Penyanyi Sakura Band, Mell yang sudahpun memeluk Islam telah selamat melangsungkan perkahwinannya dengan jejaka pilihan hati, Mohammad Safwan Hasnan November lalu. Ternyata sebaik memeluk agama Islam dan berkahwin, Mell atau nama Islamnya Nur Batrisyah berazam mahu menjadi isteri solehah dan Muslimah yang baik.

Ternyata kesungguhan Mell ini diakuinya suaminya Wan yang meurpakan pemain dram kumpulan 6ixth Sense. Dia juga turut kagum dengan pendirian isterinya itu apatah lagi Mell memeluk Islam setelah mendapat sokongan ibunya.

Sebagai suami dia kagum dengan kegigihan mel yang bersungguh-sungguh mahu mendalami Islam. Dalam hal ini Wan beruntung kerana ibu Wan juga merupakan seorang ustazah dan sedikit sebanyak dapat juga membantu.

Menurut Wan dalam Harian Metro, sejak bergelar isteri Mell rajin mendalami Islam dan ada sahaja soalan yang ditanyanya. Malah jika dia belum bersolat, Mell akan mengajaknya dulu. Insya-Allah juga tahun hadapan Mell bercadang untuk menyertai kelas agama.

IKLAN

Oleh kerana Wan adalah anak bongsu, jadi mereka kini tinggal bersama ibunya. Walaupun begitu, Mell ternyata pandai membawa diri.

Mell mengakui berbeza ketika bercinta, suaminya sangat mengambil berat dalam segala hal apabila dirinya bergelar isteri.

“Dia lebih matang dan ambil berat mengenai saya. Dia juga faham tanggungjawabnya. Setiap benda mengenai saya pasti dikawal olehnya.

IKLAN

“Dulu dia kurang ambil tahu apa yang saya buat. Sekarang, semua benda dia nak tahu. Saya juga bangun awal dan belajar memasak dengan ibunya,” katanya.

Pasangan ini turut mengakui mereka sepakat berkongsi kehidupan yang dilalui berbanding mengikut ‘kepala’ sendiri ketika hidup solo dahulu.

IKLAN

Admin doakan pasangan ini kekal bahagia hingga ke jannah. Buat Mell, masih belum terlewat untuk mendalami agama Islam dan diharapkan dia agar terus istiqomah dengan agamanya yang baru ini. Insya-Allah.

ARTIKEL BERKAITAN: Mell Sakura Band Dedah Status Peluk Islam Di Hari Jadinya

KREDIT FOTO: MELLSAKURA

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI