Pelakon lelaki popular, Syafiq Kyle menjadi pilihan penulis buku terkenal yang juga merupakan Pengerusi Bank Pembangunan Malaysia (BPMB), Tan Sri Nazir Razak untuk membintangi watak dalam penulisan novelnya Di Sebalik Nama andai buku itu akan difilemkan.

Menerusi temubualnya bersama Astro Gempak, Tan Sri Nazir Razak menyatakan bahawa dia mengagumi lakonan Syafiq Kyle dalam drama One Cent Chef yang akan disiarkan pada tidak lama lagi menerusi Astro Original. Dia juga tidak keberatan memilih Syafiq Kyle untuk berlakon memegang watak Nazir Razak sekiranya bukunya akan difilemkan.

Hmm, kalau buat filem, saya nak minta Syafiq Kyle jadi Nazir Razak. Sebenarnya, saya baru sahaja jumpa ketika penggambaran baru-baru ini. Selepas mengenalinya, baru saya mula memuat naik klip lakonannya. Lakonan dia nampak bagus.

Turut teruja dengan melakonkan sebuah watak dalam drama One Cent Chef, Tan Sri Nazir Razak menyatakan bahawa ia merupakan sebuah pengalaman yang menyeronokkan. 

IKLAN

Walaupun kemunculannya hanyalah cuma 30 saat sahaja, namun ia benar-benar sebuah pengalaman yang tidak bisa dilupakan olehnya. Dia turut terpegun apabila melihat semua team produksi melakukan kerja dengan lebih detail untuk menghasilkan kualiti kerja yang baik.

Saya seronok..Saya terkejut macam mana mereka buat filem. Saya punya kemunculan hanya dalam 30 saat sahaja tapi nak jayakan babak tu ambil masa dalam sejam lamanya. Mereka sangat detail dalam kerja. Saya seronok melihatnya.

IKLAN

Popular dengan hasil penulisan buku yang menarik, Tan Sri Nazir Razak kali ini muncul dengan bukunyu, ‘Di Sebalik Nama’, sebuah buku originalnya, ‘What In A Name’ yang diterjemahkan dalam versi Bahasa Malaysia.

Ia merupakan sebuah buku yang mengisahkan tentang sejarah keluarganya serta bapanya yang merupakan seorang Perdana Menteri kedua. ‘Di Sebalik Nama’ dijual pada hargha RM49, merupakan sebuah buku terbitan Alaf 21.

IKLAN

Sumber gambar: Instagram Tan Sri Nazir RazakSyafiq Kyle

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI