Usahawan dan selebriti popular, Neelofa, 32, selamat diijabkabulkan dengan pasangan, pendakwah Haris Ismail, 26. Proses ijabkabul tersebut disempurnakan oleh adik kandungnya, Mohd Aqief Mohd Noor di sini tepat pukul 11.30 pagi tadi.

Pada majlis tersebut, Neelofa atau nama sebenarnya, Noor Neelofa Mohd Noor menerima mas kahwin daripada Haris dalam bentuk sebentuk cincin.

“Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi atas kelancaran majlis pernikahan kami. Kami berharap agar pernikahan ini menjadi satu ikatan abadi yang diberkati oleh Allah SWT, insya-Allah,” ujar Neelofa dan Haris.

Turut hadir ahli keluarga Neelofa iaitu Dato’ Halim Khan dan Datin Noor Kartini serta ahli keluarga Haris; Dato’ Seri Ismail Nobat dan Datin Seri Normah Johari.

Majlis Yang Dirancang Dipermudahkan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hijabista, KL MY (@hijabistamag)

Merancang keseluruhan majlis ketika negara menjalani perintah PKP 2.0 bukan mudah bagi mempelai ini, tetapi Alhamdulillah majlis yang kami rancang selamat dilangsungkan. Pereka majlis untuk majlis perkahwinan saya ini iaitu Reka Teemor berjaya merealisasikan keseluruhan dekorasi untuk hanya dalam sekitar sebulan. Benar, kekangan berlaku apabila kerajaan mengumumkan PKP2.0 sekitar penghujung tahun lalu.

Tapi saya sangat bersyukur kerana apa yang dirancang, dapat dilaksanakan pada hari ini. Neelofa dan Reka Teemor bersetuju untuk menggunakan rona putih sebagai satu-satunya warna dalam majlis ini.

IKLAN

Dia Seorang Yang Menenangkan

Majlis yang cukup berbahagia dan sederhana itu tiada gadis dulang mahupun di pihak lelaki. Hantaran dari pihak pengantin hanya yang wajib. Bagaimanapun, untuk mas kahwin, Neelofa menerima sebentuk cincin daripada pihak lelaki.

Menantikan hari bahagia Lofa, ramai yang tertanya-tanya detik perkenalan antara Lofa dengan suami dan bila Lofa mula merasakan Haris adalah orangnya.

“Sejujurnya, saya mula mengenali Haris pada tahun 2017. Sekitar bulan Jun kalau tak salah. Kemudian pada 2018, saya bekerjasama buat kali yang pertama dengannya untuk sebuah projek. Selepas kolaborasi tersebut, kami tidak berhubung sehinggalah setahun kemudian.”

IKLAN

Dari titik pertemuan semula itu, kami mula mengenali hati budi masing-masing. Dia merupakan seorang yang sangat baik, lemah lembut dan matang. Apabila berbual dengannya, kita boleh bincangkan banyak hal dan ia membuatkan saya berasa selesa. Dia juga merupakan seorang pendengar yang baik dan sentiasa cuba membantu memberi solusi jika saya menghadapi sebarang kesukaran mahupun masalah.”

Tidak terfikir untuk berehat walau sudah berumahtangga

Buat masa ini, Neelofa tidak terfikir untuk berehat. “Banyak hal bisnes yang perlukan pemantauan saya walaupun selepas majlis berlangsung. Selain beberapa produk baharu yang dilancarkan di bawah jenama minuman Nilofa, koleksi raya Naelofar juga baru sahaja dilancarkan. Memang agak skibuk, tetapi saya cuba untuk membahagikan masa untuk menguruskan rumah tangga.

Persediaan berumahtangga

IKLAN

Lofa kini memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri, selain banyak membaca, saya juga kerap bertanya dengan ibu dan rakan-rakan terdekat, banyak nasihat yang diberikan dan insya-Allah, saya akan jadikan nasihat tersebut sebagai panduan. Dalam masa yang sama, saya juga berkesempatan menghadiri kelas- kelas khusus yang memfokuskan kepada persediaan memasuki alam rumah tangga.

Sebelum ini kami menubuhkan Markaz Tijaari, Untuk kolaborasi projek, kami fokuskan Markaz Tijaari terlebih dahulu. Selain itu, untuk pelan jangka masa panjang pula, kami juga merancang untuk memperkenalkan produk- produk lain di bawah jenama tersebut, insya-Allah.

Harapan menimang zuriat

Seperti mana jodoh, perihal zuriat juga saya serahkan kepada aturan Yang Maha Esa. Jika diberikan rezeki dalam masa terdekat, saya terima dengan tangan terbuka.
Harapan Neelofa terhadap perkahwinan:

Semoga Allah SWT sentiasa memberikan rahmat kepada keluarga kecil yang baru sahaja kami bina, dan semoga setiap rahmat itu dapat memupuk hubungan kami sebagai pasangan suami isteri. Saya juga ingin berterima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan yang terbaik untuk saya dan juga suami.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI