Trend minuman bubble tea memang menjadi kegilaan pada ketika ini. Bila buka sahaja laman instagram, pastinya tidak sah jika tidak melihat orang memuat naik gambar beratur di barisan yang panjang demi mendapatkan secawan bubble tea.

Tentunya menjadi satu kepuasan apabila dapat mencubanya. Namun, sedarkah kita betapa banyaknya kandungan gula dalam setiap cawan minuman tersebut? Di twitter, seorang pengguna iaitu Izz telah berkongsikan ‘kempen kesedaran’ mengenai kesan minuman viral ini yang boleh menjejaskan kesihatan kita jika tidak dikawal dengan baik.

IKLAN

Haaa.. bukan main-main kesannya tau!

Trend Minuman Viral Bubble Tea, Ini Kesan Bahayanya Pada Badan Jika Terlalu Obses Dengannya! Trend Minuman Viral Bubble Tea, Ini Kesan Bahayanya Pada Badan Jika Terlalu Obses Dengannya! Tak salah pun nak minumnya, cuma jangan terlalu kerap ya…

Trend Minuman Viral Bubble Tea, Ini Kesan Bahayanya Pada Badan Jika Terlalu Obses Dengannya! Trend Minuman Viral Bubble Tea, Ini Kesan Bahayanya Pada Badan Jika Terlalu Obses Dengannya! Trend Minuman Viral Bubble Tea, Ini Kesan Bahayanya Pada Badan Jika Terlalu Obses Dengannya!

IKLAN

Kalau boleh, apa kata minta barista tersebut kurangkan kandungan gulanya untuk gaya hidup yang lebih sihat.

Trend Minuman Viral Bubble Tea, Ini Kesan Bahayanya Pada Badan Jika Terlalu Obses Dengannya! Trend Minuman Viral Bubble Tea, Ini Kesan Bahayanya Pada Badan Jika Terlalu Obses Dengannya!

IKLAN

kredit: twitter @izzulrfn_