Bila sebut sahaja Solat Istikharah kebanyakan di kalangan kita hanya terkenangkan ketika hendak memilih jodoh. Sebenarnya solat Sunat Istikharah ini skopnya lebih luas dan sangat digalakkan oleh Rasulullah SAW.

Solat Istikharah dilakukan apabila seseorang itu ingin memmbuat sesuatu perkara tetapi dia tidak pasti apakah perbuatan atau tindakannya itu membawa kebaikan ataupun tidak kepada dirinya. Bagi memohon petunjuk dan keredaan Allah adalah dituntut melakukan solat sunat Istikharah.

Jangan lupa dirikan solat Istikharah supaya ALLAH membantu anda dalam proses membuat pilihan. Petunjuk daripada-Nya pasti membantu anda membuat pilihan yang betul. Petunjuk selalunya diberikan melalui mimpi dan gerak hati. Mudah-mudahan anda dapat petunjuk yang mudah dikenal pasti.

Sebelum solat Istikharah, penuhi terlebih dahulu solat fardu. Jangan tinggal solat. Rajinkan diri membuat solat sunat.

IKLAN

Baca perkongsian Mira Filzah tentang tanda istikharah kita dijawab melalui video oleh Ustaz Adnin.

Setiap Nafas Dan Langkah Kerana Allah Deep Perkongsian Mira Filzah Tentang Solat Istikharah

IKLAN

Istikharahlah dalam setiap keputusan, be it nk pindah rumah, beli kereta, tukar kerja, dapat projek baru, kerana istikharah ni adalah tanda kita MENYERAHKAN segalanya, setiap langkah, setiap nafas kepada Allah SWT. Dan orang yang berada dalam pengawasan Allah, jagaan Allah, InshaAllah hidup akan sentiasa bahagia walau besar mana pun ujian yang melanda.

I’ve just watched this video and feel like sharing this with you guys. @ustazadnin ada juga share adab beristikharah.

IKLAN

Sumber kredit: Mira Filzah