Memandangkan pembersihan adalah langkah pertama dalam rutin penjagaan kulit K-beauty, jenama penjagaan kulit dan kecantikan Korea memberi tumpuan secara meluas pada balm dan minyak pembersihan.

Ia adalah sebahagian daripada proses pembersihan berganda yang melarutkan minyak dan menanggalkan solekan dari muka. Pembersihan muka adalah langkah paling penting kerana hanya kulit yang bersih boleh menyerap produk lain dengan betul seperti pelembap, serum dan topeng muka yang termasuk dalam rutin penjagaan kulit.

Dengan semua kemajuan dan inovasi, syarikat Korea telah mengubah suai minyak pembersih dan balm menjadi penyelesaian pembersihan yang paling lembut untuk muka di pasaran seluruh dunia. Anda boleh menggunakan sama ada balsem pembersih atau minyak bergantung pada pilihan peribadi anda.

Sejak rejim penjagaan kulit gadis Korea menjadi tumpuan, semua penggemar kecantikan di seluruh dunia menantikannya. Rahsia kulit berkaca Korea yang berseri-seri adalah dengan memasukkan produk seperti balm pembersih dan minyak. Produk-produk kecantikan ini menunjukkan hasil yang sangat berkesan pada kulit yang membantu anda mencapai tona kulit yang sekata yang kelihatan berseri dari dalam.

Kepentingan membersihkan kulit

Rahsia Kulit Berkaca Gadis Korea, Gunakan 5 Balsem Pencuci Dalam Rutin Kecantikan

Rutin penjagaan kulit K-beauty yang revolusioner telah sangat menekankan pembersihan dua kali kulit anda untuk kulit yang bersih tanpa cela. Itulah apabila balm dan minyak pembersih mula bertindak. Produk ini membantu menanggalkan semua kotoran terkumpul, kekotoran, sebum berlebihan dan sel mati dari kulit. Pembersihan menyeluruh kulit muka anda membantu dalam penyerapan produk lain yang lebih baik seperti topeng lembaran, pelindung matahari, serum dan pelembap.

Balsem pembersihan dan minyak pada kulit

Balm dan minyak pembersih adalah cara paling berkesan untuk melarutkan semua solekan dan kekotoran kulit tanpa mengganggu keseimbangan lembapan semula jadi. Kedua-dua produk ini mempunyai kesan penulenan yang sama pada kulit, satu-satunya perbezaan adalah antara konsistensi, tekstur dan pembungkusannya.

Rahsia Kulit Berkaca Gadis Korea, Gunakan 5 Balsem Pencuci Dalam Rutin Kecantikan

Minyak muka terdiri daripada tekstur berat dan disyorkan khusus untuk kulit kering dan dehidrasi. Sebaliknya, balm pembersih mempunyai tekstur padat mentega yang terasa ringan pada kulit. Formulasi ini lebih sesuai untuk kulit berminyak. Tetapi, bagaimanakah minyak pembersih dan balm berbeza antara satu sama lain?

IKLAN

Jawapan yang paling mudah ialah ia berbeza dalam tekstur dan pembungkusannya. Minyak pembersih biasanya dalam bentuk cecair yang datang dalam botol dengan pam untuk kegunaan mudah. Balm pembersih lebih bermentega dan padat serta dibungkus dalam tab atau balang.

Berikut ialah lima balm dan minyak pembersih terbaik oleh jenama terkemuka Korea. Jika anda ingin membersihkan kulit anda dua kali ganda, maka anda boleh memilih sama ada balsem atau minyak bergantung pada jenis kulit anda.

Berikut ialah 5 balm dan minyak pembersih teratas daripada jenama kecantikan dan penjagaan kulit Korea.

Banila Co. Clean it Zero

Rahsia Kulit Berkaca Gadis Korea, Gunakan 5 Balsem Pencuci Dalam Rutin Kecantikan

Balsem pembersih K-beauty kegemaran kultus yang sesuai untuk mereka yang menggunakan banyak solekan. Ia menanggalkan sebarang solekan, termasuk maskara, tanpa menghilangkan minyak semula jadi pada kulit anda. Balsem pembersih ini mengelupas dan mencerahkan kulit secara semula jadi dengan ekstrak acerola yang kaya dengan vitamin C. Bukan sahaja produk ini sangat baik, tetapi ia juga didatangkan dalam balang dengan reka bentuk marmar merah jambu yang menarik perhatian dengan aksen emas metalik.

IKLAN

Hanskin Pore Cleansing Oil [PHA]

Rahsia Kulit Berkaca Gadis Korea, Gunakan 5 Balsem Pencuci Dalam Rutin Kecantikan

Minyak pembersih yang bukan sahaja membersihkan kulit tetapi juga memperbaiki tekstur kulit. Pembersih ini diformulasikan dengan PHA (asid polihidroksi), yang mengelupas ringan dan mencegah bintik hitam dan sel kulit mati. Ia juga membantu mengatasi masalah jerawat dengan minyak daun pokok teh. Bersama-sama dengan semua ini, disokong oleh minyak jojoba dan ekstrak lain, minyak pembersih ini menghidratkan kulit. Jadi, secara keseluruhan anda mendapat kulit yang lebih bersih dan lembut selepas penggunaan rutin.

Then I Met You – Living Cleansing Balm

Rahsia Kulit Berkaca Gadis Korea, Gunakan 5 Balsem Pencuci Dalam Rutin Kecantikan

Produk baharu yang semakin popular. Balsem pembersih mempunyai tekstur khas seperti sorbet yang kaya dengan nutrien. Ia menanggalkan semua kekotoran, termasuk sebum berlebihan, solekan melekit, dan pelindung matahari, tidak meninggalkan sisa berminyak. Balsem juga mengandungi bahan-bahan yang melembutkan dan melindungi kulit. Sesetengah komponen memberikan kesan anti-penuaan dengan kesan pencerahan kulit.

Neogen – Real Cica Micellar Cleansing Oil

Rahsia Kulit Berkaca Gadis Korea, Gunakan 5 Balsem Pencuci Dalam Rutin Kecantikan

IKLAN

Pembersih minyak dengan kesan bersih yang kuat. Ini adalah formulasi inovatif yang menggunakan teknologi micellar untuk menghilangkan lebih banyak kekotoran daripada kulit anda berbanding dengan pembersih tradisional. Bahan-bahannya mempunyai sifat antioksidan dan anti-radang. Ia juga berkesan melawan jerawat, jerawat, atau kedutan.

Mamonde – Petal Spa Oil to Foam Cleanser

Rahsia Kulit Berkaca Gadis Korea, Gunakan 5 Balsem Pencuci Dalam Rutin Kecantikan

Ia adalah pembersih unik yang merangkumi langkah pembersihan berganda iaitu pembersihan dengan minyak dan kemudian pembersihan dengan buih dalam satu formulasi. Ia adalah formula sekali sahaja yang berubah menjadi buih berkrim apabila diaktifkan dengan air.

Jadi, pertama, anda boleh menggunakannya sebagai minyak pembersih biasa dan kemudian sapukan air ke muka anda, dan ia akan bertukar menjadi buih lembut. Pembersih mengandungi surfaktan semulajadi, ekstrak sabun yang berkesan menanggalkan sebarang kekotoran dan solekan tanpa membuat kulit kering. Ia juga mempunyai kesan menenangkan dan menyuburkan kulit.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee

Rahsia Kulit Berkaca Gadis Korea, Gunakan 5 Balsem Pencuci Dalam Rutin Kecantikan

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI