Pakaian serba putih semestinya tampak sederhana. Lupakan lapisan yang cerewet. Menggayakan semua pakaian serba putih bukanlah suatu perkara yang mudah.

Ia memerlukan pakaian dalam berwarna putih atau nude dan beberapa petua penting lain untuk memastikan penampilan anda tidak kelihatan pucat dan kusam.

1. Cuba tekstur yang berbeza

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The dUCk Group (@theduckgroup)

Ingin menjadikan monokromatik ini kelihatan tidak membosankan? Campurkan dan padankan tekstur. Campurkan jean putih dengan bahagian atas kardigan dan blaus untuk pakaian kasual serba putih. Fabrik yang berbeza-beza menambah gaya sambil mengikuti kecanggihan penampilan monokromatik.

2. Padanan yang sempurna dengan kulit putih anda

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The dUCk Group (@theduckgroup)

Percaya atau tidak, terdapat lebih daripada satu warna putih yang mempunyai pelbagai nada. Setiap kali anda menggegarkan ensemble monokromatik, ingatlah nada kulit anda. Mencampurkan warna tetapi membiarkan mata anda menjadi faktor penentu. Sebelum berjalan keluar, perhatikan pakaian anda dengan pelbagai pencahayaan seperti bilik mandi, bilik tidur, dapur dan luar rumah. Adakah warna bekerjasama atau adakah satu warna putih kelihatan sangat terang sehingga menjadikan sangat jangal? Perhatikan bagaimana kulit putih anda bekerjasama.

3. Tambahkan dalam keadaan neutral

IKLAN

Semua warna putih termasuk kasut, beg, hijab sedikit menakutkan. Maksudnya, bagaimana anda menguruskan padanan serba putih anda tetap bersih dengan menjalani kehidupan dengan pakaian yang menjadi magnet kotoran? Tidak pasti aksesori mana yang akan dipadankan dengan pakaian putih anda? Sneaker nude atau nada krim atau perak bertindak sebagai neutral dan masih mengekalkan gaya monokromatik.

4. Serlahkannya dengan aksesori

IKLAN

Aksesori adalah hadiah dari para dewa untuk membuat kita merasa istimewa dan menunjukkan kasih sayang kepada diri kita sendiri. Kedengarannya benar, bukan? Tetapi serius, aksesori sama ada membuat atau merosakkan penampilan anda. Biarkan pakaian putih menjadi latar belakang dan ciptakan seni dengan aksesori. Tambahkan kalung boho untuk menjaganya agar tetap tenang atau mencuba potongan-potongan kecil untuk penampilan yang kurang jelas yang membolehkan anda menjadi titik tumpuan.

5. Pakaian tetap bersih dari solekan

IKLAN

Tampil bersolek tiada masalah bagi anda yang gemar berpakaian putih. Bagaimana pula make up yang terkesan di pakaian? Untuk menjaga kebersihan pakaian dan warna kulit anda tetap utuh sarungkan dahulu pakaian anda sebelum bersolek dan ketika menanggalkan nya letakkan helaian tisu di kolar baju agar solekan tidak melekat pada pakaian..

6. Padanan hijab

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof)

Perkara yang mengagumkan mengenai trend ini ialah memberi tumpuan kepada anda. Bergembiralah dan bergaya dengan bibir yang cerah dengan eyeliner logam, atau gunakan solekan matte dan pastikan ia tetap neutral dan semula jadi untuk menyerlahkan betapa hebatnya anda.

Sekiranya anda mengayakan hijab, padanan hijab tanah putih dengan sedikit corak lebih membuat anda menyerlah. Boleh juga memilih hijab yang mempunyai tekstur seperti pleated. Hijab anda mendapat perhatian lebih apabila pakaian anda sederhana dan bergaya.

Pastikan perkara menarik dengan bereksperimen dengan aksesori. Selipar emas dan klac berwarna merah jambu yang sangat lembut akan menghasilkan campuran nada yang sejuk tanpa melepaskan palet warna bersih. Senang bukan!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI