Sememangnya peminat rancangan tv Running Man memang ramai di serata dunia termasuklah di negara Malaysia sendiri. Siri tv yang menjadi kegilaan ramai ini memang sentiasa mendapat perhatian kerana aksi lucu yang ditampilkan oleh ahli-ahlinya.

Salah seorang ahli tetapnya iaitu Jee Seok Jin sedang berada di Malaysia sekarang dan Yana Samsudin merupakan salah seorang selebriti yang berpeluang bertemu dengannya. Namun, tindakannya ketika berhadapan dengan selebriti terkemuka Korea itu mendapat tumpuan ramai netizen dan pujian daripada mereka.Kenapa ya? Jom kita lihat video di bawah ini.

(Pukul 9am nanti saya buat Live kat FB saya ok, khas buat yang takda or tak sempat tengok TV9 ????) . Assalamualaikum salam Jumaat semua… anneyohasayo ? haaa… yana nak share yang hari Ahad ni (5 Ogos) kita akan berjumpa di Mydin USJ jam 1pm untuk #CampurCampurSiap masak live dengan yana ? haa.. kita leh share resepi acik acik bawang dengan korang… . . . Untuk esok pulak standby di Tv9 jam 9am tau, yana bersama geng abam & hakak Korea #RunningMan ( @jeeseokjin @yangse2848 @ssongjjong.ifnt @jeaworld ) akan offer korang barang-barang best & rare dari Korea? . . khas kolaborasi #SalesKingTV & @cjwowshop save no ni 1800180808 cepat, esok kalau peminat nak beli barang leh support untuk capai misi diorang kasi SOLD OUT!!! hikhik… jangan lupa k.. 2 date nih ? #TheWowShow #CjWowShop #YanaHosting #SungJong #Infinite #jisukjin #yangsechan #jea #browneyedgirls #inspirit

A post shared by Yana Samsudin (@yanasamsudin) on

IKLAN

Tindakan Yana yang telah menolak dengan baik untuk berjabat tangan bersama Jo Sok Jin mendapat pujian ramai. Dia juga telah menjelaskan boleh bersalaman dengan wanita sahaja dengan mengatakan ‘girls only’. Mereka sememangnya dapat memahami dengan baik pendirian Yana itu.

IKLAN

IKLAN

Netizen sangat gembira dengan tindakan Yana ini dan menjadikannya sebagai inspirasi. Ramai yang memujinya di ruang komen akaun instagramnya.

Moga hijabi di luar sana dapat menjadikan kisah ini sebagai inspirasi. Kanda kala memang susah untuk kita menjaga batas diri tapi InsyaAllah jika kita kuatkan diri, kita boleh melakukannya.