Ada beberapa perkara yang masih belum anda ketahui mengenai teh yang menjadi kegemaran ramai ‘chai’. Selain sangat enak, minuman yang menjadi penggemar lepak di kedai kopi terutama apabila disediakan dan diminum tanpa susu, mempunyai banyak manfaat untuk kulit anda.

Teh hitam memberi manfaat bukan hanya kepada sistem ketahanan badan anda, tetapi juga pelbagai proses dalaman yang memberi permulaan kepada badan anda pada waktu pagi.

Mengapa teh hitam baik untuk anda?

Seni minuman teh telah dinaikkan dari ‘masala chai’ klasik menjadi teh putih bunga yang lebih mewah yang terasa seperti syurga dalam cawan. Tetapi teh hitam yang kuat masih menjadi perhatian ramai. Manfaat kesihatan dan kesejahteraan, teh hitam membantu kulit anda dengan pelbagai cara yang tidak anda sedari! Ia mempunyai antioksidan dan fitonutrien yang membantu menghilangkan toksin dari badan dan memulakan proses penyembuhan kulit.

Teh hitam memberi manfaat kepada kulit anda dengan mensasarkan jangkitan dan cela kulit. Ia membantu melambatkan tanda-tanda penuaan dan mengurangkan bengkak. Dikemas dengan bahan kimia seperti polifenol dan tanin, juga mendorong pertumbuhan semula kulit.

Berikut adalah enam manfaat the hitam dan faedah kulit yang boleh anda perolehi daripada minum teh hitam setiap hari:

Melawan tanda penuaan

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Salah satu faedah minum teh hitam ialah membalikkan dan melambatkan penuaan sehingga menjadikan kulit kelihatan dan terasa jauh lebih muda dari sekarang! Antioksidan dan polifenol yang terdapat dalam teh mengurangkan tanda-tanda penuaan dan pembentukan kedutan pramatang. Beberapa kajian juga menunjukkan teh dapat menekan gen yang membunuh kolagen yang terdapat di kulit anda juga menggalakkan penghidratan.

Membantu perlindungan matahari

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Sekiranya anda kurang rajin mungkin terlupa memakai pelindung matahari satu atau dua kali pada bulan lalu. Anda bernasib baik sekiranya penggemar the hitam. Banyak kelebihan minuman halus ini termasuk menyembuhkan kulit anda dan membina penghalang kulit yang lebih kuat daripada kerosakan akibat cahaya matahari. Pendedahan kepada sinaran UV boleh menyebabkan banyak masalah pada kulit seperti pigmentasi, bintik-bintik gelap dan tompok-tompok kering. Tetapi minum teh hitam setiap hari dapat membantu meningkatkan potensi melawan kulit anda terhadap masalah yang disebabkan oleh terlalu banyak pendedahan UV. DIY masker muka daun teh juga merupakan resipi penyejuk untuk menenangkan kulit anda pada akhir hari yang panas!

IKLAN

Meremajakan kulit dari dalam hinga luar

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Kulit akan terus membentuk, menyembuhkan dan meregenerasi dirinya sendiri. Hanya kerana kita tidak dapat melihat prosesnya dengan mata, tidak bermaksud itu bukan sebahagian besar dari menjaga kesihatan kulit anda. Fakta menarik: kira-kira 30% habuk yang terkumpul di rumah anda adalah kulit mati!

Memandangkan seberapa cepat kulit anda tumbuh semula, ada baiknya memasukkan bahan-bahan meremajakan dalam makanan anda. Teh hitam yang adalah salah satunya dan membantu mempercepat proses penyembuhan kulit dan meremajakan kulit dari dalam hingga luar. Teh hitam juga membantu mengurangkan keradangan dan merangsang pengeluaran kolagen.

Melawan jangkitan kulit

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Jangkitan kulit; disebabkan terutamanya oleh pertumbuhan mikroba, adalah salah satu aduan utama wanita yang mempunyai kulit sensitif. Dengan secawan teh hitam, yang mengandungi katekin dan flavonoid dapat membantu anda melawan jangkitan kulit.

IKLAN

Selalu disarankan untuk mengunjungi pakar dermatologi jika anda mendapati jangkitan kulit yang berulang. Paling tidak, akan membantu anda menghidrat kulit kering sambil mengelakkan jangkitan!

Memudarkan penampilan cela

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Pelbagai produk kecantikan untuk menyembunyikan cela itu, bukankah mengagumkan jika mempunyai penyelesaian alternatif? Teh hitam mempunyai kesan pemutihan kulit. Antioksidan yang terdapat dalam minuman ini dapat membantu membuang toksin dari badan anda dan mengurangkan penampilan noda. Secawan teh hitam panas setiap hari akan memberi anda kulit yang bersinar secara semulajadi dan warna yang sekata.

Mengurangkan bengkak

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Setelah selesai minum minuman teh hitam, anda boleh mendapatkannya terus di wajah anda! Teh hitam adalah penawar cepat untuk mata yang bengkak dan dapat membantu mengurangkan kantong mata bawah anda dalam masa kurang dari 30 minit. Celupkan kapas di dalam teh hitam sejuk dan letakkan di mata anda sekali sehari. Anda akan melihat pengurangan bengkak mata di bawah hanya dalam beberapa minggu!

IKLAN

Pelbagai penyelesaian dengan teh hitam ini, namun jika anda bukan penggemar teh manfaat kecantikan teh hitam boleh terdapat pada rangkaian produk kecantikan innisfree.

Rangkaian produk ‘Reset’ Kecantikan dengan manfaat black tea

Black Tea Youth Enhancing Ampoule

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Reset Concentrate ™ – ramuan berpotensi memenuhi teknologi pengekstrakan yang sangat baik. Pelbagai teh hijau eksklusif Innisfree yang dijumpai setelah penyelidikan yang mendalam telah diperam secara semula jadi dan menjadi ‘Teh Hitam’. Untuk memastikan bahawa semua antioksidan dan sebatian anti-penuaan yang kuat diekstrak. Teh Hitam kemudian dimasukkan ke dalam air mineral selama 12 jam. Melalui kaedah pengekstrakan proprietari ini, Reset Concentrate ™  bahan aktif yang kuat telah dihasilkan.

Mengatasi semula keletihan kulit hanya dengan sekali penggunaan. Gunakan sekali sebelum tidur dan rasakan kesan tetapan semula reset concentrate ™. Night Defence Formula ™ melindungi kulit dengan mewujudkan penghalang pelindung dan menjaga kelembapan kulit anda sepanjang malam.

Black Tea Youth Enhancing Cream‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Krim malam dengan faedah pelembab dan nutrien yang kaya dengan asid hiluronik dan bahan pelembap. Ia melegakan rasa sesak pada kulit yang kering setelah mencuci muka dan formula berkhasiatnya membungkus kulit dengan selesa untuk memberikan manfaat pelembap dan pengencangan pada masa yang sama. Formula seperti lilin mencair dengan lembut pada suhu kulit, meningkatkan penyerapan bahan aktif yang cepat sambil meninggalkan kemasan yang menyegarkan.

Black Tea Youth Enhancing Ampoule Mist

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh HitamKabus berembun ini yang mengandungi panthenol sebagai agen pelembap yang menghidrat kulit serta merta untuk menghilangkan rasa kering dan mencerahkan kulit. Kabus kalengan dengan zarah mikro (dipenuhi nitrogen). Gunakan kabut seperti kabut ini dengan mudah dengan zarah-zarah ultra halus dan daya pemyemburan yang sangat baik pada langkah toner rutin penjagaan kulit anda atau setiap kali anda merasa wajah anda kering.

Black Tea Youth Enhancing Eye Serum

‘Reset’ Kecantikan Dalam Dan Luar Kulit Anda Dengan Manfaat Teh Hitam

Mengatasi semula garis-garis halus dan kesan keletihan di sekitar mata. Serum mata intensif ini membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus dan tanda-tanda keletihan dari kawasan mata yang rapuh. Serum ini mempunyai formula jenis gel yang boleh digunakan pada kulit dengan kuat dan menyebar dengan mudah tanpa meninggalkan rasa melekit, yang membolehkan komponen anti-kedut dan pencerah yang aktif diserap sepenuhnya ke dalam kulit.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI