Kehidupan masa kini lebih banyak memerlukan kita ‘bersahabat’ dengan gajet. Gajet bukan sahaja untuk mencari maklumat namun ia digunakan dalam proses komunikasi dan memudahkan tugasan harian.

Aplikasi mudah alih diperanti pintar menjadikan kehidupan menjadi lebih mudah. Jika sebelum ini anda menghadapi masalah ‘kehilangan’ aplikasi kegemaran yang dimuat turun, kini masalah ini tidak lagi menghantui anda. Dapatkan aplikasi kegemaran anda dengan mudah melalui Huawei nova 7 Series terbaharu dari Huawei.

Terbukti Semua Aplikasi Kegemaran Anda Ada Pada Huawei Nova 7 Series Dengan Huawei AppGallery

Gunakan aplikasi Huawei Phone Clone untuk memindahkan data dengan mudah seperti memindahkan kenalan, SMS, log panggilan, nota, rakaman, kalendar, foto, muzik, video, dokumen dan aplikasi dari telefon lama ke telefon pintar Huawei baharu anda.Terbukti Semua Aplikasi Kegemaran Anda Ada Pada Huawei Nova 7 Series Dengan Huawei AppGallery

Senang, Cepat Dan Mudah

Terbukti Semua Aplikasi Kegemaran Anda Ada Pada Huawei Nova 7 Series Dengan Huawei AppGalleryTidak kira sama ada anda pengguna iOS atau android, Huawei Phone Clone serasi dengan telefon anda tanpa mengira jenama. Muat turun aplikasi percuma dari Google Play atau Apple Store.

Pemindahannya ‘super cepat’ sehingga mencapai kelajuan 1GB dalam tempoh seminit. Foto, video, kenalan, dan fail lain yang anda sayangi akan dipindahkan dengan mudah dan selamat. Anda tidak memerlukan Wi-Fi atau aliran data. Cukup sekadar imbas kod QR atau sambungkan ke hotspot telefon baharu. Sedia untuk dipindahkan.

Terokai Pelbagai Aplikasi

Huawei AppGallery merupakan gedung aplikasi ke-3 terbesar di dunia yang menjadi pilihan utama pengguna. Selain daripada aplikasi yang ada di Huawei, ada beberapa aplikasi Huawei yang menawarkan ganjaran yang sangat hebat seperti Huawei Video, Huawei Readers dan Huawei Cloud Storage yang tidak ditawarkan oleh Google.

Antara aplikasi Huawei lain yang turut ditawarkan ialah Huawei AppGallery, Huawei Browser, Huawei Assistant (news and AI assistant), Huawei Email, WPS Premium (office app), MeeTIME (video call), Huawei Welink (Telecommuting App), Huawei Calander, Huawei Music, Huawei exclusive: Huawei Theme dan Huawei Member Centre.

Fungsi Huawei AppGallery mempunyai kelebihan tersendiri. Apa sahaja aplikasi dan perkhidmatan yang tersedia di Google Play Store juga tersedia pada Huawei AppGallery. Pendek kata, sebilangan besar aplikasi yang sering digunakan di Malaysia memang ada di AppGallery.

Aplikasi MeeTime membolehkan anda berkongsi skrin dengan lebih baik semasa panggilan video. Walaupun dalam keadaan pencahayaan rendah atau keadaan rangkaian yang lemah, Huawei MeeTime tetap memberikan prestasi audio dan resolusi video yang stabil dengan peranti Huawei yang lain. Ia lebih mudah dan cepat berbanding Google Hangout yang menggunakan kabel untuk berkongsi fail.

IKLAN

News & AI Assistant pula merupakan 1 aplikasi untuk menggantikan 2 aplikasi dari google berbanding Google Assistant & Google Play Newsstand dari Google Play Store.

Walaupun Google Play Store terkenal dengan aplikasi Gmail, aplikasi Huawei Email pula menawarkan ciri-ciri yang lebih komprehensif seperti Microsoft email Gmail, Outlook dan Yahoo Mail. Ia lebih praktikal sekaligus memudahkan anda mengakses emel peribadi dan kerja dengan satu aplikasi.

Lebih Selamat, Lebih Storan Dan Lebih Ganjaran

Huawei Cloud pula menyediakan penyimpanan sehingga 50GB percuma selama setahun, berbanding Google Play Store hanya menyediakan storan 15GB secara percuma.

Huawei juga turut memperkenalkan Huawei Video App dan Huawei Music menyaingi Google Play Music dan aplikasi Google Movie & TV. Istimewanya Huawei Video App memberikan akses premium percuma selama tiga bulan.

Nak tahu apa itu Huawei Quick App? Quick Apps menyimpan semua data di Cloud dan ia menjimatkan stor peranti anda. Sangat menghargai pengguna, turut ditawarkan penyimpanan sehingga 50GB secara percuma. Di AppGallery juga anda boleh dapatkan permainan yang ada di seluruh negara.

Huawei AppGallery adalah selamat seperti mana Google Play Store kerana ia telah dianugerahkan CC EAL 5 + terbaik di industri dan sijil keselamatan. Huawei AppGallery juga membolehkan anda mengakses aplikasi bukan sahaja tempatan tetapi juga dari seluruh dunia, berbanding Google Google Play Store yang mana ada aplikasi tertentu terhad.

IKLAN

Semua Aplikasi Yang Ada Membuatkan Anda Sentiasa Sibuk

Huawei AppGallery juga memberi ganjaran kepada penggunanya ketika menggunakan Huawei AppGallery untuk memuat turun aplikasi yang diinginkan. AppGallery dari Huawei membolehkan pengguna menebus pelbagai hadiah menarik.

Sama ada anda seorang pencandu shopaholic atau junkie kecergasan, anda boleh melakukan perkara yang anda benar-benar gemari dengan selesa di rumah anda sendiri. Melalui aplikasi yang terdapat di Huawei AppGallery, anda boleh bersosial melalui Whatsapp, Instagram, Snapchat,

Terbukti Semua Aplikasi Kegemaran Anda Ada Pada Huawei Nova 7 Series Dengan Huawei AppGallery

Berbelanjalah di platform Huawei nova 7 Series-e-commerce Homegrown yang baharu. Ia membolehkan anda membeli semua keperluan gaya hidup anda dalam satu aplikasi dan sampai terus ke depan pintu anda. Mendapatkan bahan makanan dan produk segar juga tidak menjadi masalah lagi. Aplikasi yang anda dapati di Huawei AppGallery untuk e-commerce ialah seperti Shopee, Lazada, Carings.

Terbukti Semua Aplikasi Kegemaran Anda Ada Pada Huawei Nova 7 Series Dengan Huawei AppGallery

Umpama Pendamping Mudah Alih

Nikmati video, drama dan permainan kegemaran anda dengan Huawei nova 7 Series yang baharu. Muat turun aplikasi yang anda boleh dapati di Huawei AppGallery untuk menikmati hiburan melalui Netflix, Viu dan DimSum. Akhirnya anda dapat menonton drama K-popular yang disukai semua orang sambil berbaring dengan selesa dan penuh santai.

IKLAN

Terbukti Semua Aplikasi Kegemaran Anda Ada Pada Huawei Nova 7 Series Dengan Huawei AppGallery

Huawei AppGallery adalah umpama pendamping mudah alih yang sempurna, dengan kebanyakan aplikasi disediakan untuk tugasan harian, aplikasi serbaguna, permainan yang menyeronokkan, dan semua yang berkaitan dengan telekomunikasi, sosial, permainan, hiburan, berbual dan navigasi.

Terbukti Semua Aplikasi Kegemaran Anda Ada Pada Huawei Nova 7 Series Dengan Huawei AppGallery

Muat turun aplikasi FindApps di AppGallery di peranti pintar anda. Gunakan FindApps untuk memuat turun semua aplikasi kegemaran anda tanpa perlu risau ianya hilang! Ia merupakan aplikasi yang berfungsi sebagai penghubung untuk membantu pengguna mencari aplikasi popular yang diperlukan seperti Facebook, Telegram, WhatsApp, Instagram, dan lain-lain. Ini akan membantu pengguna dalam mencari aplikasi dengan menggabungkan beberapa sumber muat turun pihak ketiga seperti laman web rasmi aplikasi atau dalam AppGallery.

Terbukti Semua Aplikasi Kegemaran Anda Ada Pada Huawei Nova 7 Series Dengan Huawei AppGallery

Terdapat banyak aplikasi lain di AppGallery, tetapi jika anda tidak dapat mencari aplikasi tertentu, jangan risau kerana anda boleh menyelesaikannya dengan memuat turun APK. Anda boleh memuat turun APK secara langsung menggunakan Huawei Browser, atau melalui aplikasi pihak ketiga seperti Aptoide atau Aurora Store.

Tak sabar rasanya menunggu kemunculan peranti terkini Huawei nova 7 Series di pasaran. Anda bolehlah nanti memuat turun aplikasi kegemaran melalui AppGallery. Sama-sama kita nantikan!

Tonton video di bawah untuk mengetahui lebih lanjut!

Untuk informasi tentang Huawei AppGallery ini, sila layari https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery