Penampilan pertama Sultanah Nur Diana Petra Abdullah pernah raih perhatian warganet selepas dimahsyurkan 2 Ogos lalu. Sempena Hari Keputeraan Ke-53 Sultan Kelantan, Sultan Muhammad sekali Baginda curi perhatian warga maya dengan penampilan manis bertudung litup.

Sultanah Nur Diana mendahului senarai 769 penerima darjah kebesaran dan pingat sempena Hari Keputeraan Ke-53 Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V. Baginda dikurniakan gelaran Duli Yang Maha Mulia Sultanah Kelantan dan Darjah Kerabat Yang Amat Dihormati Al-Yunusi (DK).

Sementara itu, Yang Teramat Mulia Che Puan Mahkota Kelantan, Che Puan Sofie Louise Johansson Petra menerima darjah kebesaran Seri Paduka Mahkota Kelantan (SPMK) membawa kepada gelaran Datuk dalam istiadat yang berlangsung di Istana Balai Besar, Kota Bahru, Kelantan.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: “Allahuakbar! Cantiknya Tuanku Permaisuri Sultanah Kelantan!”– Kemunculan Buat Pertama Kalinya Sultanah Nur Diana Petra Abdullah

Kesejahteraan untuk baginda

Rakyat panjat kesyukuran atas perubahan baginda, ramai yang mendoakan kesejahteraan Sultanah Nur Diana Petra.

IKLAN

Alhamdulillah, segala pujian hanya bagi Allah swt

– “Tahniah kepada Duli Yang Maha Mulia Sultanah Kelantan Sultanah Nur Diana Petra Abdullah di atas keanugerahan Darjah Kerabat Yang Amat Dihormati (DK) atau Bintang Al-Yunusi. Semoga ALLAH memberkati Tuanku.”

“Manis bertudung.”

IKLAN

“MasyaALLAH manisnya bertudung litup, daulat Tuanku.”

Sultanah Nur Diana Petra Abdullah telah melangsungkan perkahwinan dengan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Muhammad V pada 30 Oktober 2010. Dalam pada itu warga maya titipkan Tuanku dikurniakan zuriat dan kekal istiqomah dalam bertudung sebagai contoh penaung agama Islam.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Sumber info dan gambar: Sinar HarianUnit Media Pejabat Sultan Kelantan

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI