Mereka mengatakan wanita lebih tidak bahagia daripada lelaki. Sebabnya terletak pada tekanan berterusan wanita untuk mengehadkan diri mereka dengan standard dan kelihatan lebih baik dalam segala hal. Setiap wanita cuba untuk berjaya di rumah, di tempat kerja dan, pada masa yang sama, sentiasa mengikuti perkembangan trend kecantikan yang pantas berubah.

Perkara utama tentang seorang wanita ialah matanya yang berkilauan dan keinginannya yang tidak tenang untuk hidup. Semua piawaian kecantikan lain dikenakan oleh masyarakat dan mengaburkan ciri individu mana-mana wanita, dan itulah sebabnya tidak ada gunanya memberi tumpuan kepada perkara-perkara ini.

Perut yang rata

Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan Selamanya

Sesetengah wanita mengaku bahawa perut yang tidak jelas adalah punca keyakinan diri mereka yang rendah. Untuk menghilangkan perut yang membuncit, wanita menyeksa diri mereka dengan diet dan latihan yang sengit. Doktor mengatakan, bahawa sejumlah kecil lemak subkutan di kawasan ini bukan semua masalah bagi seorang wanita, tetapi penunjuk fungsi badan yang betul.

Bibir mungil

Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan Selamanya

Satu lagi trend yang disukai ramai ialah bibir yang montok. Selain itu, terdapat pendapat, yang mana bibir nipis menunjukkan penuaan badan. Itulah sebabnya wanita moden mempunyai keinginan yang sangat besar untuk memberikan bahagian muka mereka lebih kelantangan dan ekspresi. Hari ini pengisi berasaskan asid hyaluronik adalah alat yang paling popular untuk mencapai hasil ini.

Walau bagaimanapun, doktor memberi amaran bahawa prosedur yang kerap untuk meningkatkan bibir boleh membahayakan mereka dengan ketara. Tisu kulit akan meregang dan mengendur di bawah berat ubat yang disuntik, yang hanya akan memburukkan keadaan.

Bentuk yang ideal

Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan Selamanya

Bentuk badan “jam pasir” telah lama menjadi yang ideal. Pemilik pinggang yang nipis dan bahu dan pinggul yang sama secara visual menarik perhatian orang-orang di sekeliling mereka, manakala gadis-gadis lain dibiarkan mengadu tentang genetik mereka dan iri hati dengan kecantikan yang telah dianugerahkan oleh alam semula jadi dengan bentuk yang ideal.

Malah, penggaya pasti bahawa mana-mana bentuk badan boleh kelihatan baik jika “disediakan dengan betul.” Agar gadis dengan pinggul lebar dapat mengimbangi ciri ini, mereka perlu meningkatkan garis belakang dan bahu mereka dengan bahagian atas aksen. Jika, sebaliknya, anda mempunyai kaki yang panjang, anda boleh mencuba bootcut atau seluar flared dengan kasut rata.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: Pinggul Sempit Kaki Langsing, Dilema Si Gadis Pilih Seluar Jeans Ikut Bentuk Badan, Ini Panduannya!

Ciri muka simetri

Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan Selamanya

Walaupun fakta bahawa asimetri wajah adalah ciri semula jadi bagi setiap penampilan seseorang, sesetengah wanita masih malu dengannya. Pakar dan pakar kosmetik telah mula aktif mempromosikan kelas bina muka untuk membantu wanita mencapai bentuk wajah simetri. Walaupun latihan ini menunjukkan dinamik positif, namun, seseorang itu tidak seharusnya terlalu fokus pada asimetri muka kerana orang di sekeliling anda mungkin tidak menyedarinya sama sekali.

Hampir semua muka agak tidak simetri. Mata kita sudah terbiasa dengan ini, mereka menyesuaikan diri tanpa berfikir secara sedar. Kemungkinannya adalah tiada siapa yang perasan, dan mereka tidak akan peduli jika mereka melakukannya.

Kulit muka sekata

Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan Selamanya

Kulit wajah yang sekata adalah impian bagi mana-mana gadis. Kedai menawarkan bekalan asas solekan dan concealer yang tidak berkesudahan, manakala kosmetologi secara aktif mempromosikan pengelupasan profesional. Semua ini sepatutnya membantu wanita menyembunyikan sebarang ketidaksempurnaan dan menjadikan kulit mereka sekata.

IKLAN

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa kadang-kadang mustahil untuk menghilangkan pigmentasi, kerana ia sering kali dipengaruhi, bukan oleh persekitaran, tetapi oleh faktor dalaman seperti kod genetik, ciri struktur sel, dan latar belakang hormon.

Ingin melambatkan penuaan

Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan Selamanya

Kemunculan kedutan di sekeliling mata, meniru kedutan, dan uban pertama adalah mimpi ngeri bagi ramai wanita. Walau bagaimanapun, saintis mengesyorkan menangguhkan kebimbangan mengenai topik ini kerana pengaruh seseorang terhadap kerja jam biologi adalah minimum.

Masalahnya ialah proses penuaan bukan sahaja bergantung pada persekitaran dan tahap penjagaan diri tetapi juga pada kod genetik dan kesihatan umum. Selebriti membuktikan, dengan contoh mereka sendiri, bahawa penuaan boleh berlaku dalam cara yang berbeza dan ia sama indah dalam semua kes.

ARTIKEL BERKAITAN: Bakar Kulit Wajah Demi Hilangkan Kedutan, Fahami Rawatan Pengelupasan Phenol. Ada Berani Ke?

Kening tebal

Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan Selamanya

IKLAN

Mereka mengatakan bahawa lipatan nasolabial memberi seorang wanita rupa suram yang tidak menarik dan menambah beberapa tahun pada penampilannya. Untuk menghilangkan penanda penuaan, gadis membelanjakan wang untuk suntikan dan pengisi Botox. Walau bagaimanapun, semua perkara ini mengambil semua yang telah dianugerahkan oleh alam semula jadi kepada wanita, kecantikan dan keunikan semula jadi.

Cameron Diaz mengaku pernah hampir kehilangan dirinya dalam mengejar masa muda. “Saya lebih suka melihat wajah saya semakin tua daripada wajah yang bukan milik saya,” pelakon itu berkongsi dengan peminatnya dalam bukunya apabila dia menyebut tentang “suntikan kecantikan.”

Hidung bentuk belly-button

Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan SelamanyaHidung ideal yang dicipta oleh ramai pakar bedah plastik hari ini telah menjadi impian ramai gadis. Ramai daripada mereka percaya dengan stereotaip yang dikenakan secara membuta tuli sehingga mereka lupa bahawa hidung yang luar biasa bukanlah satu kecacatan, tetapi ciri unik yang ada pada setiap daripada kita. Dan selebriti dengan senang hati menggunakannya.

Pelakon, Lea Michele, adalah buktinya. Dia mengaku bahawa dia berbangga dengan setiap sentimeter badannya termasuk batang hidungnya yang menonjol dan hujung yang diturunkan dalam bentuk cangkuk.

Badan ‘curvy’

Bentuk bulat telah menjadi standard moden untuk ramai wanita hari ini. Dalam mengejar bentuk badan ala Jennifer Lopez, mereka lupa bahawa bentuk yang ideal bukan hanya hasil daripada sesi latihan fizikal yang meletihkan tetapi juga mengenai struktur badan dan nada otot yang khusus.Piawaian Kecantikan Yang Menyeksa! Wanita Moden Patut Tinggalkan Sekali dan Selamanya

Menurut pakar fisioterapi, “bentuk rata” bukanlah isu ‘wanita malas’, tetapi akibat daripada otot tidur yang menghalang sebarang percubaan wanita untuk mencapai bentuk badan yang ideal. Pakar mengesyorkan memberi perhatian kepada regangan dan berjalan lebih banyak jika seseorang ingin mengembalikan otot mereka kepada norma.

Walau bagaimanapun, terdapat orang yang percaya bahawa tidak perlu risau sama sekali. Kebanyakan orang mengambil berat tentang pakej keseluruhan, bukan setiap bahagian individu. Sangat sedikit orang yang duduk dan memeriksa setiap bahagian badan individu pada pasangan mereka untuk memastikan setiap bahagian itu sempurna.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/qJcrk3LO1FI