurnia-Nya kepada sekalian alam (al-Baqarah 2:251).

Jangan marah saya kerana status ini…kerana saya sedang marah!! Marah kepada orang beragama yang jahil agama sehingga mengundang bencana kepada orang lain.

Sumber kredit: Abdullah Bukhari bin Abdul Rahim

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI