Sebagai figura yang disegani dan anggota Dewan Perwakilan Rakyat Indonesia, penampilan sangat penting bagi Krisdayanti. Dia telah mengijak kepada fasa 40an, tetapi wajah Krisdayanti seperti tidak mempunyai garisan kedutan di wajah.

Ibu Aurel Hermansyah kongsikan tip awet muda, rupanya bukan kerana DNA Salmon. Bagaimanapun, penderma darah yang juga peneraju awet muda ialah empat anaknya. Bekas isteri Anang Hermansyah ini, sering menderma darah tiga kali sehari.

“Satu hal yang menjadi resepi tampak muda, salah satunya adalah derma darah,” kata Krisdayanti di dalam temuramah portal di Indonesia.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Selain awet muda, derma darah juga menyihatkan badan…

Kris Dayanti Dedah Rahsia Wajah Tanpa Kedutan Di Usia 40an, Derma Darah 3 Kali Sehari

IKLAN

“Tubuh kita, melalui saraf tunjang, sentiasa mengeluarkan darah baru,” kata Krisdayanti. Menurutnya, derma darah merupakan satu bentuk bantuan kemanusiaan yang memberi impak kepada ramai orang.

“Kita tidak perlu mengeluarkan bantuan material, tetapi ia boleh membantu seseorang untuk terus hidup,” katanya.

IKLAN

Kris Dayanti Dedah Rahsia Wajah Tanpa Kedutan Di Usia 40an, Derma Darah 3 Kali Sehari

Seperti yang kita maklum, Krisdayanti dilantik sebagai Duta Donor Darah Dewan Perwakilan Rakyat Indonesia pada 24 November 2021. Menjalankan amanat sebagai Duta Donor Darah membuatkan anggota Suruhanjaya IX Dewan Perwakilan Rakyat Indonesia ini merasa mempunyai tanggungjawab. untuk menggerakkan hati orang ramai untuk menderma.

IKLAN

Kebaikan menderma darah

Kris Dayanti Dedah Rahsia Wajah Tanpa Kedutan Di Usia 40an, Derma Darah 3 Kali Sehari

  1. Membantu pesakit yang memerlukan, juga dapat menjaga kesihatan si penderma
  2. Menderma darah mengurangkan risiko sakit jantung bahkan turut membantu dalam menyeimbangkan zat besi di dalam badan penderma.
  3. Menderma darah juga mengurangkan risiko terhadap penyakit kanser.
  4. Penderma darah dapat mengurangkan kalori di dalam badan
  5. Menderma darah dapat menggantikan sel-sel darah yang baru lalu mengekalkan kecergasan dan menjadi perderma lebih produktif dalam melakukan kerja.
  6. Paling utama, menderma darah dapat menyatukan ummah.

Inilah sebab paling utama untuk menderma darah bahawasanya ia mengingatkan kita bahawa sesungguhnya kita semua adalah sama. Dengan menderma darah, kita dapat menyelamatkan nyawa tanpa mengira agama, budaya dan juga boleh dianggap sebagai suatu sedekah, dan terdapat pahala dalam bersedekah.

SUMBER : celebrities.id

https://youtu.be/VfM9f2lAf3Q

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI