Ingat tipu..sekali betul2 daaa..
Pinjam fb hubby Sebagai Contoh
Fb Sendiri Tak Sempat Screen shot

Korang tahu tak semua yang kita Google kan Facebook boleh tahu! Paling menakutkan sampai website bank pon Facebook tahu bila kita buka dan berapa lama kita buka! Yes. Tak tipu

Ramai lagi yang belum tahu Facebook boleh monitor dan track segala aktiviti yang kita buat walaupun waktu itu kita tak buka pon facebook. Hati2

Semua aktiviti offline kita di rekodkan. Contoh kalau kita buka website Maybank ke, CIMB ke, semua facebook tahu. Termasuklah berapa kali kita login dan berapa lama kita guna website.

IKLAN

Sebab itu dipanggil sebagai “Off Facebook Activity” (OFA). Sis dah cek sis punya OFA ni, dan memang betul la setiap apa yang kita search di google, safari atau chrome facebook boleh tahu! Game yang sis main pon dia detect

Jadi jom kita OFF beramai ramai. Cara nak OFF dia pon bukan susah. Follow step atau tak suka baca boleh refer pada gambar sis edit

1. Klik Profile Settings
2. View Privacy Shortcuts
3. Klik View or clear your off-Facebook activity
4. Klik clear history
5. Clear History
6. Klik more options
7. Manage Future Activity
8. Klik Manage Future Activity
9. Tick OFF dekat Future off-Facebook activity
10. Klik Trun Off
11. Done! Pastikan OFF

IKLAN

Dekat gambar bawah ini sis ada tunjukkan step by step yang lebih jelas untuk rujukan korang ya.

Minta tolong sampaikan berita dan info ni pada keluarga dan kenalan kita ye sebab mungkin masih ramai yang belum tahu. #Share laju-laju!

IKLAN

Semoga kita semua dijauhkan dari sebarang penyakit & ancaman luar. Moga murah rezeki kita semua gaiss

Ikuti sahaja langkah-langkah mudah di bawah ini!

Kredit: Ukthi Fiza