Setibanya seruan sampai, sudah tentu ramai individu yang akan menjadi tetamu Allah SWT di Tanah Suci tidak kira mengerjakan haji mahupun umrah. Tuntutan itu adalah suatu amalan yang harus umat Islam tunaikan, dengan izin-Nya, segala urusan akan dipermudahkan.

Artikel berkaitan: “MasyaAllah Cantik Semula Jadi…”- Netizen Puji Kecantikan Syifa Melvin Menunaikan Umrah

Berkongsi pengalaman manis mengerjakan ibadah umrah di Makkah, isteri kepada pelakon Baim Wong, Paula Verhoeven, gembira dapat jejakkan kaki di Tanah Suci. Turut juga membawa dua orang anaknya, Kiano Tiger Wong dan Kenzo Eldrago Wong.

Momen di Tanah Suci bersama tercinta

Sumber dari Paula Verhoeven

Mendapat peluang menjejakkan kaki ke Tanah Suci, Paula Verhoeven, kongsikan bersama pengikutnya perjalanan dan momen di sana. Di samping itu, dia turut membawa kedua orang anaknya bersama-sama.

Isteri kepada pelakon Indonesia, Baim Wong, itu bukanlah keseorangan di sana bersama anak-anaknya. Baim Wong juga turut bersamanya menjalani ibadah umrah bersama dan kelihatan sangat gembira di sana bersama keluarga.

IKLAN

Paula juga menitipkan rasa bersyukur serta pengalaman yang penuh dengan pengajaran apabila mengerjakan ibadah serta mempunyai anak kecil disisi. Katanya, pengalaman itu mengajar wanita berdarah Belanda itu erti kesabaran.

MasyaAllah Tabarakallah. Umrah bawa anak itu pengalaman yang luar biasa, ngelatih kesabaran.” tulisnya di ruang kapsyen.

IKLAN

Semoga kekal istiqamah sehingga ke Jakarta

Ramai juga pengikut Paula Verhoeven yang suka akan melihatnya bertudung dan menutupi auratnya. Memadankan niqab, tudung labuh, dan juga jubah cukup minimal namun masih kelihatan cantik.

Artikel berkaitan: Gaya Marsha Yang Cantik Dan Ringkas Ketika Menunaikan Umrah Buat Semua Tak Jemu Melihatnya

Pengikutnya juga memberikan komen-komen yang positif serta mendoakan ibadah umrahnya sempurna. Mereka juga mengharapkan Paula juga akan mengenakan imej yang sopan itu balik ke Jakarta.

IKLAN

 Mengerjakan umrah bukanlah suatu perkara yang kita anggap senang, malah banyak juga aspek penjagaan yang perlu dititikberatkan agar ibadah itu termakbul. Malah, banyak juga ilmu yang perlu di pelajari sebelum pergi ke Tanah Suci.

Sumber: Paula Verhoeven Wong

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI